با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از گردشگری همراه باشید :
10مکان خارق العاده ی دنیا را تماشا کنید!
با توجه به نقش پررنگ علایق شخصی، وجود اختلاف نظر در مورد این لیست کاملا طبیعی است. با زیباییهای بیشماری که در جایجای کره خاکی وجود دارد، خیلی سخت است فقط به معرفی تنها چند مورد از این شگفتیهای بزرگ طبیعت بپردازیم. با این وجود در این گزارش 10 جاذبه طبیعی و خارقالعاده را معرفی میکنیم که نظیرشان در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و هر یک پدیدهای بیهمتا است.
• صحرای بزرگ آفریقا
صحرای بزرگ آفریقا بزرگترین صحرای سوزان جهان است که بخش عظیمی از شمال قاره آفریقا را دربرگرفته است. وسعت این بیابان تقریبا به اندازه ایالات متحده آمریکاست. برخلاف آنچه عموم تصور میکنند، شنهای روان تنها بخشی از این صحرا را تشکیل میدهند. بیشتر سطح این منطقه را فلات سخت و صخرهای و شنهای اندک پوشانده است. میانگین سالیانه ریزش باران در صحرای آفریقا کمتر از سه اینچ است. در مرطوبترین نواحی این بیابان هم ممکن است در عرض یک هفت دوبار بارندگی شود و تا سالها بعد خبری از باران نباشد.
• خلیج «هالونگ»
خلیج «هالونگ» در شمال ویتنام واقع است و مساحتی حدود 334 کیلومتر مربعی را پوشش میدهد. این جاذبه طبیعی که به «خلیج نزول اژدها» نیز شهرت دارد، دربردارنده هزاران جزیره است که هر یک شامل جنگلهای انبوه و ستونهایی از جنس سنگ آهک هستند. سنگ آهکی که در این خلیج وجود دارد، در طول ۵۰۰ میلیون سال و تحت شرایط گوناگون شکل گرفته است. تنوع جغرافیایی محیط منطقه، تنوعی زیستی را به وجود آورده است که اکوسیستمهای همیشه سبز گرمسیری، اقیانوسی و ساحلی را دربرمیگیرد.
خلیج هالونگ همچنین موطن ۱۴ گونه گیاهی و ۵۰ گونه جانوری بومی است. بسیاری از جزیرههای «هالونگ» شکل گودی دارند وغارها عظیم و شگفتانگیزی در آنها وجود دارد. برخی دیگر دربردارنده دریاچههایی هستند که مکان خوبی برای ماهیگیران محسوب میشود.
• کوه اورست
کوه اورست با 8848 مترارتفاع بلندترین نقطه روی زمین است. این کوه که قلهاش، کعبه آمال کوهنوردان جهان است، در مرز بین نپال و تبت واقع شده است. با وجود ارتفاع زیاد قله اورست، مناطق مرتفع دیگری همچون K2 در جهان وجود دارند که صعود به قله آنها از اورست دشوارتر است. ارتفاعزدگی، هوای سرد و بادهای شدید از مهمترین خطراتی هستند که ماجراجویان اورستی را تهدید میکنند. اگر کوهنوردی در این مسیر از دنیا برود، جنازهاش همانجا رها میشود، پس دیدن اجساد یخزده در مسیر قله چندان هم برای کوهنوردان غیرمعمول نیست.
• قطب جنوب
قطب جنوب سردترین، خشکترین و بادخیزترین قاره جهان است و به طور میانگین بیشترین ارتفاع را در میان دیگر قارهها دارد. گرچه 98 درصد سطح این ناحیه را یخ پوشانده، با بارش اندکی که در آن صورت میگیرد، میتوان قطب جنوب را بزرگترین بیابان دنیا نامید. قطب جنوب ازقطب شمال سردتر است، چون اکثر مساحت بیش از سه کیلومتری آن، بالای سطح دریا واقع است. علاوه بر این، اقیانوس قطب شمال منطقه قطبی را دربرگرفته و گرمای آب به افزایش دمای این ناحیه کمک میکند. موجوداتی چون پنگوئن، نهنگ آبی و فوک از حیوانات بومی قاره قطب جنوب هستند.
• تپه بزرگ دریایی «بریِر»
«بریر» با وسعتی بیش از 3000 کیلومتر بزرگترین تپه دریایی جهان است. این تنها تپه مرجانی کره زمین است که از فضا قابل رویت است. سلسله تپههای «بریر» همچنین عنوان بزرگترین ساختار تشکیل شده از موجودات زنده را یدک میکشد. این جاذبه گردشگری کشور استرالیا از میلیونها اورگانیسم کوچک تشکیل شده و میزبان گونههای زیبایی از حیاتوحش است. «بریر ریف» شامل2900 تپه مرجانی، 900 جزیره و 1500 گونه ماهی است.
لاکپشت، دلفین، نهنگ، مار دریایی و ماهی دلقک از جمله حیواناتی هستند که در این اکوسیستم زندگی میکنند. بسیاری از مرجانهای موجود در این منطقه که تعداد گونههای آن به 400 میرسد، سبزرنگ هستند. به همین دلیل در نگاه اول با گیاهان اشتباه گرفته میشوند. اما در واقع آنها جانداران بسیار ریز و رنگینی هستند که در کنار میلیونها جاندار دیگر بر روی یک تپه قرار گرفتهاند و بدنشان در اسکلتهای سختی از جنس آهک قرار دارد. در کنار این تپهها، بزرگترین پارک دریایی جهان به مساحت 2000 کیلومتر ساخته شده است که وظیفه حفظ و نگهداری از مرجان ها و آبزیان را به عهده دارد.
