– اندومتریوز – چیست و چه کسانی را مبتلا می‌کند؟

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

علایم اندومتریوز,اندومتریوز چیست

اندومتریوز نوعی ناهنجاری در رشد لایه درونی رحم است

  

یک جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، با بیان علائم تشخیص بیماری اندومتریوز و عوامل موثر در بروز آن، راهکارهای پیشگیری و روش‌های درمانی این بیماری زنانه و درگیرکننده سیستم تناسلی خانم‌ها را توضیح داد.
 
به گفته یک متخصص، اندومتریوز نوعی ناهنجاری در رشد لایه درونی رحم است که با وجود علایم زیاد، براحتی تشخیص داده نمی شود و تنها راه تشخیص قطعی آن در مراحل اولیه، استفاده از لاپاراسکوپی است.

دکتر حقگو افزود: وقتی بافت داخل حفره رحم (آندومتر) با رشد غیرطبیعی از جایگاه اصلی خود خارج شود و در جایی غیر از رحم همچون تخمدان ها، روده، مثانه، کلیه و حتی ریه رشد کند فرد مبتلا به آندومتریوز و علایم ناشی از آن است. 

حقگو سن ابتلا به این بیماری را بین ۲۵ تا ۴۴ سالگی دانست و اضافه کرد: البته اندومتریوز در نوجوانان نیز دیده می‌شود اما هرچه سن اولین بارداری کمتر و سن یائسگی زودتر باشد، احتمال بروز این بیماری کاهش می‌یابد.

این جراح و متخصص زنان تصریح کرد: خطر ابتلای افرادی که یکی از بستگان درجه اولشان دچار اندومتریوز شده باشد، تا ۷ برابر بیشتر از افراد دیگر است.

وی همچنین با بیان علائم این بیماری گفت: نشانه ها بسته به بافتی که اندومتر در آن رسوخ کرده متفاوت است، اما از جمله علایم شایع و عود کننده آن، درد شدید قبل یا حین شروع قاعدگی یا بعد از آن، احساس سنگینی زیر شکم، درد یا خونریزی هنگام آمیزش جنسی، درد شدید ضمن دفع ادرار یا مدفوع در طول دوره قاعدگی، درد تیر کشنده در پاها، اختلالات گوارشی مشابه سندروم روده تحریک‌پذیر مانند اسهال، یبوست و حالت تهوع، لکه بینی، خونریزی غیر طبیعی، نازایی و سقط است که البته ممکن است فرد، مبتلا به اندومتریوز باشد اما هیچ علامت بالینی یا آزمایشگاهی مشخصی نداشته باشد.

 
متخصص لاپاراسکوپی با اشاره به اینکه شدت درد ارتباطی با شدت بیماری ندارد، توضیح داد: ممکن است کسی اندومتریوز شدید داشته باشد، ولی چون نزدیک به اعصاب نبوده، درد آزاردهنده‌ای را حس نکند یا در مقابل، فردی که اندومتریوز خیلی خفیفی دارد، می‌تواند درد شدیدی را تجربه ‌کند.

دکتر حقگو خاطر نشان کرد: افراد مبتلا به اندومتریوز لزوما به ناباروری دچار نمی شوند و تنها آن دسته از خانم هایی که اندومتریوز از نوع شدید یا متوسط همراه با گرفتاری لوله‌ها و تخمدان‌ها داشته باشند احتمال کاهش باروری در آن ها وجود دارد.

او با اشاره به اینکه علایم اندومتریوز با برخی بیماری ها مشابهت زیادی دارد و هنوز روش ساده‌ای برای تشخیص آن وجود ندارد بیان کرد: اگر بتوان در معاینه، کیست تخمدانی اندومتریوم (کیست شکلاتی یا اندومتریوما) را لمس یا از طریق سونوگرافی شناسایی کرد باید به احتمال وجود اندومتریوز شک کرد. در غیر این صورت، آزمایش‌ها، ام‌آرآی و سونوگرافی بخصوص در مراحل اولیه اندومتریوز، ممکن است برخلاف سایر بیماری‌ها کمک چندانی به تشخیص این مشکل نکند و اگر بیمار علایمی چون درد و خونریزی و… را داشته باشد، لاپاراسکوپی تنها راه تشخیص قطعی آن باشد.

به گفته این متخصص هیسترسکوپی، اندومتریوز یک بیماری عودکننده کم خطر اما پرعارضه و اغلب غیرسرطانی است که اگر جراح حاذق و  صبور باشد و بتواند تمام ضایعات را به طور کامل بردارد، احتمال عود آن کاهش می‌یابد.

دکتر حقگو توصیه کرد: برای تشخیص قطعی اندومتریوز و انجام عمل جراحی لاپاراسکوپی لزوما به متخصصان باتجربه و حرفه ای مراجعه کنید.

منبع: salamatonline.ir

امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب زنان همراه باشید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up