با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از فرزندان همراه باشید :
کفش خوب کفشی است که انعطاف لازم را داشته باشد و پاها در آن احساس راحتی کنند
کفشی از نظر طبی استاندارد است که از پای فرد محافظت کند. کفش باید کاملا روی پا را بگیرد، یعنی هر نوع کفشی که پا در آن لق بزند و یا تنگ باشد، پوشش مناسبی از نظر طبی نیست.
دکتر ترکان، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در خصوص ویژگی های کفش مناسب برای مدرسه اینچنین توضیح می دهد:
«گاهی والدین برای فرزاندشان کفشی می خرند که بسیار به پایشان تنگ (کیپ) است. یعنی به توصیه فروشندگان عمل می کنند که می گویند کفش پس از مدتی جا باز می کند. در حالی که این یک باور غلط است و کفش از همان ابتدا باید مناسب پا بوده و فرد در آن احساس راحتی کند.
بهترین کفش برای دانش آموز کفش ورزشی است که اندازه اش با بند قابل تنظیم باشد. البته برای دانش آموزان دبستانی بهتر است به جای بندی، چسبی باشد تا بند آن به طور مکرر باز نشود.
در عین حال باید از خرید کفش های گشاد هم امتناع کرد، چراکه در این قبیل کفش ها فرد ناگزیر است از عضلات پا برای نگهداری کفش استفاده کند که از نظر پزشکی مناسب نیست.
کفش باید حداکثر نیم سایز از پا بزرگ تر باشد. در حالی که باور اشتباه عموم بر این است که کفش راحت طبی، کفشی است که پا در آن لق بخورد و به پا فشار نیاورد.
به علاوه بهترین زمان برای خرید کفش عصر است، چرا که پا در بزرگ ترین سایز خود قرار دارد.
کفش هایی با پاشنه بلند که فرم پا را عوض می کنند، کفش مناسبی برای کودکان نیستند. کفش بدون پاشنه هم باید لژ محافظی بین کف پا با زمین داشته باشد که سراسر پا از پنجه تا پاشنه را بپوشاند. چون کفش تخت و بدون پاشنه هم برای فعالیت مناسب نیست.
از دیگر ویژگی های کفش مناسب برای دانش آموزان، وجود کفی است تا از برخورد کف پا با زمین محافظت کند. از این رو کفی باید ضخامت مناسبی داشته باشد و نازک نباشد.
بر خلاف باور عموم مبنی بر مناسب بودن کفش های مارک دار، بسیاری از کفش ها با مارک های معروف در بازار از نظر طبی مشکل دارند و از پا محافظت نمی کنند.
بعلاوه دانش آموز نباید کفش با جنس چرم مصنوعی بپوشد، زیرا پا عرق می کند و هوا در کفش جریان ندارد. کفش باید طوری باشد که دانش آموز برای ساعت ها در آن احساس راحتی کند.»
بهترین کفش برای دانش آموز کفش ورزشی است که اندازه اش با بند قابل تنظیم باشد
عزیزیان ، فیزیوتراپ نیز در مورد کفش مناسب برای دانش آموزان بیان می دارد:
«کفش خوب کفشی است که انعطاف لازم را داشته باشد و پاها در آن احساس راحتی کنند.
اهمیت استفاده از کفش مناسب تا جایی است که استفاده از کفش های نامناسب سبب ایجاد فشار نابجا به نواحی پا، زانو، کمر و حتی گردن می شود که این مسئله مشکلاتی را برای فرد در بلندمدت بوجود خواهد آورد.
کف کفش در ناحیه زیر انگشتان پا نیز بایستی انعطاف لازم را داشته باشد.
بهترین کفش کفشی است که کفی آن دارای دو قوس طولی و عرضی بوده، به نحوی که قوس طولی و عرضی کف پا را پر کند.
کفی کفش بایستی از انعطاف لازم برخوردار بوده و فشارها را در خود خنثی کند و به عبارتی به شکل پا باشد و پا در آن احساس راحتی کند.
اکثر کفش ها این کفی را ندارند. لذا به افراد توصیه می کنیم که هنگام خرید کفش دقت کنند.
به افرادی که کف پای صاف دارند توصیه می کنیم از کفش هایی استفاده کنند که کفی آنها زیر نظر متخصصان فیزیوتراپ ساخته شده باشد.
همچنین توصیه می شود افرادی که کف پای صاف دارند، در منزل هم از دمپایی های با قوس طولی و انعطاف پذیری مناسب استفاده کنند.
قسمت خلفی کفش باید به گونه ای باشد که هنگام راه رفتن موجب صدمه زدن به تاندون آشیل پا نشود.
بهترین ارتفاع پاشنه برای آقایان دو و نیم و برای خانم ها سه و نیم سانتیمتر است و به افراد توصیه می شود از پوشیدن کفش های پاشنه بلند و نوک تیز خودداری کنند، چرا که این کفش ها سبب ایجاد درد در ناحیه جلویی زانو و کمر می شوند.
بهترین جنس برای کفش نیز چرم طبیعی است. این نوع کفش از تعریق پاها جلوگیری کرده و به پا اجازه نفس کشیدن می دهد. ضمن اینکه از بوی بد پا جلوگیری می کند.
بهترین زمان برای خرید کفش، عصرها است، زیرا طول پا در عصرها حدود نیم سانتیمتر بزرگتر از صبح ها است.
توصیه می شود بچه هایی که زانوهای پرانتزی یا ضربدری دارند، از کفش هایی استفاده کنند که زیر نظر فیزیوتراپ تهیه می شوند.
هر ورزشی به نوع خاصی از کفش نیاز دارد. لذا به ورزشکاران توصیه می شود سعی کنند کفش هایی متناسب با رشته ورزشی خود تهیه کنند تا پای آنها دچار آسیب نشود.»
منابع:
ایسنا
جام جم