نحوه نگهداری گل در گلدان در مدت زمان طولانی

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنیهای گیاهان و حیوانات همراه باشید :

آموزش نگهداری گل,نحوه نگهداری طولانی مدت گل

گل های مختلف در زمانهای متفاوتی باید چیده شوند. تا ماندگاری بیشتری داشته باشند

نگهداری گل در خانه یا محیط کار تاثیر زیادی در روحیه افراد محیط دارد. اما همه گل ها زمان محدودی را پس از چیده شدن با طراوت می مانند. در این چگونه به روشهای افزایش ماندگاری گل ها در گلدان می پردازیم.

چگونه از گل ها به مدت طولانی نگهداری کنیم ؟
گل ها را در زمان مناسبی بچینید. گل های مختلف در زمانهای متفاوتی باید چیده شوند. تا ماندگاری بیشتری داشته باشند. بهترین زمان چیدن برای گل هایی که هر شاخه آنها دارای چند گل می باشد، مانند لیلیوم، زمانی است که حداقل یکی از گل ها شروع به باز شدن کرده باشد و رنگ داخل آن مشخص باشد. برای گل هایی مانند رز که هر شاخه فقط یک گل می دهد نیز بهترین زمان برای چیدن زمانی است که کامل باز شده باشند و پس از آن چیده شوند.

گل ها را در زمان خنک در طول شبانه روز بچینید. بهترین زمان چیدن گل ها ساعات ابتدایی صبح می باشد و پس از آن نیز انتهای شب زمان مناسبی برای چیدن گل هاست. در این ساعات که هوا خنک تر است گل ها میزان رطوبت بیشتری را درون خود نگه داشته اند.

پس از چیدن گل ها، آنها را به مدت ۲ ساعت در ظرف تمیزی دارای آب گرم با درجه حرارت حدودا ۴۳ درجه سانتیگراد و در محیط خنک قرار دهید. جذب آب در گل ها آب در این درجه حرارت را بیشتر است و خنک بودن محیط هم باعث می شود آب کمتری را از دست دهند. این فرایند را اصطلاحا سخت کنندگی (hardening) گویند.

برگهایی که از گل درون آب می ریزد و یا در قسمت زیر آب رشد کرده اند را جدا کنید. این برگها غذای مناسبی برای رشد باکتریها در آب می شوند و باعث کاهش عمر گل می شوند.

آب گلدان را هر روز با آب تمیز و خنک عوض کنید و همه باقیمانده ها و برگهای ریخته شده را از گلدان پاک کنید. اگر گل شما درون اسفنج قرار دارد نیز هر روز اسفنج را داخل آب کنید تا به میزان کافی آب جذب کند.

بطور روزانه و یا هر چند روز یکبار ساقه گل را از پایین با قیچی یا چاقوی تیز با زاویه ۴۵ درجه باندازه چند سانتی متر کوتاه کنید. پس از کوتاه کردن ساقه، احتمال دارد که هوا وارد ساقه شود و فرایند جذب آب سخت تر گردد. برای جلوگیری از این مشکل، پس از کوتاه کردن ساقه، بسرعت گل را درون گلدان آب قرار دهید و یا در صورت امکان عمل برش را زیر آب انجام دهید.

گل را در محیط مناسب، به دور از حرارت مستقیم آفتاب، گرمای تلویزیون و یا هر منبع گرمای دیگری قرار دهید. گل را به دور از میوه هایی که از خود اتیلن آزاد می کنند قرار دهید. همچنین گل را زیر پنکه سقفی قرار ندهید.

گل های پژمرده را از گل جدا کنید. در غیر اینصورت گاز اتیلنی که گل های پژمرده شده از خود آزاد می کنند باعث پژمرده شدن بقیه گل ها می شود.

به آب گلدان، مواد نگهدارنده گل اضافه کنید. از گل فروشی ها نگهدارنده های گل خرید کنید و به آب گلدان اضافه کنید. در صورتی که این مواد را در دسترس ندارید می توانید به صورت خانگی این نگه دارنده ها را تولید کنید. اولین روش استفاده از نوشابه اسپرایت است. در این روش به ازای یک قاشق نوشابه اسپرایت، ۳ قاشق آب و چند قطره سفید کننده لباس اضافه کنید. تا فضای اسیدی و شکر، مانع رشد باکتریها در آب فراهم شوند. روش دیگر افزودن ۲ قاشق غذاخوری لیموی تازه، یک قاشق غذاخوری شکر، و چند قطره سفید کننده لباس به یک لیتر آب می باشد.

نکات و هشدارها :
در مرحله ۹ دقت کنید میزان زیاد سفید کننده باعث پژمرده شدن گل ها با سرعت بیشتر می شود.

 

منبع : phow.ir

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up