با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از گردشگری همراه باشید :
اگر تا کنون به کردستان سفر نکرده اید، باید بگویم فرصت گردشگری بسیار بزرگی را از دست داده اید، چرا که این منطقه با تمام جذابیت های طبیعی و تاریخی بکر و پرکشش آن آنقدر جذاب و رمزآلود است که حسابی شما را درگیر خودش می کند و در جستجوی زیبایی های بیشتر و بیشتر آنقدر این طرف و آن طرف می کشاند که تا چشم باز می کنید خود را محصور در خاطراتی می بینید که زیبایی آنها زینت بخش تمام عمرتان می شود.
نگل نام روستایی در دهستان نگل از توابع بخش «کلاترزان» سنندج است
روستای «نگل» کجاست؟
نگل نام روستایی در دهستان نگل از توابع بخش «کلاترزان» سنندج است که در 65 کیلو متری شهر سنندج و در مسیر سنندج – مریوان قرار دارد.روستای نگل به یمن و برکت وجود قرآن تاریخی آن یکی از قطب های گردشگری استان و کشور بوده و سالانه پذیرای زائرین و گردشگران زیادی از همه کشور و حتی خارج از کشور نیز می باشد.
موقعیت جغرافیایی روستا
روستای «نگل» در میان دره زیبایی قرار دارد و رودخانۀ «شوشیر» از جنوب آن میگذرد. این روستا از طرف شمال به کوه «حسن عالی»، از جنوب شرقی به کوه «پل چرمو»، از جنوب به کوه «قژاکان»، از شمال غربی به دره «کانی چرمو» و کوه «کوره میانه»، از غرب و جنوب غربی به دره «کاچول» و از شمال شرقی به «رسنی دره» محدود میشود. مردم روستای نگل به زبان کردی سورانی سخن میگویند و اهل تسنن هستند.
در این روستا جاذبه های گردشگری زیادی هست که می توانید از آنها دیدن کنید. ما تصمیم داریم این جاذبه ها را به شما معرفی کنیم.
روستای نگل در 65 کیلو متری شهر سنندج و در مسیر سنندج – مریوان قرار دارد
قرآن مبارک و خطی مربوط به دوران صدر اسلام
قرآن مبارک و خطی روستای نگل که با خط کوفی نوشته شده و با آب طلا اعراب گذاری شده است و یکی از 4 نسخه خطی قرآن در صدر اسلام است که در دوره خلافت عثمان به 4 اقلیم مسلمان نشین دنیا فرستاده شد که ایران یکی از آنها بود. این اثر فاخر به شماره 2 در فهرست آثار ملی ثبت شده است و در مسجد جامع روستای نگل نگهداری میشود. همچنین این قرآن برای دوره ای طولانی گم شده بود که داستان پیدا کردن آن بسیار جالب توجه است.
قرآن مبارک و خطی روستای نگل با خط کوفی نوشته شده و با آب طلا اعراب گذاری شده است
موزه روستای نگل
موزه روستای «نِگِل» در سال 1392 با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان تاسیس شده است. می توان گفت با تاسیس این موزه که اولین موزه روستایی کشور نیز هست، مجموعه توریستی نگل کامل شده است.موزه نگل از دو بخش قرآنی و مردم شناسی یا معیشتی تشکیل شده است که اقلام باستانی نیز در آن به چشم می خورد.
همه اجناس موزه را مردم به صورت خود جوش تهیه و به موزه نگل اهدا کرده اند که شامل کلیه اقلام معیشتی و فرهنگی منطقه از 50 تا 200 سال پیش بوده و از زیورالات گرفته تا اجناس و ابزار کشاورزی و منزل و …را شامل می شود.موزه نگل داخل صحن اصلی مسجد جامع واقع شده است.این اقلام در کل، زندگی روستایی این منطقه را به تصویر کشیده است.
موزه روستای «نِگِل» در سال 1392 تاسیس شده است
دریاچه «چال ئاو»
یکی از نقاط گردشگری نگل، دریاچه طبیعی «چال ئاو» در مسیر صعود به قله «کوره میانه» در 5/1 کیلومتری روستای نگل است.
یکی از نقاط گردشگری نگل، دریاچه طبیعی «چال ئاو» است
آبشار «قه لوه زه»
در مسیر روستای نگل به قله «کوره میانه» و در دره «کانی چه رمو» آبشاری زیبا و بلند به نام «قه لوه زه» قرار دارد که در تمام فصول سال جاری است و از آب برف های دامنه قله تغذیه می شود.
سایر جاذبه های گردشگری روستای نگل
* قلعهای معروف به قلعه یزدگرد سوم، که از آثار دوره ساسانی است و در جنوب این روستا واقع شده است.
* طبیعت بکر اطراف رودخانه شوشیر
* دریاچه سد نگل(آزاد) در 5 کیلومتری روستای نگل
* ارتفاعات کوه کوره میانه که مناسب برای کوهنوردی و طبیعت گردی در کل ایام سال است.
* قلعه گاه .که هنوز هیچ اکتشافی در آن صورت نگرفته است و اطلاعاتی در این زمینه در دست نیست و به شماره 10171 ثبت ملی شده است.
* پل بزرگ دوره صفویه
* مراسم آئینی و عرفانی دراویش
منابع : وبلاگ نگل-کوردستان،وبلاگ نگل،دیوان آنلاین
امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب گردشگری همراه باشید.