چرا افراد سالمند باید ورزش کنند و چه ورزش هایی برای سالمندان مناسب است؟

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنی ها و تمرین های ورزشی همراه باشید :

فواید ورزش صبحگاهی

داشتن عادت دویدن در دوران سالمندی می‌تواند باعث مصرف اکسیژن ایده‌آل در افراد بشود‎

 

ورزش منظم در سالمندان، باعث بهبود قابل توجهی درفشارخون ، دیابت ، کاهش چربی های خون ، استئوآرتریت ها، پوکی استخوان وعملکردعصبی میشود. ورزش ، میزان مرگ ومیرراکاهش می دهد و نیاز به مصرف داروهای مختلف رابه طورقابل توجهی کم می کند.

 

فردی که در 65 سالگی در طول هفته چندین مایل می‌دود، می‌تواند میزان استفاده اکسیژنی برابر با یک دونده 20 ساله داشته باشد. محققان دریافته‌اند که داشتن عادت دویدن در دوران سالمندی می‌تواند باعث مصرف اکسیژن ایده‌آل در افراد بشود.

با افزایش سن میزان نیاز افراد به اکسیژن دریافتی به هنگام فعالیت افزایش می‌یابد زیرا عضلات دچار عدم تعادل می‌شوند و کارایی آنها کاهش می‌یابد.

بررسی‌ها نشان داده است افرادی که عادت دویدن و یا پیاده‌روی را حفظ می‌کنند، سوخت و سازی شبیه به افراد جوان خواهند داشت.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: عضلات به صورت طبیعی با افزایش سن کارایی خود را از دست می‌دهند. بدن مانند یک ماشین است که در دوران جوانی به صورت موثرتری سوخت مصرف می‌کند. در صورتی که افراد سالمند فعالیت نداشته باشند این افراد مصرف سوخت بهینه‌ای نخواهند داشت اما با انجام ورزش می‌توانند میزان مصرف سوخت و اکسیژن بدن خود را بهینه کنند.

هدف از انجام این مطالعات تشویق افراد سالمند به انجام ورزش بوده است. متخصصان معتقدند که هیچ‌گاه برای شروع ورزش دیر نیست.

 

فواید ورزش و فعالیت بدنی برای افراد مسن

متخصصان معتقدند که هیچ‌گاه برای شروع ورزش دیر نیست

 

چه ورزش هایی برای سالمندان مناسب است؟
انجام 6 نوع تمرین ورزشی گرم‌کننده، استقامتی، انعطاف پذیری، تمرینات حفظ تعادل، تمرینات قدرتی و نیز تمرینات انقباضی ایستا برای سالمندان مفید است.

تمرینات گرم‌کننده، شامل نرمش‌های ساده کششی هستند که با انجام آن بدن فرد سالمند برای انجام سایر تمرینات آماده می‌شود و این تمرینات بایستی به شکلی اجرا شود که منجر به کم آوردن نفس نشود. متخصصان طب سالمندی معتقدند تمرینات استقامتی سبب می‌شود تا تعداد ضربان قلب و تنفس افزایش یافته، مصرف اکسیژن به حداکثر برسد و در نتیجه کارایی قلب، ریه‌ها و سیستم گردش خون افزایش می‌یابد.

– پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه سواری، شنا و کوهنوردی به عنوان تمرینات استقامتی به شمار می‌رود.

– پیاده‌روی آرام در خارج از منزل، علاوه بر اثرات بسیار مطلوب جسمی، سبب جلوگیری از افسردگی و انزوا طلبی فرد سالمند می‌شود.

 

– تمرین‌های انعطاف‌ پذیری نیز با ایجاد کشش در عضلات و نسج نرم اطراف مفاصل، حرکت مفصل‌ها را راحت کرده، موجب آسان‌تر شدن حرکات اندام‌ها و تنه می‌شود. بهتر است که سالمندانی که به هر دلیل دچار شکستگی استخوان، کشیدگی عضله یا پیچ خوردگی مفاصل شده‌اند، از انجام این نوع تمرینات پرهیز کنند.

– سالمندان لازم است در هنگام پیاده‌روی، کفش راحت، به اندازه و بنددار پوشیده، با لباس راحت، سبک و مناسب هر فصل پیاده‌روی را با سرعت کم شروع کنند و در یک وضعیت متعادل و راحت سر را بالا نگاه داشته، بدن را کمی به جلو متمایل و از برداشتن گام‌های بلند پرهیز کنند.

– سالمندان در هنگام انجام تمرینات تعادلی در کنار دیوار یا یک میز بایستند تا در صورت عدم تعادل بتوانند به آنها تکیه کنند.

– افراد سالمند می‌توانند با انجام تمرینات تعادلی از طریق تقویت عضلات،خصوصا عضلات پا به حفظ تعادل خود خصوصا در هنگام افتادن کمک کنند.

– نوع دیگر از تمرینات قدرتی است. این تمرینات نه تنها موجب تقویت عضلات می‌شود، بلکه توانایی فرد را بالا برده، سبب ایجاد تعادل در وزن می‌شود و از پوکی استخوان هم جلوگیری می‌کند.

– با توجه به این‌که حرکات قدرتی با وزنه انجام می‌شود،سالمندان می‌توانند با پر کردن یک بطری نوشابه بزرگ یک وزنه 300 گرمی در اختیار داشته باشند.

گردآوری: بخش ورزشی

منابع:
ایسنا

جام جم آنلاین

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای دانستنی ها و تمرین های ورزشی

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up