با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از گالری عکس قدیمی و تاریخی همراه باشید :
توزیع پارچه و صابون بین مادران مستمند
در خبری که روز دوم دیماه 1329 در جراید انتشار یافت، گفته شد: پریروز قبل از ظهر در اندرزگاه شماره پنجشیر و خورشید سرخ واقع در میدان سپه با حضور عدهای از اعضای هیات مدیره جمعیت، آقای ابوالقاسم نفیسی سرپرست اندرزگاههای هفتگانه و عدهای از اعضای انجمنهای محلی و نمایندگان جراید به 150 نفر از مادران مستمند، هر یک مقدار سه متر پارچه و یک قالب صابون توزیع شد.
در این اندرزگاه، علاوه بر آنکه روزانه به سه نفر از مادران، غذای کافی و برای بچههای آنها شیرخشک داده میشود جدیدا یک کارگاه خیاطی نیز تاسیس شده که به مادران فن خیاطی آموخته میشود و روزانه 20 ریال به آنها حقوق داده میشود.
کار این زنها دوختن ملافهها و لباسهای بیمارستانها میباشد و اندرزگاه از محل اجرت دوخت این لباسها، مزد مادران را میپردازد و از پارچههای باقیمانده برای خانوادههای مستمند کرسی، لحاف کرسی، خاکه زغال خریداری و در اختیارشان میگذارند.
ضمنا در نظر است فروشگاهی در پایین اندرزگاه دائر شود تا در آنجا سایر اشیای دستی ساخته شده توسط مادران بهفروش برسد و از طرف اندرزگاه دستههای بهداری سیار تاسیس شود و بهیاران به منازل بینوایان مراجعه کرده و اطفال و مادران بیمار را معالجه میکنند.
بانک کارگشایی ایران (بانک رفاه امروزی)
بانک کارگشایی روز دوم دیماه سال 1337 در اطلاعیهای مطبوعاتی بخشهایی از مرهونات خود را به حراج گذاشت.
در این اطلاعیه آمده است: مرهوناتی که در مهر سال 1336 در این بانک و شعب تابعه خیابان ری، امیریه و شاپور به گرو قبول شده و موعد قانونی آنها منقضی شده (و صاحبان آنها برای پس گرفتن اموال خود اقدام نکردهاند) مورد حراج واقع شدهاند که این حراج روز جمعه 5 دی ماه 1337 ساعت 8 صبح و جمعههای بعد در محوطه بانک کارگشایی در خیابان فردوسی برگزار میشود و مرهونات به قرار طلا و جواهرات، نقرهآلات، فرش، قالیچه، منسوجات، مس، ورشوآلات و چرخ خیاطی از این شعب در روز مذکور حراج شد.
تهرانیها روزی یک میلیون کیلو نان میخورند
در گزارشی که در تاریخ 2 دی 1344 در روزنامه اطلاعات به چاپ رسیده، آمده است که تهرانیها روزانه یک میلیون کیلو نان میخورند. در این گزارش همچنین آمده است که دولت در سال صد میلیون تومان ضرر بابت نان مردم میدهد تا آنها نان ارزان بخرند.
در مورد قیمت نان در تهران سال 1344 نیز در این گزارش آمده است: نرخ رسمی نان در تهران هر کیلو 5/ 7 ریال است و در این شرایط 600 دکان نانوایی سنگکی دایر است که دارای ترازو دار، شاطر پزنده، شاطر خمیرگیر و پادو است و قرار است که خرج و دخل زندگی آنها نیز از قبل همین نانهای ارزان تامین شود و البته 750 باب نانوایی تافتونی و 550 دکان نانوایی بربری نیز در تهران فعال هستند.
انتقال آلومینیوم اهواز به اراک
خبر مربوط به انتقال کارخانه آلومینیوم ایران از اهواز به اراک در روز 2 دی سال 1347 موجب شگفتی بسیاری از دستاندرکاران این صنعت شد. در این خبر آمده است:
بر اساس تصمیمات کارشناسان ایرانی و برای تامین اعتبار کارخانه ذوب آلومینیوم ایران دو کنسرسیوم در کشورهای آلمان و انگلیس تشکیل شده و این دو کنسرسیوم برگههای تامین اعتبار و فروش ماشینها را تسلیم ایران خواهند کرد و بر اساس همین مناسبترین پیشنهادها در دی ماه جاری (1347) قرارداد خرید ماشینآلات کارخانه آلومینیوم امضا خواهد شد.
این کارخانه با مشارکت ایران و پاکستان و شرکت بینالمللی «رینولدز» آمریکا تاسیس خواهد شد و 50 هزار تن ظرفیت خواهد داشت و قرار است محل احداث آن از اهواز به اراک تغییر کند، زیرا محل کارخانه یاد شده در اهواز دارای آب و هوای گرم است و شاید مانع از فعالیت دائمی کارخانه شود و به این دلیل کارخانه در اراک احداث خواهد شد.
مدیرعامل کارخانه یاد شده اظهار کرده است به عملیات ساختمانی کارخانه اوایل بهار 48 در اراک آغاز میشود و 2 میلیون مترمربع زمین برای آن خریداری شده است و در سال 1350 مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
منبع:
http://faradeed.ir/fa/news/7528/نظارت-بر-کارخانههای-داروسازی-ایران