با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از چیدمان و دکوراسیون همراه باشید :
با بهره گیری از نکات صحیح رنگ آمیزی منزل می توانید بزرگی و کوچکی فضا، آرامش و حرارت خانه و … را به دلخواه خود تغییر دهید!
رنگ زرد لیمویی بر دیوارها، فضا را گرم تر و صمیمی تر می کند و آن را دوستانه تر جلوه می دهد
رنگ آبی
رنگ آسمان و دریا و آرامش است. آبی روشن، جوان و پرانرژیست. رنگ نظافت و پاکیزگی است.
آبی در یک دکوراسیون احساس و آرامش و سردی و یک آبگیر خنک کوهستانی را تداعی میکند.
این رنگ محیط را بسیار آرامش بخش، صمیمی و خنک می کند. برای اینکه از سردی آن بکاهیم از یک تابلو یا کوسن ها و یا وسایل تزئینی دیگر که رنگ کرم دارند استفاده می کنیم یا حتی مبلمان خود را می توان از مکمل این رنگ (نارنجی) انتخاب نمود.
آبی اگر کمی تیره شود که به آن سرمهای گویند، نشانه تفکر است. البته نورپردازی بر روی آن از طریق سقف و یا با لامپهای هالوژن آن را مجلل تر و زیباتر می کند و از سردی اتاق می کاهد.
رنگ سبز
رنگ سبز در یک فضا و دکوراسیون یک منزل بستگی به میزان درجه خلوص آن مفاهیم متفاوت دارد.
ولی در عین حال رنگ حیات، روستا، رنگ درختان و چمن زار است. سبز روشن بهار را تداعی می کند.
رنگ سبز رنگ سر زندگی و احساس ایمنی است. سبزهای روشن، آرامش و در عین حال شادی را برای اتاق های پذیرایی و نشیمن شما به ارمغان می آورند.
سبز سیر و نزدیک به یشمی سکوت عمیق یک جنگل انبوه کاج را تداعی می کند.
رنگ بنفش
رنگ رازگونه است. اگر به آبی بگراید نشانه تقواست و اگر متمایل به قرمز باشد، نشانه عشق زمینی است.
اگر به میزانی با رنگهای کدر و مرده ترکیب شود، نشانه اضطراب و بیماری ست. اما اگر رنگ بنفش به همراه یک رنگ سفید در یک اتاق خواب به کار رود، رویایی ست.
بنفش روشن رنگ رمانتیکی است. اگر بنفش را در دیوارهای اتاق نشیمن یا اتاق پذیرایی خود به کار ببرید حتما از بنفش های مختلف که با سفید و آبی ترکیب شده اند، استفاده کنید. (منظور از ترکیب، مخلوط کردن رنگها نیست بلکه قرار گرفتن آنها در کنار هم است) حتما از رنگ های آبی مناسب استفاده کنید.
رنگ بنفش در کنار آبی، رمانتیک و رویائیست. سعی کنید کوسن ها و مبل هایی با 2 درجه تیره تر و یا از رنگ های گرم و مکمل استفاده نمایید.
رنگ زرد
رنگ زرد به معنی روشنی، انعکاس، امیدواری، نور و آگاهی است. رنگ زرد جزء رنگ های گرم محسوب می شود.
افزودن رنگ زرد لیمویی بر دیوارهای اتاق، فضا را گرم تر و صمیمی تر می کند و آن را دوستانه تر جلوه می دهد.
همچنین زرد لیمویی در کنار سبز تداعی کننده منظره طلوع خورشید است. رنگ زرد، رنگ توجه و شادمانی، رنگ آفتاب و گل نرگس است اما درخشندگی بیش از حد آن در یک فضا موجب خستگی می شود.
اگر دیوار خانه خود را با رنگ زرد پررنگ یا خالص بپوشانید، فضایی بسیار سنگین به وجود خواهد آمد که باعث خستگی خواهد شد ولی اگر 50 درصد با سفید روشن کنید، لیمویی جذاب به دست می آورید که روح بخش و صبح گونه است.
رنگ سفید
رنگ خلوص، بی گناهی، پاکی، آرامش و صلح است. القاء کننده آرامش و صفا است.
یکی از کاربردی ترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون یک فضا است زیرا که با همه رنگ ها قابل ترکیب است. (منظور از ترکیب، قرارگیری رنگها در کنار هم در یک کمپوزیسیون رنگی در فضاست).
به کارگیری رنگ سفید به خصوص برای پوشش های اصلی، آن مکان را روشن تر و بزرگتر جلوه می دهد.
