با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :
یکی از علائم یائسگی احساس ضعف و خستگی است
یائسگی زنان – علائم عادی و غیرعادی یائسگی
یائسگی چیست؟
یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که معمولاً در حدود سن ۴۵ تا ۵۵ سالگی آغاز میشود. در این زمان تخمدانها به میزان کمتری هورمونهای زنانه، به خصوص استروژن را ترشح کرده و سبب بروز علائم یائسگی میشوند. در شروع دوران یائسگی در ابتدا عادت ماهیانه نامرتب شده و سپس به طور کامل قطع میشود. زنانی که به مدت یک سال عادت ماهیانه نداشته باشند یائسه محسوب میشوند.
احساس بی حالی و ضعف در یائسگی
یکی از علائم یائسگی احساس ضعف و خستگی است در واقع خانم های یائسه از احساس بی حالی، ضعف، کاهش شور و حال در انجام دادن کارهای ساده شکایت می کنند. در دوران یائسگی تمام این موارد عادی است و دلیل آن به کاهش استروژن مربوط می شود. این هورمون تاثیر محرکی در بدن دارد. مازاد این هورمون باعث بروز مشکلاتی مانند عصبانیت، بیخوابی، اضطراب شده و کاهش آن در دوره ی یائسگی به کاهش قدرت و کاهش حجم عضلات منجر می شود.
البته برای حصول اطمینان اگر این حالات را دارید بهتر است به پزشک مراجعه کرده و بررسی های لازم را انجام دهید، چون در سن پنجاه سالگی کم کاری تیروئید یا دیگر بیماری ها نیز می توانند باعث بروز چنین مشکلاتی شوند.
سرگیجه و گرگرفتگی در دوران یائسگی
یکی از علائم رایج یائسگی که از اولین دوران کاهش هورمون استروژن در بین خانم های 45 تا 55 سال بروز می کند گرگرفتگی است. در یائسگی تخمدان ها به تدریج هورمون کمتری تولید می کنند و این کمبود باعث گرگرفتگی می شود که با افزایش استرس نیز همراه است.
در یائسگی احساس گرگرفتگی نباید همراه با علائم دیگری مانند حالت تهوع و سرگیجه باشد
نرمال است: این حالت ها طی دو تا سه سال بعد از آخرین پریود از بین می روند، اما گاهی سال ها به طول می انجامند. در حالت کلی خانم ها بعد از یائسگی احساس گرمای درونی بویژه در ناحیه صورت و سینه می کنند که با تعریق، تپش قلب و حتی قرمزی آشکار صورت همراه است. این موارد عادی است.
نرمال نیست: توجه داشته باشید که در یائسگی احساس گرگرفتگی نباید همراه با علائم دیگری مانند حالت تهوع و سرگیجه باشد. این وضعیت در یائسگی غیرعادی است و باید حتما با پزشک در خصوص آن صحبت کنید.
میل جنسی در دوران یائسگی کاهش می یابد
هنگام یائسگی، خشک شدن واژن، درد در حین نزدیکی، کاهش میل جنسی و غیره جزو مواردی است که برای خانم ها اتفاق می افتد. در واقع بعد از یائسگی، زندگی جنسی خانم ها دستخوش تغییراتی می شود.
در زمان یائسگی خشکی دهانه واژن و احساس درد در نزدیکی جزو شکایت های رایج خانم است. دلیل آن نیز کاهش ترشح استروژن توسط تخمدان ها است. استروژن هورمونی است که نقش زیادی در مرطوب کردن واژن دارد.
یائسگی و رشد موهای زاید روی صورت
با فرا رسیدن دوره ی یائسگی چند تار موی زاید که تیره تر و ضخیم تر است روی صورت دیده می شود. این مسئله عادی است و دلیل آن به تغییرات هورمونی و به ویژه کاهش استروژن در دوره یائسگی مربوط می شود. این هورمون از طریق بیضه ها (در آقایان) و تخمدان ها (در خانم ها) و غدد فوق کلیوی ترشح می شود. به طور کلی رویش چند موی زاید بویژه روی صورت در دوره یائسگی، مسئله ای طبیعی و عادی محسوب می شود و جای نگرانی ندارد.
ریزش زیاد مو در یائسگی
نرمال است: بخشی از علائم عادی یائسگی ریزش تدریجی مو و البته به میزان متوسط است. در همین راستا در دوره یائسگی موهای زاید ناحیه ی تناسلی نیز به مرور کاهش پیدا می کنند. دلیل آن نیز به تغییرات هورمونی دوره ی یائسگی و به هم خوردن طبیعی تعادل هورمون آندروژن مربوط می شود.
بخشی از نشانه های عادی یائسگی در زنان ریزش تدریجی مو است
نرمال نیست: اگر در یائسگی ریزش مو با شدت بالایی اتفاق بیافتد، در این صورت نمی توان آن را جزو علائم عادی یائسگی دانست. بهتر است با یک متخصص پوست و مو، یک متخصص غدد و یا متخصص زنان مشورت کنید، چون وجود هورمون ترشح کننده ی هورمون های مردانه به عنوان مثال در سطح غدد فوق کلیوی می تواند باعث بروز ریزش موی شدید شود.
احساس غم و اندوه و بی انگیزگی در زمان یائسگی
نرمال است: خیلی از خانم ها در دوره یائسگی مدام احساس می کنند که نیاز به گریه کردن دارند. احساس بی انگیزگی، نگرانی، اضطراب، غم و اندوه و نارضایتی از بدن از جمله احساسات عادی زمان یائسگی است. مجموعه این احساسات ناخوشایند نیز به هورمون های زنانه بخصوص استروژن مربوط می شود که وظیفه تنظیم خلق و خوی ما را نیز بر عهده دارند.
در دوره ی یائسگی در برخی خانم ها، توقف ترشح هورمون ها باعث تغییراتی در خلق و خوی آنها می شود. یائسگی یکی از عوامل بروز شکنندگی و حساسیت روحی و همچنین ضعیف شدن جسمی است. بنابراین بروز این احساسات تا حدی عادی است.
نرمال نیست: اگر خانمی در دوران یائسگی احساس خستگی بیش از اندازه می کند، دل و دماغ هیچ کاری را ندارد، نمی تواند به درستی بخوابد و نمی تواند از عهده کارهای عادی و روزمره خود بربیاید، می تواند نشان دهنده بروز افسردگی جدی باشد. در این صورت لازم است که به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
اختلالات خواب در دوران یائسگی
اکثر خانم ها با ورود به دوره ی یائسگی از بروز اختلالات خواب شکایت می کنند. در این دوره خانم ها به سختی به خواب می روند و در طول شب به طور مکرر بیدار شده و به طور کلی خوابی نامناسب را تجربه می کنند.
اگرچه این مشکل آزاردهنده است، اما دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. چون این مسئله در دوران یائسگی عادی و طبیعی است. دلیل این مشکل آزار دهنده همچنان به بروز تغییرات هورمونی مربوط می شود که در این دوره بروز می کند. اگر میزان استروژن جبران شود خواب به حالت طبیعی بر می گردد.
منبع:tebyan.net
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.