با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :
خوردن کدو تنبل و دانه های آن در دوران بارداری، مزایای زیادی برای سلامت خود زنان حامله و جنین داخل رحم او دارد. با این حال، قبل از مصرف این ماده غذایی با یک دکتر متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. در ادامه این مقاله، برخی از فواید سلامتی مصرف کدو تنبل در دوران بارداری زنان عنوان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:
1. جلوگیری از بروز دردهای شکمی و تسکین دادن آن ها با مصرف کدو تنبل در دوران بارداری:
مصرف میزان متعادلی از کدو تنبل در دوران بارداری می تواند از گرفتگی عضلات مادر، مخصوصا عضلات ناحیه شکم او جلوگیری کند. همچنین، اگر مادر بارداری دردی را در این نواحی از بدن خود تجربه می کند، مصرف میزان متعادلی از کدو تنبل می تواند آن را تسکین دهد. یادتان باشد که شما به عنوان یک زن حامله می توانید کدو تنبل را به صورت بخارپز و یا سرخ کرده مصرف کنید.
2. کدو تنبل بسیار مغذی در دوران بارداری :
به دلیل این که کدو تنبل حاوی مواد مغذی زیادی است، پس مصرف آن برای حفظ سلامت مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد بسیار موثر خواهد بود. این گیاه حاوی پروتئین، چربی، کربوهیدرات ها، ویتامین، آهن، کلسیم، نیاسین و فسفر بسیار بالایی است.
سه سوال مهم درباره تغذیه دوران بارداری سه سوال مهم درباره تغذیه دوران بارداری
انتخاب تغذیه مناسب دوران بارداری(بخش دوم) انتخاب تغذیه مناسب دوران بارداری(بخش دوم)
3. جلوگیری از بروز اسهال در دوران بارداری زنان، با کدو تنبل:
خوردن کدو تنبل در دوران بارداری می تواند شانس زنان را در ابتلا به مشکلات شایعی مانند اسهال و اگزما کاهش دهد. علاوه بر این موارد، مصرف کدو تنبل در دوران بارداری کمک زیادی به از بین رفتن کرم ها در روده زنان باردار کرده و باعث تمیز شدن طحال این افراد خواهد شد. این حالات هم به نوبه خود، بروز هر گونه عفونت معده را در دوران بارداری کاهش می دهد.
4. حفظ تعادل سطح قند خون مادران باردار با مصرف کدو تنبل:
مصرف کدو تنبل می تواند سطح قند خون شما را کاهش دهد. همچنین، شما می توانید برای اطمینان بیشتر، آن را بدون استفاده کردن از هر گونه شیرین کننده و یا قند اضافی مصرف کنید، تا بتوانید از مزایای کامل آن بهره ببرید.
5. کدو تنبل یک منبع غنی از پروتئین برای زنان باردار و جنین داخل رحم :
مصرف کدو تنبل برای همه رده هایی سنی، به ویژه زنان باردار بسیار مفید است، چون حاوی پروتئین بالایی است. علاوه بر آن، از آن جایی که کدو تنبل یک گیاه غنی از فیبر می باشد، مصرف آن در دوران بارداری مانع بروز مشکل یبوست در بدن زنان حامله خواهد شد.
قبل از خواندن خطر سقط جنین با خوردن جعفری در دوران بارداری ، از خوردن جعفری خودداری کنید.
در ادامه این مقاله، برخی از فواید خوردن دانه کدو تنبل در دوران بارداری زنان بیان شده است. مهم ترین این موارد عبارتند از:
خواص فوق العاده دانه کدو تنبل :
1. تضمین سلامتی قلب مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد، با مصرف دانه کدو تنبل:
فقط خوردن یک چهارم فنجان از دانه کدو تنبل در هر روز از دوران بارداری، تقریبا نیمی از نیاز روزانه زنان حامله به منیزیم را تامین خواهد کرد. فراموش نکنید که وجود منیزیم کافی در بدن زنان باردارکمک می کند تا پمپاز قلب مادر و جنین داخل رحم او به درستی انجام گرفته و استخوان ها و دندان های جنین هم استحکام مناسبی داشته باشند. علاوه بر این موارد، مصرف دانه کدو تنبل در دوران بارداری از بروز یبوست در بدن زنان حامله جلوگیری کرده و بروز این مشکل شایع در بدن زنان باردار را کاهش خواهد داد.