بنابراین برای فضاهای کوچک و کم نور انتخاب ایده آلیست. سفید خالص هنگامی که با نور طبیعی نورپردازی می شود، یک رنگ کرم ایجاد میکند ولی در زیر نورهای مصنوعی به نظر سرد می رسد.
در نتیجه با اضافه کردن نورهای زرد، قرمز، قهوه ای در کنار نور مصنوعی مانند فلورسنت و یا افزودن لوازمی به یک یا چند رنگ یادشده در محیط تغییر می کند.
این رنگ ها از کیفیت سفید نمی کاهد بلکه آن را گرم تر می کند. رنگ سفید برای فضاهایی با عناصر معماری قدیمی بسیار انتخاب ایده آلی است.
رنگ های خنثی
رنگ هایی هستند که از میزان زیادی سفید برخوردارند ولی به هیچ یک از رنگ های اولیه و ثانویه متمایل نیستند.
با این تعریف رنگ های کم مایه مانند صورتی کم رنگ، آبی آسمانی جزء رنگ های خنثی محسوب نمی شوند ولی رنگ کرم یکی از رنگ های خنثی به حساب می آید.
خاکستری، نیز که از سیاه نشأت گرفته است، جزء رنگ های خنثی به حساب می آید. رنگ های خنثی در بسیاری از موارد طبیعی مثل سنگ ها، خاک، زمین، چوب، حصیر، شن و امثال اینها و یا در برخی از موارد مصنوعی مانند فلز، شیشه، سیمان و غیره دیده می شوند.
خنثی بودن یعنی میتوانند به راحتی در کنار هر رنگ دیگری بدون احتمال وجود از دست دادن زیبایی های رنگ، ترکیب متناسب در فضا ایجاد کنند.
1- با توجه به اینکه این رنگ ها آرامبخش و ملایم هستند، می توانند پس زمینه خوبی برای نصف تابلو، نوارهای چوبی و کاغذی، پرده و به طور کلی دیوارکوب ها باشند.
2- هرگاه می خواهید قسمتی از فضا مانند یک دیوار، در و پنجره و یا حتی خرده ریزهایی مانند دستگیره چوبپرده و بهطور کلی هر وسیله که در محیط زندگی شما وجود دارد، نظر یک بیننده به محض ورود به خود جلب نکند حتما از یک رنگ خنثی استفاده کنید و آنجا را رنگ آمیزی نمایید.
از این خاصیت رنگ های خنثی برای رفع عیوب معماری و شکستگی ها و فرورفتگی ها میتوان بهره زیادی کسب کرد.
3- نصب یک تابلوی زرد در فضایی که اغلب از رنگ های خنثی استفاده شده می تواند دارای دو هدف باشد:
1- جلب نظر بیننده به طرف اثر هنری تابلو که با نورپردازی می توان تاکید بیشتری به روی آن کرد.
2- تغییر فضای یکنواخت با عنصری با رنگ آمیزی گرم تر و انرژی دارتر.
رنگ های خنثی در پردههای مختلف از روشن تا تیره وجود دارند و به لحاظ سبک جزء ترکیبات رنگی مورد استفاده شده در سبک کلاسیک می باشند.
چند خاصیت دیگر بکارگیری رنگ های خنثی در فضاهای داخلی
1- اگر فضایی با لوازم دکوراسیونی پر شده باشد که احساس عدم آرامش به وجود می آورد، یکی از راه های ایجاد تعادل در چنین محیطی با حفظ همان وسایل، رنگ آمیزی سطوح اصلی و یا تعویض پوشش های ثانویه مانند رومبلی ها و پرده ها و غیره به رنگ یکی از رنگ های خنثی است.
2- رنگ های خنثی بر روی سطوح بافت دار مانند دیوارهای سنگی و سیمانی، حس روستایی را در یک فضا القا می کنند.
3- در فضایی که با رنگ های خنثی طراحی شده است می توان با استفاده از رنگ های زنده و متنوع فضا را گرمتر و شادتر نمود.
4- با رنگ آمیزی اتاق کوچک خود به رنگ های خنثی، احساس بزرگ تر، گرم تر و روشن تر بودن را به فضا القا نمایید.
5- هرگز از رنگ های متمایل به آبی یا خاکستری در فضاهای سرد استفاده نکنید. برای چنین محیطی از رنگ های خنثی گرم مانند بژ و کرم استفاده نمایید.
منبع : zendegionline.ir