خوراکی های سمی که هر روز می خوریم!

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از تغذیه و رژیم همراه باشید :

بیماری‌های گوارشی , مسمومیت غذایی

خوردن بادام تلخ موجب از کار افتادن کلیه و مرگ می شود

 

خوراکی‌های زیادی در آشپزخانه خود داریم که روزانه می‌خوریم و خیلی هم دوست داریم اما نمی دانیم که آنها سمی هستند.

اصلا لازم نیست ذهنتان را خیلی درگیر کنید و حدس بزنید که کدام غذاها می‌توانند سمی باشند از معمولی ترین خوراکی ها مثل سیب و سیب‌زمینی گرفته تا دانه‌های محبوبی مثل بادام درختی.این روزها مسمویت ناشی از مصرف مواد غذایی بسیار کم شده چون با پیشرفت علم دیگر انسان‌ها می‌دانند که کدام قسمت خوراکی‌ها سالم است حتی اگر هم مصرف شود.

 

میزان سم این مواد در آن حجم مصرفی روزانه بسیار کم است و باعث مسمومیت و بیماری حاد نمی شود. در این مطلب چند نمونه ازخوراکی های سمی که روزانه مصرف می‌کنیم معرفی می کنم.

 

سیب‌زمینی:

تا به حال متوجه شدید که سیب‌زمینی که در خانه دارید کم کم رنگش تغییر کرده و به سبزی می‌زند؟ باید بدانید که سیب‌زمینی که سبز است سمی است و یا باید آن را دور بریزید و یا قسمت سبزی آن را ببرید و دور بیندازید. این آلکالوئید سمی نامش سولانین است که باعث سردرد، خستگی مفرط، حالت تهوع و دلپیچه می‌شود. ساقه و برگ‌های این نوع سیب‌زمینی هم پر از آلکالوئید سمی است.

 

بادام

بادام خام که به بادام تلخ مشهور است حاوی مقدار زیادی ماده به نام هیدروژن سیاناید که در واقع همان ماده‌ای است که آلمان نازی در اتاق‌های گاز خفه‌کننده استفاده کرده . خوردن حتی مقدار خیلی کم از آن موجب ایجاد مشکلاتی مثل از کار افتادن کلیه و مرگ می شود. در آمریکا فروش بادام تلخ و خام غیرقانونی است.

 

سیب

ما هر روز سیب و گلابی و گیلاس و آلبالو و هلو و زردآلو و دیگر میوه‌های هسته دار می‌خوریم. اما آیا می‌دانید که این میوه‌ها حاوی آمیگدالین هستند که هنگام خوردن تبدیل به هیدروژن سیانید می‌شوند. یک فنجان از هسته‌های این میوه‌ها به میزان کافی هیدروژن سیانید برای مسموم کردن افراد ایجاد می کند.

 

البته نگران نباشید شما همچنان می‌توانید به هر اندازه که می خواهید آب سیب بگیرید یک پارچ آب سیب هم به آن اندازه هیدروژن سیانید تولید نمی‌کند که ایجاد مسمومیت کند. هسته هلو و زردآلو آن میزان آمیگدالین دارد که باعث مسمومیت شود اما موضوع اینجاست که کسی هسته زردآلو و هلو را قورت نمی‌دهد.

 

بیماری‌های گوارشی , مسمومیت غذایی

سیب‌زمینی که سبز است سمی است و یا باید آن را دور بریزید و یا قسمت سبزی آن را ببرید 

 

ریواس

ریواس به شیوه‌های مختلف و متنوع استفاده می‌شود از مربا و خورشت گرفته تا به صورت خام و سالاد در سبد غذایی جای می‌گیرد. این گیاه حاوی اوگزالات است که باعث بیماری و مرگ می‌شود. بیشتر اوگزالات در برگ ریواس موجود است به همین دلیل بهتر است قبل از پخت آن، برگ‌های آن را جدا کنید و بعد بپزید. در واقع این ماده سمی در ساقه ریواس وجود ندارد. برای اینکه این ماده سمی تاثیر بگذارد حداقل سه کیلو برگ ریواس باید خورده شود.

 

گوجه فرنگی

برگ‌های گوجه‌فرنگی، ساقه و میوه سبز آن حاوی ماده‌ای به نام گلیکوآلکالوئید که منجر به بیماری‌های گوارشی و شکم درد و اضطراب می‌گردد. هرچند بوی برگ گوجه‌فرنگی بسیار دلنشین است و برخی به عنوان سبزی معطر در سوپ استفاده می کنند. اما در واقع این برگها و گوجه‌فرنگی سبز نباید به هیچ وجه مصرف شوند. نصف یک گوجه فرنگی سبز و خام مقدار زیادی سولانین دارد که باعث مسمومیت می شود.

تا می‌توانید گوجه فرنگی قرمز و رسیده مصرف کنید تا دچار مسمومیت نشوید.

 

لوبیا لیما

لوبیا لیما میزان زیادی سیانید دارد که تنها با پختن از بین می‌رود.بنابراین یادتان باشد که لوبیا لیما باید کاملا در ظرفی که سرش برداشته است پخته شود تا مواد سمی آن مانند گاز از آن بیرون بیاید و آبی که در آن لوبیا پخته می‌شود کاملا خشک شود. در آمریکا هم کشت و تولید این نوع لوبیا با محدودیت همراه است و علاوه بر آن لوبیا قرمز هم حاوی مواد سمی است که برای از بین بردن مسمومیت آن قبل از پخت ۱۵ دقیقه لوبیا را خیس کنید و آبش را دور بریزید.

 

جوز هندی

جوز هندی یک ادویه پر خاصیت و مقوی است. جوز هندی برای یک خواب راحت با شیر توصیه می شود و همچنین برای درمان خیلی از مشکلات سوء هاضمه مفید است. اما مصرف بیش از حد آن باعث حالت تهوع، استفراغ، سردرد و سرگیجه می‌گردد.

 

ماهی تن

آنچه که باعث مسمومیت ماهی تن می‌شود میزان جیوه‌‌ای است که ماهی تن جذب می کند. برای کودکان و زنان حامله مصرف ماهی تن به کلی ممنوع است. ممکن است حتی مصرف روزانه ماهی تن در ظاهر آسیب جدی به بدن نزند، اما خیلی مهم است که در مصرف ماهی تن احتیاط کنیم.

منبع:salamati.ir

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up