جکی چان؛ همیشه مبارز، هم‌چنان محبوب

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از سینما همراه باشید :

مجله فیلم: جکی چان بازیگر رزمی‌کار هنگ‌کنگی این روزها خشنود است چون از چین گرفته تا آمریکا، بوی خوش موفقیت شنیده می‌شود و این امر حکایت از اوج دوباره‌ی این بازیگر ۶۲ساله دارد. برای بازیگری به سن‌وسال چان و با توجه به این نکته که او یک ستاره هالیوودی نیست، این موفقیت‌ها چشم‌گیر و مثال‌زدنی‌اند. ابتدا خبرهای خوش از گیشه‌ی سینماها به گوش رسید و کمدی اکشن تازه‌ی چان با عنوان ردیابی فراری/ Skiptraceتوانست موفقیت تجاری کلانی در سینماهای چین کسب کند.

 

 

همیشه مبارز، هم‌چنان محبوب

در یکی‌دو سال اخیر، محصولات بومی در گیشه‌ی سینماهای این کشور پرجمعیت آسیایی با موفقیت‌های نظرگیری روبه‌رو شده‌اند. نگاهی به بلاک‌باسترهای چینی نشان می‌دهد که ستارگان جوان، داستان‌های رمانتیک و ماجراجویی‌های فانتزی، بیش‌ از هر چیز دیگری تماشاگران داخلی را جذب خود می‌کنند. از این رو، جکی چان با این سن‌وسال و عدم تنوع داستانی و آثار اکشنی که در آن‌ها ظاهر می‌شود، به صورت طبیعی نمی‌تواند گزینه‌ی خوبی برای موفقیت در گیشه باشد؛ و شاید به همین خاطر فروش ۱۳۳ میلیون دلاری ردیابی فراری چنین به چشم آمده است.

 
جکی چان چند سالی است که به سرزمین مادری برگشته است و در فیلم‌های بومی ظاهر می‌شود. البته یکی از دلایل بازگشت به خانه، نبود کار در هالیوود و پیشنهادهای تازه برای بازی در اکشن‌های کمدی بود. برای هالیوود جوان‌گرا که تماشاگرانش به دنبال چهره‌های جذاب هستند و این روزها هم گرفتار تولید انواع و اقسام فیلم‌های ابرقهرمانی بر اساس شخصیت‌های محبوب کتاب‌های مصور شده است، به‌سختی جایی برای هنرنمایی‌های این پیرمرد پیدا می‌شود.

 
ردیابی فراری همان حال‌وهوای همیشگی فیلم‌های چان را دارد. طبق معمول او یک کارآگاه زبردست پلیس است که برای مقابله با سرکرده‌ی خطرناک یک گروه جنایتکار وارد عمل می‌شود. این کمدی اکشن جنایی با هزینه‌ی تولید سی میلیون دلاری خود، محصول مشترک چین، هنگ‌کنگ و آمریکاست. کارگردانش هم کسی نیست جز رنی هارلین که این روزها چین را مکان مناسب‌تری برای فیلم‌سازی می‌داند تا آمریکا. تماشاگران سینما این همسر سابق جینا دیویس را با صخره‌نورد (۱۹۹۳) با بازی سیلوستر استالون به یاد می‌آورند.

 

 

همیشه مبارز، هم‌چنان محبوب

 
ردیابی فراری با فروش ۱۳۳ میلیون دلاری‌اش در جایگاه دهم جدول فیلم‌های پرفروش سینماهای چین در سال ۲۰۱۶ قرار گرفته است. فیلم اول جدول پری دریایی (استیون چو) است که با دنیای فانتزی‌اش و دعوت تماشاگران چینی به حفظ محیط زیست، و روایت تازه و متفاوتی از داستان کلاسیک هانس کریستیان آندرسن، در اوایل سال به فروش سرسام‌آور ۵۲۶ میلیون دلار دست یافت و تاریخ‌ساز شد. البته فروش فیلم‌های دوم تا نهم جدول از ۲۳۵ تا ۱۳۳ میلیون دلار است که نشان می‌دهد وضعیت اکشن جکی چان در جدول چندان هم بد نیست.

