[ad_1]
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از خواص مواد غذایی همراه باشید :
از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست میآید که خواص غذایی و درمانی دارد. اسیدهای چرب تشکیل دهنده این روغن به ترتیب عبارتند از: اسید اولئیک (اسید چرب امگا9)، اسید لینولئیک (اسید چرب امگا 6)، اسید پالمیتیک، اسید استثاریک و اسیدلینولنیک (اسید چرب امگا3). اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش خطر بروز حملههای قلبی میشوند و به همراه اسیدهای چرب امگا 6 سیستم ایمنی را تقویت کرده و ایکوزانوییدها را تولید میکنند. ایکوزانوییدها ترکیبات شبه هورمونی هستند که در تجمع پلاکتهای خون، انقباض عروقی، واکنشهای آلرژیک و ایمنی و حالات التهابی نقش دارند.
آفلانوکسین:
پسته آفتهای متعددی دارد که مهمترین آنها آلوده شدن به «کپک آسپرژیلوس» است که سم خطرناکی به نام «آفلاتوکسین» تولید میکند و این سم سرطانزا است. در برخی شرایط، قبل از رسیدن پسته، پوست نرم روی آن همراه با پوست استخوانی و سخت باز میشود. این گونه پستهها زرد خندان نامیده میشوند. این شکاف محل مناسبی برای رشد قارچها و حشرات حامل آنها را فراهم میکند.
آلودگی پسته به کپکهای سم زا و تولید آفلاتوکسین از عوامل مهم تهدیدکننده صادرات پسته است.
خواص پوست سبز پسته:
پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر میباشد:
1- برای رنگرزی بکار میرود.
2- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
3- جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان میشود.
4- برای استحکام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید.
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین میبرد.
مواد مغذی پسته:
مغز پسته حاوی مقادیری ویتامین A، آهن، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین E، ویتامین B6، B2، B1، پتاسیم، پروتئین، روی، سلنیوم، فسفر، فولات، فیتواسترول، کلسیم، مس و فیبر است.
اسیدهای چرب غیراشباع موجود در پسته سبب کاهش کلسترول بد (LDL) و کاهش ابتلا به امراض قلبی میشود. مطالعات نشان داده افرادی که به طور منظم (هفتهای یکبار) از خشکبار استفاده کردهاند، 25 درصد کمتر از سایر افراد به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند.
ویتامین E پسته سبب حفظ سلامت و ترمیم بافتها شده و به عنوان یک ماده آنتیاکسیدان مانع از بروز سرطان و بیماریهای قلبی میشود.
ویتامین B1 وظیفه کمک به تولید انرژی از کربوهیدراتها را در سلولهای بدن به عهده دارد.
ویتامین B6 به تولید پروتئین و ترکیبات شیمیایی مهم بدن نظیر انسولین، هموگلوبین و آنتیبادیها کمک میکند.
آهن یکی از اجزای تشکیل دهندۀ هموگلوبین موجود در گلبولهای قرمز خون است. هموگلوبین باعث انتقال اکسیژن به سلولها میشود. لذا آهن نقش مهمی در اکسیژن رسانی به سلولها دارد.
منبع:portal.intranet.behdasht.gov.ir
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای خواص مواد غذایی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.