تاثیر رنگ ها در دکوراسیون

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از چیدمان و دکوراسیون همراه باشید :

 

تکنیک های انتخاب رنگ برای خانه, معماری اتاق

برای انتخاب رنگ اتاق وقت صرف کنید

 

اکثر مردم معمولا رنگ سفید یا بژ را انتخاب می کنند، در اصل ما خودمان را پشت رنگ سفید مخفی می کنیم. چون با رنگ سفید احساس امنیت بیشتری می کنیم.

 

اولین مرحله‌ی طراحی، رنگ آمیزی دیوارها 

ابتدا همه‌ی وسایل را وسط اتاق جمع کرده و یک پارچه روی آنها پهن کنید و بگویید خداحافظ وسایل، ما با شما کاری نداریم تا رنگ دیوارها خشک شود. بعد با یک نگاهی تازه به شکل و فرم اتاق ببینید چه چیز را در این اتاق بیشتر از بقیه دوست دارید؟ یا به کدام قسمت اتاق می‌توانید جلوه بیشتری بدهید؟ هدف شما دادن شخصیت و ماهیت به اتاق است. پس کارتان را درست انجام دهید.

 

معماری اتاق با دو چیز نشان داده می شود. 

1- شکل و فرم

2- تزئین آن

 

پس انتخاب رنگ را کنار بگذارید. اکثر مردم معمولا رنگ سفید یا بژ را انتخاب می کنند، در اصل ما خودمان را پشت رنگ سفید مخفی می کنیم. چون با رنگ سفید احساس امنیت بیشتری می کنیم. برای جبران فقدان رنگ، پول زیادی بابت مبلمان، گلدان ها، پرده ها و وسایل تزئینی خرج می کنیم تا از سردی و بی روح دیده شدن طراحی مان جلوگیری کنیم. 

 

با رنگ سفید مشکل می توان تضاد رنگی ایجاد کرد. با رنگ های متضاد می توان هماهنگی بین وسایل و دیوارهای اتاق ایجاد کرد و به وسایل زیبایی خاصی بخشید. برای انتخاب رنگ وقت صرف کنید.

 

ابتدا به رنگ فروشی رفته و یک بروشور رنگ بخرید و به خانه بیایید و رنگ مورد علاقه خود را پیدا کنید. حتما رنگ هایی را انتخاب خواهید کرد که با روحیه شما سازگاری دارند. مثلا اگر آبی را انتخاب نمودید، به فروشگاه رنگ بروید و آن رنگ آبی مورد نظر را به همراه یک قوطی رنگ سفید بخرید.

 

بعد کمی از رنگ سفید در (ظرفی) با آبی مخلوط کرده و آن را روی مقوای سفیدی بکشید و باز کمی سفید بیشتر و این کار را تکرار کنید تا به 6 یا 7 درجه روشنی رنگ برسید. برای سقف باید از دو رنگ روشن تر نسبت به دیوارها استفاده نمود.

 

اگر سقف منزل شما بلند است می‌توانید رنگ آن را یک درجه روشن تر از دیوارها انتخاب نمایید. اگر شما دیوارها را با رنگ های تند رنگ آمیزی و سقف را سفید نمایید، مانند این است که یک ملافه سفید روی سقف کشیده اید. اگر سقف سفید رنگ شود کوتاه تر به نظر می رسد.

 

سعی کنید دیوارهای خود را با سایه رنگ ها، رنگ آمیزی کنید یا یک دیوار را به رنگ مثلا آبی تیره یا قرمز قهوه ای یا قرمز یا قرمز تیره و دیوارهای دیگر را سفید یا سفید کرم یا تنالیته‌ای از رنگ تیره که با سفید روشن گردیده به دیوار خود بزنید.

 

بعد از اینکه رنگ و میزان روشنی آن را با رنگ سفید انتخاب نمودید به رنگ فروشی رفته و رنگ مورد نظر خود را بخرید. در اینجا برای آشنایی شما و انتخاب درست رنگ با توجه به فضا، آب و هوا و روانشناسی به مفاهیم و معانی رنگ ها اشاره خواهیم نمود.  

 

چرخه ی رنگ

از 12 رنگ خالص تشکیل شده است. رنگ های اولیه یا رنگ های اصلی سه رنگ زرد، قرمز و آبی می باشند. این رنگ ها به هیچ وجه قابل ساخت از رنگ دیگر نمی باشند. 

 

رنگ های ثانویه

از ترکیب دو رنگ اصلی رنگ های ثانویه به دست می‌آید که با ترکیب نسبت‌های متفاوت رنگ‌های اولیه، طیف رنگ های متنوعی (سیرتر یا روشن‌تر) به دست می‌آید. 

 

زرد + قرمز = نارنجی 

زرد + آبی = سبز 

آبی + قرمز = بنفش 

 

رنگ های ثالث

از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ ثانویه یا مکمل به وجود می آیند. مثلا: 

 

آبی + سبز = فیروزه‌ای

آبی + بنفش = نیلی

 

رنگ های مکمل

از ترکیب دو رنگ اصلی به میزان مساوی ساخته شده که مقابل رنگ اصلی که از آن ساخته نشده قرار می‌گیرد. 

 

مکمل رنگ قرمز، سبز است (زرد + آبی) = سبز 

مکمل رنگ آبی، نارنجی است (زرد + قرمز) = نارنجی 

مکمل رنگ زرد، بنفش است (آبی + قرمز) = بنفش 

 

وقتی دو رنگ مکمل در یک فضا و دکوراسیون به کار می رود به نظر می‌رسد که آنها در حال حرکت هستند این همان انرژی ساکن حاصل از تضاد میان آنها است. 

 

رنگ های مشابه، هارمونی

این رنگ ها در چرخه ی رنگ کنار یکدیگر هستند. از جمله ارغوانی، بنفش، آبی یا زرد، لیمویی، نارنجی. از ترکیب این رنگ‌ها در فضای دکوراسیون یک محیط زیبا و دلپذیر حاصل می شود. مثلا بر روی کاناپه به رنگ آبی کوسنی بنفش قرار دهید. از این رنگ ها باید به گونه ای استفاده شود که محیط خسته کننده و کسالت آور نشود. 

 

تنالیته‌ی رنگ

ترکیب یک رنگ خالص با سفید در چند درجه (شش تا هشت) تنالیته‌ی آن رنگ گویند.

 

منبع : zendegionline.ir

منبع

امتیاز شما به این مطلب

مطالب پیشنهادی

keyboard_arrow_up