2. دانه کدو تنبل، یک منبع غنی از روی برای زنان باردار:
دانه کدو تنبل محتوی روی بسیار بالایی است. بنابراین، مصرف آن در دوران بارداری کمک می کند تا سیستم ایمنی بدن زنان حامله تقویت شده و فرد در طی شبانه روز خواب بهتری را تجربه کند. علاوه بر این موارد، مصرف این دانه ها باعث می شود تا زن حامله به راحتی بتواند نوسانات خلقی خود را که در دوران بارداری بسیار شایع است، کنترل کند.
3. مصرف دانه کدو تنبل، یک گزینه عالی برای جلوگیری از بروز دیابت دوران بارداری:
مصرف دانه کدو تنبل در دوران بارداری باعث تنظیم شدن میزان انسولین در بدن شما می شود، به خصوص اگر شما مبتلا به بیماری دیابت دوران بارداری بوده و یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار بگیرید. همچنین، یادتان باشد که مصرف دانه کدو علاوه بر این که در جلوگیری از بروز هر گونه عوارض بیماری دیابت در دوران بارداری مفید است، استرس اکسیداتیو را هم در طی این دوران حساس کاهش خواهد داد.
مصرف کدو تنبل در بارداری می تواند سطح قند خون شما را کاهش دهد
4. مصرف دانه کدو تنبل تسکین دهنده اثرات یائسگی در بدن زنان:
مصرف دانه کدو در بدن زنان باعث تولید هورمون فیتواستروژن در بدن زنان شده و به افزایش کلسترول خوب در بدن این افراد کمک زیادی می کند. این وضعیت هم در بدن زنان میانسال، بسیاری از علائم یائسگی مانند گر گرفتگی، سردرد، فشار خون و حتی درد مفاصل را کنترل خواهد نمود.
5. بهبود وضعیت خواب زنان باردار، با مصرف دانه کدو تنبل:
به دلیل این که دانه کدو تنبل حاوی تریپتوفان و اسید آمینه می باشد، مصرف آن در دوران بارداری بدن مادر را مجبور به تبدیل کردن ملاتونین به هورمون خواب می کند. همانطور که می دانید به خواب رفتن و در خواب ماندن یک مشکل شایع بین اکثر زنان باردار است، که یک نگرانی مشترکی را در بین این افراد به دنبال دارد! به همین دلیل، خوردن دانه کدو تنبل چند ساعت قبل از خواب به زنان حامله کمک می کند تا خواب طولانی مدتی را تجربه کنند.
اگر حتی بوی سوسیس شما رو هیجان زده میکنه, 5 نکته حیاتی درباره خوردن سوسیس در دوران بارداری رو بخونید.
انواع غذاهایی که با استفاده از کدو تنبل و دانه آن تهیه می شود:
در ادامه این مقاله، چند دستورالعمل ساده که زنان حامله می توانند با استفاده از آن ها، غذاهای حاوی کدو تنبل و دانه آن را تهیه کنند، بیان شده است. این دستورالعمل ها عبارتند از:
1. سوپ خامه ای کدو تنبل و عدس:
برای تهیه سوپ خامه ای کدو تنبل و عدس به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
• 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• 2 عدد پیاز خرد شده
• 2 حبه سیر خرد شده
• 800 گرم کدو تنبل بدون پوست و دانه آن
• 100 گرم عدس قرمز
• 1 بسته آویشن
• 1 لیوان سبزیجات
• کمی شکر و نمک
• 50 گرم خامه
طرز تهیه سوپ خامه ای کدو تنبل و عدس:
ماهی تابه را بر روی حرارت ملایم قرار داده و با ریختن روغن در داخل آن، پیازهای خرد شده را به آرامی سرخ کنید. سرخ کردن را تا زمانی ادامه دهید که پیازها به رنگ قهوه ای طلایی رسیده و کمی نرم شوند. در این مرحله، سیر، گوشت کدو تنبل، آویشن و عدس را به ماهیتابه اضافه کرده و خوب به هم بزنید. سپس، سبزیجات پخته شده را به ظرف مواد اضافه نموده و در ماهیتابه را بگذارید، تا مواد درون آن به جوش آمده و حدود 25 دقیقه بپزد. در واقع، آن قدر صبر کنید که عدس و سبزیجات داخل سوپ کاملا پخته شود.
