با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :
ماهنامه سفره ایرانی: حالا که زمستان به آخرین روزهای خود نزدیک می شود، از فرصت استفاده کرده و با این سوپ های زمستانی خوشمزه و اشتها برانگیز روزهای سرد خود را گرم کنید.
سوپ برنج و هویج
مواد لازم:
- برنج: 100 گرم
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- آب: 2 لیتر
- بال مرغ: 2 عدد
- ران مرغ: یک عدد
- هویج (رنده شده): 2 عدد
- برگ جعفری (ریز خرد شده): یک عدد
- تره فرنگی (ریز خرد شده): یک عدد
- ساقه کرفس (ریز خرد شده): یک عدد
- برگ بو: یک عدد
- دانه فلفل: 3 عدد
- پودر کاری: به مقدار لازم
- پاپریکا: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
1. مرغ را به همراه آب و چاشنی ها روی حرارت قرار دهید. هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم حدود 30 دقیقه بپزد. کف روی آب را با قاشق بردارید.
نکته:
1. می توانید مرغ را پس از پخت از سوپ خارج کنید و استخوان آن را جدا کرده و خرد کنید و دوباره به سوپ اضافه نمایید.
2. در صورت تمایل می توانید یک عدد سیب زمینی پوست کنده و نگینی خرد شده را همراه سبزیجات به سوپ اضافه کنید.
سوپ مرغ و کلم
مواد لازم:
- فیله مرغ: 3 عدد
- کلم سفید (ریز خرد شده): 500 گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق چای خوری
- قارچ (خردشده): 100 گرم
- گوجه فرنگی (پوست کنده و خرد شده): 550 گرم
- پودر کاری: به مقدار لازم
- برگ بو: یک عدد
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- آب مرغ: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- برگ جعفری (ریز خرد شده): برای تزیین
1. مرغ را به ابعاد کوچک برش داده و نمک و فلفل سیاه بزنید و کمی در آب بپزید. مقداری روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید.
2. کلم ریز خرد شده را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید. چاشنی ها، برگ بو، رب گوجه، گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده و مرغ خرد شده را اضافه کنید.
3. آب مرغ و قارچ خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید مواد حدود 50 الی 60 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. در آخر برگ بو را خارج کرده و سپس سرو کنید.
آش گوجه فرنگی
مواد لازم:
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (نگینی خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): 3 عدد
- ساقه کرفس (نگینی خرد شده): 2 عدد
- گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): 4 عدد
- برگ بو: 3 عدد
- پاپریکا: 2 قاشق چای خوری
- زیره (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): یک چهارم قاشق چای خوری
- آب مرغ یا سبزیجات: یک لیتر
- گوجه فرنگی (پوست کنده و له شده): 420 گرم
- برنج قهوه ای یا بلغور گندم: سه چهارم پیمانه
- نخود (پخته): 420 گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- برگ جعفری تازه (خرد شده): یک چهارم پیمانه (برای تزیین)
1. روغن را در ظرف مناسبی روی روی حرارت گرم کنید و پیاز و سیر را حدود 5 دقیقه در آب تفت دهید. نمک و فلفل سیاه بزنید. هویج، ساقه کرفس و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه به پخت مواد ادامه دهید.
2. گوجه فرنگی له شده، برگ بو، پاپریکا، زیره، فلفل قرمز پودر شده، آب مرغ یا سبزیجات، برنج قهوه ای یا بلغور و نخود را اضافه کنید. پس از این که آب به جوش آمد حرارت را کم کرده تا مواد به آرامی بجوشند و برنج یا بلغور نرم شود.
پیشنهاد:
در صورت تمایل می توانید از جو پرک به جای بلغور یا برنج قهوه ای استفاده کنید.
سوپ کلم بروکسل
مواد لازم:
- کلم بروکسل: 500 گرم
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 500 گرم
- برنج: 100 گرم
- هویج (رنده شده): یک عدد
- تره فرنگی (ریز خرد شده): یک عدد
- ساقه کرفس (ریز خرد شده): یک عدد
- آب: 3 لیتر
- پودر کاری: به مقدار لازم
- برگ بو: یک عدد
- دانه فلفل: 3 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 الی 3 قاشق سوپ خوری
- پاپریکا (پودر فلفل دلمه ای): یک الی یک و یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
- برگ ترخون (ریز خرد شده): یک دوم قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- آرد سیب زمینی: یک قاشق سوپ خوری
- روغن: به مقدار لازم
1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید. هویج، تره فرنگی (قسمت سفید رنگ) و ساقه کرفس را اضافه کنید و مواد را تفت دهید.
2. آب، پودر کاری، برگ بو و دانه فلفل را اضافه کنید. پس از این که آب به جوش آمد، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد حدود 20 الی 25 دقیقه روی حرارت ملایم بماند. پس از 10 دقیقه برنج و کلم بروکسل را اضافه کنید.
