با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از فرزندان همراه باشید :
پوسیدگی دندانهای شیری از مهمترین مشکلات دندانی دوران کودکی است
والدین باید از همان کودکی حواس شان بصورت کامل به کودک شان باشد و باید تک تک اعضای بدن شان را زیر نظر داشته باشند تا در صورت وجود مشکل برای رفع مشکل آن اقدام کنند.موضوعی که به تازگی به میان آمده و توسط خانم اصفهانی زاده ارائه شده این است که شیر دادن در شب به کودکان سبب پوسیدگی دندان هایشان میشود.
اصفهانی زاده، پوسیدگی دندانهای شیری را از مهمترین مشکلات دندانی دوران کودکی اعلام کرد و گفت: مهمترین عامل بروز این پوسیدگی در سنین پایین، شیردهی شبانه کودکان است.
ایشان اظهار داشت: این پوسیدگیها بیشتر در سنین یک تا دو سالگی مورد توجه والدین قرار میگیرند که معمولاً درد شروع میشود، درحالی که شروع پوسیدگی از بدو رویش دندانهای شیری شروع شده است.
وی گفت: به طور متوسط میتوان 6 دندان پوسیده شیری در یک کودک ۲ ساله مشاهده کرد، اما گاهی نیز مشاهده میشود که تمام دندانهای شیری یک کودک دارای پوسیدگی است و به ندرت کودکی را میبینیم که دندان پوسیده شیری نداشته باشد.
دبیر علمی بخش کودکان یازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ادامه داد: این پوسیدگیها در نهایت منجر به عصب کشی یا کشیدن دندان می شود و از آنجایی که کودکان کوچک توانایی کافی برای همکاری با دندانپزشک خود را ندارند، اغلب اوقات جهت انجام درمانهای دندانپزشکی بیهوشی عمومی لازم است.
مهمترین عامل بروز پوسیدگی دندان در سنین پایین، شیردهی شبانه کودکان است
وی همچنین گفت: بروز پوسیدگی دندان های شیری در دو سال اول تولد بیشتر به این دلیل رخ می دهد که مادران شیرده و مادرانی که با شیرخشک کودک خود را تغذیه می کنند، او را با شیر می خوابانند و در طول ساعات شب حین خواب، چندین وعده شیر به او می دهند. این مسئله باعث می شود که قند شیر که همان لاکتوز است، به مدت طولانی در مجاورت دندان ها باقی بماند و سبب تخریب آنها شود.
اصفهانی زاده ادامه داد: این درحالی است که اگر مادران بعد از دادن شیر، قدری به کودک خود آب بدهند و یا با یک گوش پاکن یا تنظیف مرطوب دندان ها را تمیز کنند، بروز این قبیل پوسیدگی ها به حداقل میرسد.
وی گفت:در سنین بالاتر که کودک از شیر گرفته می شود و غذا می خورد نیز اشتباه دیگری که مادران می کنند این است که به کودکان خود در وعده های متعددی موادقندی می دهند. این درحالی است که اگر تعداد دفعات خوراکی های حاوی قند را به یک تا دو وعده در روز کاهش دهند و بعد از آن به کودک خود آب بدهند تا دندانهایشان شسته شود به جلوگیری از پوسیدگی دندانی کمک می کند.
ایشان توضیح داد: وقتی که کودک خوراکی می خورد، محیط دهان او اسیدی می شود و اگر این خوردن خوراکی مرتب و به فواصل کم صورت گیرد، محیط دهان او در طول روز با حمله اسیدی مواجه است و فرصتی برای پاکسازی پیدا نمی کند، بنابراین دندان هایی که در این محیط اسیدی هستند به شدت در معرض تخریب قرار می گیرند.
وی ادامه داد: برخی مادران تصور می کنند که خوردن توت خشک و انجیر و کشمش بهتر از شکلات است و کمتر به سلامت دندان ها آسیب می رساند، اما واقعیت این است که این مواد به علت خاصیت چسبندگی زیاد میتوانند مدت زیادی روی دندان ها باقی بمانند و به دندان ها آسیب برسانند. پس انتخاب ماده ی قندی که سریعتر از دهان پاک میشود نیز، راهی مناسب در کاهش پوسیدگی دندانهای شیری است.
منبع:alodoctor.ir
منبع:
http://www.beytoote.com/health/child-succulent/deterioration4-teeth.html