• «گرند کنیون»
تنگه بزرگی که به نام «گرند کنیون» شناخته میشود، در شمال آریزونا واقع شده و یکی از مهمترین جاذبههای طبیعی برای گردشگرانی است که آمریکا را به عنوان مقصد خود انتخاب میکنند. این دره که طی میلیونها سال در اثر فرسایش حاصل از جریان آب رودخانه کلورادو شکل گرفته، بیش از 1.6 کیلومتر عمق و 446 کیلومتر طول دارد. تنگه بزرگ، عمیقترین یا بزرگترین دره جهانست و وسعت باورنکردنی آن در کنار مناظر زیبا و بکر قرار گرفته تا جاذبهای بینظیر خلق شود و گردشگران بینالمللی را به سمت خود بکشاند.
این مکان امروزه با نام «پارک ملی گرند کانیون» شناخته میشود و سالانه بیش از ۵ میلیون بازدیدکننده دارد. این دره سالیان درازی زیستگاه بومیان آمریکایی بود که در غارهای آن روزگار سپری میکردند. اولین اروپایی که به «گرند کانیون» گام نهاد، «گارسیا لوپز دِگاردناس» بود که در سال ۱۵۴۰ به آنجا رسید.
• آبشار «ایگوازو»
یکی از شگفتانگیزترین جاذبههای طبیعی جهان آبشار ایگوازوست که در مرز بین برزیل و آرژانتین قرار دارد. این آبشار عظیم شامل 275 آبشار نشات گرفته از رودخانه «ایگوازو» میشود که اکثرشان حدود 64 متر ارتفاع دارند. معروفترین و جذابترین این آبشارها «گلوی شیطان» است که شکلی «U» مانند، 82 متر ارتفاع ، 150 متر پهنا و 700 متر طول دارد.
• آمازون
آمازون پرآبترین رودخانه جهان است که در هنگام ریختن به دریا بیشتر از مجموع آب 10 رودخانه پرآب دنیا را شامل میشود. در این رود بیش از 3000 گونه ماهی زندگی میکند و دانشمندان همچنان در حال کشف گونههای جدید هستند. در طول قرن گذشته رودخانههای آمازون و نیل برای کسب عنوان طولانیترین رود جهان همواره با یکدیگر در رقابت بودهاند. طول واقعی این رودخانهها همواره در معرض تغییر و تحول بوده و هرگز متخصصان نتوانستهاند مقدار واقعی آن را اندازهگیری کنند. آمارها نشان داده که رود نیل در آفریقا به شکل متغیر بین 5.4 تا 6.7 هزار کیلومتر درازا دارد. اما جدا از این مساله در خصوص مقدار آب موجود، هیچ شکی نیست که آمازون پرآبترست.
جنگل بارانی آمازون که بزرگترین جنگل گرمسیری دنیاست، از نظر تنوع گونه زیستی در جهان بیهمتاست. یکدهم گونههای شناختهشده جهان در جنگل بازانی آمازون زندگی میکنند. این منطقه جنگلی که رودخانه آمازون نیز از میان آن میگذرد، بخشهایی از کشورهای برزیل، اکوادور، گویان، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، پرو و سورینام را دربرمیگیرد.
•جزایر گالاپاگوس
گالاپاگوس مجمعالجزایری کوچک و آتشفشانی متعلق به کشور اکوادور، واقع در شرق اقیانوس آرام است. این جزیرهها در مساحتی 1000 کیلومتری در غرب قاره آمریکای جنوبی گستردهاند. گالاپاگوس با اکوسیستم بینظیرش مشهورترین در نوع خود است. «چارلز داروین» نظریه «انتخاب طبیعی» خود را با الهام از تحقیقات خود در این منطقه مطرح کرد. تورهای روی آب گالاپاگوس فرصت خوبی را برای گردشگرانی که مشتاق لذت بردن از تنوع زیستی و دیدن مناظر بدیع از حیاتوحش این جزیرهها هستند، فراهم میکند.
• پارک ملی «سرنگتی»
«سرنگتی» اکوسیستمی در شمالغرب تانزانیاست که تا جنوبغرب کشور کنیا کشیده شده. این منطقه بیشترین جمعیت پستانداران را شامل میشود و گردشگران را به دیدن شگفتانگیزترین مناظر و رویدادهای حیاتوحش میهمان میکند. یک میلیون گوزن یالدار و 200 هزار گورخر در مساحت 500 کیلومتری این منطقه زندگی میکنند. این پارک به خاطر مهاجرت سالانه بیش از یک میلیون و 500 هزار گاو وحشی آفریقایی و 250 هزار گورخر در آن معروف شده است. یوز، آهو، توپی، کفتار، عنتر، ایمپالا، سگ وحشی آفریقایی و زرافه از دیگر حیواناتی هستند که در «سرنگتی» زندگی میکنند و این منطقه را تبدیل به یکی از بزرگترین گنجهای طبیعی قاره آفریقا کردهاند.
منبع : isna.ir
امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب گردشگری همراه باشید.