سفر به – پامنار – : بهشت پنهان دزفولی‌ها

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از گردشگری همراه باشید :

پامنار,پامنار دزفول,روستای پامنار

روستای پامنار یکی از مقصدهای تماشایی روستا گردی در دزفول است

 

روستای پامنار جزو بخش شهیون از توابع سردشت در فاصله هوایی بیست و شش کیلومتری و فاصله جاده‌ای چهل کیلومتری شهر دزفول و به وسعت شصت هکتار در میان دامنه‌های رشته کوه‌های زاگرس و مشرف به دریاچه سد دز در شمال این شهرستان واقع شده است.

روستای پامنار استان خوزستان، یکی از مقصدهای تماشایی روستا گردی در دزفول است. دزفول، شهر مقاومت و ایثار یکی از کانون های بمباران های هوایی و موشکی در جنگ تحمیلی بود که امروزه گر چه ترکش های آن دوران حماسه را همچون خرمشهر و آبادان خوزستان بر پیکر خود دارد، اما یکی از مقصدهای هیجان انگیز گردشگری در مناطق دیدنی جنوب کشور است.

روستای پامنار دزفول، منطقه ای زیبا و کمتر شناخته شده برای ایرانگردان داخلی و بین المللی بوده که در این مطلب شما را با پتانسیل های این دیار تماشایی آشنا می کنیم.

 

پامنار,پامنار دزفول,روستای پامنار دزفول

یکی از بهترین فرصت های قایق سواری را میتوان در اطراف روستا پامنار تجربه کرد

 

روستای پامنار جزو بخش شهیون از توابع سردشت در فاصله هوایی بیست و شش کیلومتری و فاصله جاده‌ای چهل کیلومتری شهر دزفول و به وسعت شصت هکتار در میان دامنه‌های رشته کوه‌های زاگرس و مشرف به دریاچه سد دز در شمال این شهرستان واقع شده است.

روستای پامنار در سال‌های اخیر با توجه به پتانسیل‌های بالای گردشگری به عنوان یکی از روستاهای نمونه گردشگری استان خوزستان برگزیده شده و به تازگی اقداماتی نظیر تسطیح تپه‌ها برای احداث رستوران، کمپ و پارکینگ و تعریض جاده دسترسی در این منطقه صورت گرفته است.

یکی از بهترین فرصت های قایق سواری را میتوان در اطراف روستا پامنار تجربه کرد.

شغل عمده ساکنان منطقه دامداری است که در کنار دامداری کشاورزی به صورت کشت دیم و بیشتر کشت دیم گندم و جو وجود دارد . هم‌چنین عده زیادی از ساکنان روستاهای پاقلعه و پامنار به شغل صیادی در دریاچه سد دز مشغولند . زبان مردم محلی گویش لری بختیاری است و سنت‌ها و آیین‌های اصیل بختیاری درآداب ساکنان به چشم می خورد.

 

پامنار,پامنار دزفول,مکان های دیدنی پامنار

روستای پامنار یکی از مقصدهای جذاب روستاگردی در استان خوزستان است

 

خوزستان از استان های دیدنی ایران به خصوص در نیمه دوم سال و ایام نوروز است. اگر قصد طبیعت گردی، بوم گردی، نخل گردی، روستاگردی و کوله پشتی گردی دارید، شهرها و روستاهای کمتر دیده شده استان خوزستان گزینه خوبی برای گردشگران خودمانی خواهد بود که قصد دارند با بخشی از تاریخ و فرهنگ سبک زندگی اقوام ایرانی در جنوب کشور آشنا شوند.

یکی از مناطق دیدنی گردشگری خوزستان، قطعا روستا پامنار است که به واسطه چشم اندازهای متنوع طبیعی و ظرفیت های فرهنگی که ریشه در سبک زندگی و تاریخ این خطه از کشور دارد، میزبان خوبی برای مهمانان سد دز است. تماشای دیدنی های روستا از قلعه طبیعی شاداب، درخت‌های سدر تا دره‌ها و چشمه‌ها دارای طبیعتی جذاب و خاص، همه بخشی از قابلیت های گردشگری بهشت پنهان خوزستان در دزفول ایران است.

روستای پامنار یکی از مقصدهای جذاب روستاگردی در استان خوزستان است.

