کشف سیاره‌ای که باعث می شود ستاره اش سریعتر بچرخد!

با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از دانستنیهای علمی و فناوری همراه باشید :

سیاره‌ای بزرگ‌ و فرا خورشیدی که به ستاره اش بسیار نزدیک‌ است، با چرخش خود به دور ستاره‌ ی مادری، سرعت چرخش آن‌ را تغییر می دهد.

 

کشفیات جالب از سیاره ها,شناخت سیاره های متفاوت

سیاره‌ای بزرگ‌ با چرخش خود به دور ستاره‌ ی مادری، سرعت چرخش آن‌ را تغییر می‌دهد

 

مشتری به عنوان بزرگترین سیاره منظومه شمسی، سال هاست که نظر ستاره شناسان را به خود جلب کرده و باعث شده است مفهومی با عنوان سیاره-ستاره وارد علم نجوم شود. در واقع این سیاره و سیاره های مشابه آن در کائنات، آنقدر بزرگ هستند که خود ویژگی‌های ستاره‌ای دارند و فقط جوش هسته‌ای در آنها انجام نمی‌شود تا یک ستاره کامل شوند.

اکنون محققان دانشگاه پرینستون در همکاری با چند مرکز تحقیقاتی دیگر، موفق به کشف سیاره ای جدید شدند که ویژگی‌های اعجاب آوری دارد. این سیاره از نظر اندازه ۱٫۳۴ برابر سیاره ی مشتری‌ است و از نظر فاصله با ستاره اش، بسیار نزدیکتر از عطارد در منظومه ی ماست. این سیاره عجیب که HATS-18 نام دارد، در فاصله ۲۱۰۰ سال نوری از ما قرار دارد و با سرعتی شگفت‌آور به دور ستاره ی خود می‌چرخد. سرعت چرخش این سیاره آنقدر زیاد است که طی یک روز زمینی، یک دور به دور ستاره اش می چرخد.

کشف سیاره ها,سیاره ای که باعث چرخش سریع ستاره اش می شود

این سیاره در هر چرخشی دور ستاره‌ ی خود، روی سطح ستاره اثرات جزر و مدی ایجاد می کند

 

این سیاره با جرم و سرعتی که دارد، در هر دور چرخش به دور ستاره‌ ی خود، روی سطح ستاره اثرات جزر و مدی ایجاد می‌کند که بر مرکز ثقل ستاره اثر می‌گذارد. در واقع یک میدان گرانشی بین سیاره و ستاره ایجاد می شود که این جزر و مد را به دنبال مدار سیاره روی سطح می‌کشاند، درست شبیه وقتی آهنربایی را نزدیک صفحه ای پر از براده آهن حرکت دهیم.

سرعت گردش این سیاره به قدری زیاد است که هر ۲۸ سال یک دقیقه از زمان گردشش به دور ستاره کاسته می‌شود و در واقع یک دقیقه برای خود ذخیره می‌کند. اثر متقابل این ستاره و سیاره منجر به تغییر در سرعت چرخش وضعی و انتقالی ستاره می‌شود که این پدیده بسیار تازه است. محققان امیدوارند با بررسی این سیستم ستاره ها و سیاره های مشابه، به رازهای پیدایش سیستم های سیاره ای و منظومه های خورشیدی پی ببرند.

منابع: bigbangpage.com

newscientist.com

popularmechanics.com


منبع:
http://www.beytoote.com/scientific/lashfiat-elmi/discovery1-planet1.html

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای علم و فناوری

مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up