3. به پخت مواد ادامه دهید تا کلم بروکسل پخته و نرم شود. در پایان رب گوجه فرنگی، پاپریکا، نمک، فلفل قرمز، برگ ترخون ریز خرد شده و فلفل سیاه را بیفزایید.
4. برای غلظت یافتن سوپ، یک الی 2 قاشق سوپ خوری آرد (ترجیحا آرد سیب زمینی) اضافه کنید. سوپ را همراه نان تازه سرو کنید.
سوپ شلغم
مواد لازم:
- شلغم (درشت خرد شده): 500 گرم
- سیب زمینی (پوست کنده و ریز خرد شده): 2 عدد
- پیاز (خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): 3 حبه
- لپه: یک پیمانه
- آب: 6 پیمانه
- روغن هسته انگور: یک قاشق سوپ خوری
- چاشنی دلخواه: به مقدار لازم
- نمک: یک دوم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
1. پیاز را در قابلمه مناسبی در روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سیب زمینی، شلغم، سیر، لپه، آب و چاشنی ها را اضافه کنید. هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند و لپه کاملا نرم شود.
نکته:
به جای روغن هسته انگور می توانید از روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده کنید.
پوره قارچ و بادام
مواد لازم:
- قارچ (خرد شده): 250 گرم
- آب مرغ: به مقدار لازم
- پیاز (خرد شده): یک عدد
- پودر کاری: به مقدار لازم
- برگ بو: یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پنیر ماسکارپونه: 2 قاشق سوپ خوری
- بادام (پرک شده): 80 گرم
- خامه (30 درصد چربی): 120 میلی لیتر
- روغن: به مقدار لازم
1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده را در آن تفت دهید. سپس قارچ خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید. آب مرغ را اضافه کنید. برگ بو، پودر کاری، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و حدود 30 دقیقه به پخت مواد ادامه دهید.
2. ظرف را از روی حرارت بردارید و برگ بو را خارج کنید. پنیر ماسکارپونه را اضافه و مواد را در مخلوط کن به صورت پوره ای صاف و یکدست درآورید.
3. بادام را در ظرف مناسبی روی حرارت برشته کرده و سپس کاملا پودر کنید. خامه و بادام پودر شده را آن قدر با همزن مخلوط کنید تا پف کند. پوره را سرو کرده و روی آن خامه پف کرده قرار دهید.
سوپ کلم سفید
مواد لازم:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 300 گرم
- گوجه فرنگی (خرد شده): 2 الی 3 عدد
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
- پیاز (خرد شده): یک عدد
- برنج: 150 گرم
- کلم سفید (ریز خرد شده): نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (ریز خرد شده): 2 حبه
- آب (ترجیحا آب گوشت): به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
1. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. کلم ریز خرد شده را در آن تفت دهید. گوجه فرنگی، پیاز و سیر را اضافه کرده و تفت دهید.
2. سپس رب گوجه فرنگی و آب را اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید. گلوله های کوچکی از گوشت چرخ کرده جدا کرده و به همراه برنج به مواد اضافه کنید.
3. اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم بپزند. در آخر نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و سرو کنید.
آش سماق
مواد لازم:
- برنج: یک پیمانه
- عدس: یک دوم پیمانه
- سماق: 3 الی 4 قاشق سوپ خوری
- برگ جعفری (ریز خرد شده): 60 گرم
- برگ گشنیز (ریز خرد شده): 60 گرم
- پیازچه (ریز خرد شده)*: 60 گرم
- ترخون (ریز خرد شده): 60 گرم
- برگ نعناع (ریز خرد شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پیاز درشت (ریز خرد شده): یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): 4 الی 5 حبه
- نعناع خشک: یک الی 2 قاشق سوپ خوری
- زردچوبه: یک دوم قاشق چای خوری
- روغن زیتون: 2 الی 3 قاشق سوپ خوری
1. برنج را با 8 پیمانه آب در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط قرار دهید. هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و حدود 10 دقیقه به پخت ادامه دهید (گه گاه برنج را هم بزنید). عدس را اضافه و مخلوط کنید.
3. در این فاصله پیاز را در روغن زیتون داغ تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه را اضافه و مخلوط کنید.
نکته:
1. برای تهیه آش سماق با کوفته قلقلی، 450 گرم گوشت گوسفندی یا گوساله، نمک، فلفل سیاه و یک مشت سبزی معطر، یک عدد پیاز رنده شده کوچک، یک عدد تخم مرغ و یک قاشق سوپ خوری آرد را با هم به خوبی مخلوط کرده و ورز دهید.
2. سپس گلوله های کوچکی از مواد درآورید و در روغن داغ سرخ کنید و پس از گذشت نیمی از زمان پخت آش به آن اضافه کنید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.