نقش سلولهای مرده پوست در آلودگی هوا

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنیهای علمی و فناوری همراه باشید :

 

چسلولهای پوست , عکس سلول های مرده

 

بررسی‌های این دانشمندان نشان داد که کلسترول پوست، تاثیر کمتری به نسبت اسکوالین در حذف اوزون دارد.

 

سلولهای مرده پوست که روزانه در میان غبار جمع‌شده در خانه انباشت می‌شوند، ‌در حقیقت برای تمیز کردن هوای داخل منزل مفید هستند.

 

اسکوالین، روغن موجود در سلولهای مرده پوست به حذف آلودگی از اوزون کمک می‌کند. این مولکول از سه اتم اکسیژن ساخته شده‌است. در حقیقت روغن اسکوالین میزان اوزون داخلی را بین ۲ تا ۱۵ درصد کاهش می‌هد.

 

مولکولهای این روغن از شش پیوند دوگانه بین اتمهای کربن برخوردار، و این پیوندها با اوزون در تعامل بوده و آن را تجزیه می‌کنند.

 

لایه اوزون که با تاثیر بالای حفاظتی آن در جو و نگهداری از زمین در برابر تابشهای زیانبار شناخته‌ شده‌ است، با مجاورت بیشتر برای سطح زمین مضر است. این مسأله در پی واکنش‌های بین آلودگی‌های منتشرشده توسط خودروها، صنعت و سایر منابع به وجود می‌آید.

 

تنفس اوزون می‌تواند عملکرد ریه‌ را پایین آورده و غشای ریه‌ها را ملتهب کند. به گفته سازمان حفاظت محیطی آمریکا، قرار گرفتن مکرر در معرض این ماده ممکن است بطور دائمی به بافت ریه آسیب وارد کند. از این رو انتشار روزانه ۵۰۰ میلیون سلول مرده پوست می‌تواند برای انسان مفید باشد.

 

چارلز وشلر،‌ شیمیدان دانمارکی به همراه همکارانش به جمع‌آوری غبار از نواحی غیر کف ۵۰۰ اتاق خواب و ۱۵۱ مرکز مراقبت روزانه در دانمارک پرداخته و میران اسکوالین و کلسترول که در پوست موجود است را بررسی کردند.

 

بررسی‌های این دانشمندان نشان داد که کلسترول پوست، تاثیر کمتری به نسبت اسکوالین در حذف اوزون دارد.

 

این آزمایش بخش کوچکی از یک پژوهش بزرگتر در مورد تاثیر محیط‌های بسته بر سلامت کودکان بود.

 

سایر مواد شیمیایی مانند اسید اولئیک موجود در روغن آشپزی، یا برخی سطوح لاستیکی یا نئوپرین که از پیوندهای دوگانه در میان اتمهای کربن خود برخوردارند نیز اوزون مصرف می‌کنند. حتی اسکوالین موجود در سلول زنده پوست انسان نیز اوزون را کاهش می‌دهد.

 

تحقیقلات قبلی در مورد یک اتاقک هواپیمای شبیه‌سازی شده نشان داده بود که پوست، مو و لباس مسافران در کاهش اوزون موجود در فضا موثر است.

 

منبع : nazfun


منبع:
http://www.beytoote.com/scientific/chera/role-reducing-pollution-dead-skin-cells2.html

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای علم و فناوری

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up