با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از خواص مواد غذایی همراه باشید :
تاریخچه پیدایش آووکادو به هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد که به خاطر بافت نرم و خواص درمانیاش، توسط اقوامAztecs و Incas در آمریکای جنوبی استفاده میشده است.
400 نوع آووکادو در مکزیک و جنوب آمریکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول می کشد تا میوه بدهد.
آووکادو ، یک ماده غذایی کامل با 14 ماده معدنی مفید برای تحریک رشد بدن می باشد؛ مثلا دارای املاح آهن و مس است که برای خون سازی مفیدند؛ یا سدیم و پتاسیم موجود در آووکادو تعادل شیمیایی بدن را حفظ میکنند.
این میوه به دلیل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه میدارد، بنابراین برای افراد دیابتی و افراد دچار هیپوگلیسمی (افت قند خون) مناسب است.
آووکادو از نظر چربی خیلی غنی میباشد، در حالی که سایر میوه ها و سبزی ها این طور نیستند. همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین A ، ویتامینهای گروه B و منبع غنی آنتی اکسیدانهایی مثل ویتامین E ،C و لوتئین (رنگدانه گیاهی) است.
ارزش غذایی آووکادو:
– آووکادو دارای رنگدانه ی گیاهی زردی به نام “لوتئین” است. لوتئین یک آنتی اکسیدن طبیعی است که به حفظ سلامتی چشم ها در پیری کمک می کند.
– یک پنجم آووکادو، 50 کالری انرژی و حدود 20 ویتامین و ماده ی معدنی دارد.
– آووکادو دارای ماده ای به نام بتا سیتو استرول (beta- sitosterol) میباشد. بتا سیتو استرول یک استرول گیاهی است که به حفظ مقادیر طبیعی کلسترول خون کمک میکند.
میزان مواد مغذی موجود در 100 گرم آووکادوی خام:
انرژی |
190 کالری |
اسید چرب غیراشباع با یک باند دوگانه |
12 گرم |
اسید چرب غیراشباع با چند باند دوگانه |
2 گرم |
چربی کل |
20 گرم |
ویتامین E | 3 میلی گرم |
پتاسیم | 450 میلی گرم |
مس | 0/2 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0/4 میلی گرم |
ویتامین B5 | 1 میلی گرم |
فیبر | 3 گرم |
آووکادو؛ یک ماده غذایی کامل:
آووکادو تقریبا یک ماده غذایی کامل است. آووکادو چربی و کالری بالایی دارد، لذا افرادی که نمی خواهند وزنشان زیاد شود، باید به میزان متعادل از آن استفاده کنند.
بیشتر چربی آووکادو از نوع چربیهای غیراشباع با یک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزایش نمیدهند.
آووکادو کاملا قابل هضم و دارای سوخت و ساز آهسته است که برای بازسازی مواد مغذی و بارگیری در افراد ورزشکار مناسب می باشد.
وقتی آووکادو با میوههای دیگر مصرف شود، یک غذای مغذی را برای کودکان فراهم میسازد.
استفادهها:
بر اساس طب سنتی چین، آووکادو طبیعت سرد دارد. این میوه سبب تنظیم کار کبد و عملکرد صحیح ریهها و رودهها می شود.
آووکادو منبع ماده معدنی مس میباشد که به تشکیل گلبولهای قرمز خون کمک میکند.
آووکادو به راحتی در بدن هضم و جذب میشود و برای مادران شیرده و درمان زخمها مفید است.
آووکادو به دلیل غنی بودن از ویتامین E ، برای زیبا سازی پوست مفید است. همچنین به بهبود سوختگیها و زخمها کمک میکند.
تحقیقات نشان داده است که آووکادو میتواند ترشح هورمون انسولین را مهار کند، بنابراین برای جلوگیری از گرسنگی مفید است.
فواید خاص آووکادو به دلیل سرشار بودن از ویتامین E:
1- بیماریهای قلبی:
آووکادو از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که مقدار بالای ویتامین E که بدن از طریق مکملها و یا با مصرف مواد غذایی مثل آووکادو دریافت میکند، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
همانطور که می دانید ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قوی است و به دلیل داشتن همین خاصیت، از آسیب LDL- کلسترول به وسیله رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند. به نظر میرسد که اگر کلسترول LDL آسیب ببیند، میتواند در سرخرگ های خونی رسوب کند و سبب تنگی عروق خونی شود. با جلوگیری از صدمهای که رادیکال های آزاد به LDL میزنند، میتوان مشکلات قلبی را کاهش داد.
اگر چه بسیاری از غذاها حاوی ویتامین E هستند، اما ویتامین E موجود در اکثر آنها، در طی عمل پختن از بین می رود. آووکادو این خوبی را دارد که برای خورده شدن، نیاز به هیچ عملی ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف میشود.
2- عفونت در بزرگسالان
مطالعات نشان میدهد که مصرف مکمل ویتامین E برای تقویت سیستم ایمنی بدن افراد مسن مفید است. با افزایش سن، میزان مواد مضر در بدن افزایش مییابد که ویتامین E میتواند مقدار آنها را کاهش دهد.
آووکادو به دلیل سرشار بودن از ویتامین E ، میتواند نقش یک مکمل را ایفا کند. به همین دلیل، آن را در رژیم غذایی افراد مسن جای میدهند.
3- ناباروری در مردان:
آووکادو میتواند به افزایش باروری در مردان کمک کند.
ویتامین E همراه با ویتامین C در نچسبیدن اسپرمها به یکدیگر نقش دارد و قدرت جابجایی آنها را افزایش میدهد، بنابراین اسپرم ها خیلی راحتتر میتوانند به طرف سلول تخمک بروند.
با مصرف بیشتر مواد غذایی غنی از ویتامین E و استفاده از مکملهای این ویتامین تحت نظر پزشک، ممکن است میزان باروری در مردان افزایش یابد.
4- بیماری پارکینسون:
مطالعات اخیر نشان میدهد که غذاهای غنی از ویتامین E میتوانند بیماری پارکینسون را کاهش دهند. البته این یافته، نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
چقدر بخوریم؟
نصف یک آووکادو تقریبا 4 میلیگرم ویتامین E دارد.
نیاز روزانه مردان به ویتامین E حداقل 4 میلی گرم و زنان 3 میلی گرم در روز میباشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداری کنیم؟
آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، “گلابی تمساح مانند” نامیده میشود.
آووکادوهای خوش شکل را که روی آنها بدون خراش است، انتخاب کنید. برای استفاده فوری آووکادوهایی را بخرید که وقتی آنها را فشار میدهید کمی نرم باشند. برای اینکه آووکادوهای سفت برسند، آنها را برای چند روز، با یک عدد موز در یک پاکت کاغذی قرار دهید.
پختن و خوردن:
آووکادوها را پس از شستن از وسط ببرید. بعد یک کارد در وسط آن فرو کنید و آن را بچرخانید تا هسته اش خارج شود.
میتوانید آن را با پوستش سرو کنید، و یا آن را از پوست جدا کرده و برای سوپ یا سالاد استفاده کنید، و یا با آن یک سس درست کنید.
آووکادو یک میوه روغنی است و چربیهای قابل هضم دارد و میتوان با آن یک سس سالم به همراه سبزیجات خام درست کرد.
روش دیگر برای تهیه سس این است که آن را پوست کنده و خرد کنید و نمک و کره به آن اضافه کنید. سپس سس حاصل را روی نان بمالید و میل کنید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای خواص مواد غذایی
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.