در اطراف این روستای دیدنی، فرصت های تفریحی و سرگرمی فراوانی در انتظار مهمانان پامنار است که از آن جمله میتوان به ورزش های آبی هیجان انگیزی از جمله: قایق‌رانی در دریاچه دز، اسکی روی آب در کنار شنا اشاره کرد که برای گذران اوقات فراقت در جزایر دریاچه و سواحل آن مورد نظر گردشگران است. استفاده از هوای مطبوع، مشاهده حیات‌وحش منطقه به ویژه پازن و تیهو، ماهی‌گیری ورزشی در دریاچه، مشاهده و آشنایی با زندگی عشایری مردم بومی و فضای زیبای معماری سنتی منطقه، آشنایی و مشاهده صنایع کوهنوردی و مشاهده دره‌های عمیق کول‌ خرسان و دره رودخانه دز از جمله دیگر تفریحاتی است که در این منطقه میتوان در اختیار داشت.

اگر به گشتی در روستای پامنار دزفول بپردازید، بوی خانه های کاه گلی آن در کنار معماری منظر دیدنی، شما را غافل گیر میکند. بافت تاریخی روستا، فرصت خوبی برای عکاسی به خوبی برای سلفی بازهای اینستاگرام است. البته بهتر است لوکیشن را فعال کنید تا دوستان ایرانی و غیر ایرانی شما با این طبیعت فوق العاده آشنا شوند. از گیاهان و پوشش‌های منطقه می‌توان به رملیک، کنار، بنه، بادام، جاز، انجیر، بلوط و نخل اشاره کرد.

از دیگر جاذبه‌های این منطقه می‌توان از هنر کپوبافی یاد کرد که از صنایع دستی رایج بومیان منطقه است. هنر کپوبافی برای مردم این منطقه نه تنها هنر و ذوق به شمار می‌رود بلکه زندگی است و محل مناسبی برای امرار معاش زنان زحمت کشی محسوب میشود که ‌در کنار کار طاقت فرسای روزانه، به تهیه آن میپردازند و همواره به عنوان یک میراث آن را حفظ کرده‌اند.

کپوبافی از بافته‌های حصیری است و مواد اولیه آن کرتک و برگ نخل‌های خرما است که‌ از سالیان متمادی رواج داشته است. کرتک نوعی گیاه خودرو است که در حاشیه نهرها، رودخانه‌ها و دشت‌های منطقه شهیون به وفور یافت می‌شود. روستا پامنار در گذشته در کنار سرچشمه‌های رود دز قرار داشته و با داشتن نخلستان‌های زیاد مرکز مهمی برای تهیه مواد اولیه آن به شمار میرفته است اما با آب‌گیری سد دز در سال ‪۱۳۴۲ نخلستان‌های این منطقه به زیر آب رفت و خود روستا نیز به محل فعلی آن یعنی کنار دریاچه منتقل شد.

برای دیدن این طبیعت زیبا و استفاده از پتانسیل های گردشگری نمونه این روستا در استان خوزستان، بایستی از هر جای ایران راهی خوزستان شده و از آنجا به دزفول بروید. البته راه هوایی و ریلی و اتوبوسی هم در اختیار مسافران دزفول هست. اگر بخواهید تنها کمی با زمان بیشتر می توانید از قطاری که هر روز به سمت اندیمشک می رود استفاده کنید.

 

پامنار,پامنار دزفول,روستای پامنار

روستای پامنار دزفول،منطقه ای زیبا برای ایرانگردی می باشد

 

فاصله بین دزفول و اندیمشک مثل خرمشهر و آبادان است و خیلی دور نیستند. اما مقصد بعدی که از دزفول باید انتخاب کنید روستای پامنار در ۵۰ کیلومتری شمال شرقی دزفول است و هر روز از مرکز این شهر به سمت نواحی اطراف به خصوص پامنار، اتوبوس و تاکسی در دسترس گردشگران و مسافران قرار دارد. این فاصله نهایت ۴۵ دقیقه به طول خواهد انجامید.

کجا بمانیم؟
همانطور که در عکس ها مشاهده کردید، این روستا کنار دریاچه قرار دارد و گزینه های اقامتی متنوعی پیش روی گردشگران است. یکی از آنها اقامت گاه بوم گردی یا خانه های روستایی است که بعضا در سایت های گردشگری اقامت گاهی میتوانید اطلاعات صاحبان خانه های روستایی را پیدا کنید و نسبت به رزرو محل اقامت اقدام کنید. البته در کنار دریاچه، امکانات کمپ مهیا نیست اما بسیارند کوله پشتی گردهایی که از طبیعت زیبای منطقه برای چادر زدن و اقامت شبانه استفاده می کنند.

منبع:rooziato.com

 

 

امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب گردشگری همراه باشید.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

keyboard_arrow_up