با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :
اگر برگ سیر در دسترس دارید به سبزیجات این آش اضافه کنید تا طعم آن بهشتی شود, در مناطق اردبیل و سرعین سیر خام را له کرده و همراه آش سرو می کنند تا کسانی که دوست دارند با آش خود مخلوط کنند.
برخی به سبزیجات این آش شوید و نعناع اضافه می کنند, نعناع بیشتر برای تزئین آش در زمان سرو بکار می رود.
- مناسب برای :8 نفر
- زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت
مواد لازم:
- ماست پرچرب: 2 لیتر
- دوغ محلی: 2 لیتر
- برنج: 1 پیمانه
- خود پخته: 1.5 پیمانه
- تره و گشنیز پاک شده: نیم کیلو
طرز تهیه:
1. ابتدا ماست را با همزن آنقدر هم بزنید تا کاملا شل شود، به مدت 5 تا 10 دقیقه با همزن برقی یا دستی.
2. سپس کم کم دوغ را به آن اضافه کرده و باز هم میزنیم تا کاملا شل و یکدست شود.
3. تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم هم میزنیم تا کاملا تخممرغ باز شود. تخممرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری میکند.
4. مخلوط دوغ و تخممرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار میدهیم و با قاشق چوبی هم میزنیم. استفاده از قاشق چوبی به این دلیل پیشنهاد میشود که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ میشود دستتان نمیسوزد.
5. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و داخل مخلوط دوغ روی حرارت می ریزیم. دائم هم میزنیم تا دوغ نبرد و شعله را هم روی زیاد نگه میداریم.
6. آنقدر هم میزنیم تا برنج نسبتا بپزد و غلظت دوغ طوری باشد که رد آن روی قاشق چوبی بماند و کم کم آش شروع به قل قل کند. حدودا 20 دقیقه تا رسیدن به این مرحله طول میکشد.
7. در این زمان برای جلوگیری از سر رفتن آش کمی و تنها کمی شعله را ملایم میکنیم، توجه داشته باشید که اگر زیادی شعله را کم کنید دوغ میبرد.
8. وقتی آش شروع به قلقل کرد تره و گشنیز خردشده را به آن اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که جعفری اضافه نکنید که طعم آش را به کلی عوض میکند. برخی کمی شوید هم به سبزیجات اضافه میکنند. اما اگر برگ سیر دم دستتان دارید کوتاهی نکنید و با سبزیجات همراه کنید تا آش طعم بهشتی بگیرد. وقتی رنگ سبزی آش کمی تیره شد و در واقع پخت نخود پخته را اضافه میکنیم.
9. نمک را در این مرحله به آش اضافه میکنیم. اگر از ابتدا نمک را اضافه کنیم باعث میشود دوغ ببرد. 15 تا 20 دقیقه پس از این مرحله آش شما آماده است. پس از اضافه کردن سبزی و نخود دیگر لازم نیست دائم آش را هم بزنید. در نهایت توجه داشته باشید که آش دوغ رقیق است پس اجازه نکنید آنقدر قل بخورد تا برنج آن را غلیظ کند.
10. برخی دوست دارند آش را با کوفته قل قلی بخورند. گوشت چرخکرده را با کمی پیاز و نمک و بدون زردچوبه ورز داده و بصورت کوفتههای ریز سرخ کنید و همراه با آش سرو کنید.
11. توجه داشته باشید که در نهایت رنگ آش بایستی سفید باشد به همین دلیل از اضافه کردن زردچوبه و هر ماده رنگدهنده دیگر خودداری کنید.
منبع:
http://www.bartarinha.ir/fa/news/125489/طرز-تهیه-آش-دوغ-اردبیل
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.