با این حال، بازیگر خوش‌خنده‌ی چینی از امتیازی برخوردارست که استیون چو (که بازیگر هم هست) فاقد آن است: محبوبیت در بین تماشاگران آمریکایی و اروپایی. اصلاً به همین دلیل آکادمی اسکار که تا به حال چان را نامزد دریافت تندیس طلایی در رشته‌ی بازیگری نکرده است، در مراسم آینده‌اش می‌خواهد یک اسکار افتخاری به او بدهد. این اسکار به پاس یک عمر فعالیت هنری به چان اهدا می‌شود و نباید فراموش کرد که آکادمی در خصوص هنرمندان خارجی معمولاً کم‌تر چنین دست‌ودل‌بازی می‌کند.

البته پس از این تقدیر، جکی چان دوباره حضور چشم‌گیری را در هالیوود تجربه خواهد کرد. از قرار معلوم، سومین قسمت از مجموعه وسترن‌های «شانگهای» با عنوان سپیده‌دم شانگهای ساخته خواهد شد. اوئن ویلسن که در دو قسمت قبلی با چان همبازی بود نیز در سومین قسمت حضور دارد. کمپانی مترو گُلدوین مِیِر در مقام تهیه‌کننده، آن را با هزینه‌ای هشتاد میلیون دلاری و به کارگردانی جرد هس می‌سازد.

 

شخصیت‌های چان و ویلسن در این فیلم، قرارداد کاری جدیدی می‌بندند تا دوباره به گارد سلطنتی چون ونگ تحت نظر شاهزاده‌خانم کشور چین بپیوندند. داستان این قسمت در حالی در یک کشور آفریقایی اتفاق می‌افتد که در فیلم دوم، قهرمانان داستان سر از مأموریتی در شهر لندن دوره‌ی ویکتوریا درآوردند. گروه دونفره‌ی مایلز میلار و آلفرد گوگ در شرایطی وظیفه‌ی نگارش فیلم‌نامه‌ی سپیده‌دم شانگهای را به عهده گرفته‌اند که زمزمه‌هایی هم درباره تولید قسمت تازه‌ای از مجموعه فیلم‌های ساعت شلوغی به گوش می‌رسد.

 

 

همیشه مبارز، هم‌چنان محبوب

برخی عقیده دارند نقش‌های خوبِ اول برای بازیگران پابه‌سن‌گذاشته کم هستند. ستارگانی مثل آل پاچینو، داستین هافمن و رابرت دنیرو مثال‌های خوبی در این رابطه هستند. اما وضعیت برای چان هم‌چنان متفاوت است. او مدتی پیش در مصاحبه‌ای گفت: «خیلی وقت است که می‌خواهم بازنشسته شوم اما هم‌چنان فیلم‌نامه‌های خوب به من پیشنهاد می‌شود. البته در بین آن‌ها خبری از کارهای رمانتیک نیست! اما همین هم خوب است.» برای پسر یک زوج عجیب‌وغریب که خودشان می‌توانند سوژه‌ی بکر یک فیلم سینمایی باشند (یک جاسوس و یک سوداگر مواد مخدر) که از شهرتی بین‌المللی برخوردار است، همین نقش‌های اکشن کارکردی بهتر از فیلم‌های رمانتیک و ملودرام داشته است. می‌گویند وقتی با خانواده، همکاران و دوستان چان حرف می‌زنی، هیچ‌کس یک کلمه‌ی بد هم درباره‌اش نمی‌گوید و فقط تعریف است که شنیده می‌شود.

یکی از فیلم‌های آماده‌ی نمایش جکی چان، کمدی اکشن ماجراجویانه‌ی ببرهای خط‌آهن (دینگ شنگ) است که داستان مبارزه با نیروهای ارتش متجاوز ژاپن در سال ۱۹۴۱ را روایت می‌کند. چان در نقش یک کارگر خط‌آهن سراسری چین، همکارانش را علیه سربازان ژاپنی متحد می‌کند تا به فقرا و نیازمندان غذا برسانند. این فیلم تا قبل از پایان سال جاری میلادی و هم‌زمان با سینماهای چین و هنگ‌کنگ در کشورهای انگلیسی‌زبان دنیا به نمایش عمومی درمی‌آید.

کونگ‌فو یوگا (استنلی تانگ) و خارجی (مارتین کمبل) دو فیلم دیگر جکی چان هستند که مراحل پس‌ازتولید را پشت می‌گذارند و قرار است تا پایان سال ۲۰۱۶ روانه‌ی سینماها شوند.

 

همیشه مبارز، هم‌چنان محبوب

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای سینما

مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up