بعد از شستن کدو تنبل و حذف پوست، دانه های داخل کدو را بیرون آورده و همراه مقداری روغن در ماهیتابه دیگری سرخ کنید. عمل سرخ کردن دانه ها را تا زمانی ادامه دهید که همه آن ها شروع به تکان خوردن و پریدن بکنند. بهتر است در حین سرخ کردن از یک درپوش برای ماهیتابه استفاده کنید، تا از بیرون پریدن دانه ها از آن جلوگیری شود. هنگامی که همه دانه ها کاملا برشته شدند، با اضافه کردن مقدار کمی نمک و شکر، آن ها را خوب به هم بزنید. در مرحله آخر، تمام مواد حاوی ماهی تابه اولی را در یک غذاساز ریخته و خوب ترکیب کنید تا مخلوط یکدست و صافی به دست آید. سپس، با اضافه کردن خامه، دوباره مخلوط کن را روشن کنید تا خامه به خورد تمام مواد برود. به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که این سوپ را می تواند با اضافه کردن دانه های برشته کدو تنبل و کمی آویشن میل کرد!
2. دانه بوداده کدو تنبل:
زنان حامله برای تهیه کردن این تنقلات سالم به مواد زیر نیاز خواهند داشت:
1 قاشق غذاخوری کره مارگارین ذوب شده
½ قاشق چای خوری نمک
مقداری پودر سیر
2 فنجان دانه کدو تنبل خام
طرز تهیه دانه بوداده کدو تنبل:
ابتدا فر را با درجه حرارت 135 سانتیگراد روشن کنید. سپس، دانه های کدوی خام را با نمک، پودر سیر و مارگارین مخلوط نموده و ترکیب حاصل را بر روی ورق آلومینیوم بریزید و برای حدود یک ساعت در داخل فر قرار دهید. البته، فراموش نکنید که گاهی اوقات، دانه ها را به هم زده و به صورت کامل تکان دهید.
3. اسپاگتی کدو تنبل:
برای تهیه این نوع اسپاگتی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
• 800 گرم گوشت خرد شده کدو تنبل
• 1 قاشق چای خوری شکر طلایی
• 100 گرم کره
• حدود 20 عدد برگ مریم خرد شده
• 350 گرم اسپاگتی خشک
• آب یک عدد لیمو ترش
• 50 گرم پنیر رنده شده پارمسان
• فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه اسپاگتی کدو تنبل:
برای تهیه این غذا کدو تنبل های خرد شده را در یک ظرف ریخته و آرام آرام با مقداری شکر و کمی نمک مزه دار کنید. سپس، با اضافه کردن حدود شش قاشق غذاخوری آب، درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه دهید با حرارت ملایم، برای حدود 15 دقیقه بخارپز شوند، اما یادتان یاشد که تکه های کدو تنبل در زمان نرم شدن نباید شکل اصلی خود را از دست بدهند. به عنوان یک خانم جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که اگر بعد از گذشت این مدت، احساس کردید کدو تنبل ها هنوز نرم نشده اند، با اضافه کردن مقدار دیگری آب، آن ها را دوباره بخارپز نمایید. پس از پخته شدن کامل، آن را کنار بگذارید. در طرف دیگری، کره و برگ مریم را ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید تا کره آب شود. هم زمان با این کار، اسپاگتی ها را در ظرفی که مخلوط آب و نمک در آن به جوش آمده، بریزید و بگذارید تا به مدت حدود 10 دقیقه، به خوبی پخته شود. پس از آماده شدن، اسپاگتی ها را آبکش کرده و آنه ا را در ماهیتابه بریزید. اما مقداری از آب اسپاگتی را نگه دارید.
در این مرحله، حرارت زیر ظرف حاوی مریم گلی و کره را بالا ببرید تا مخلوط شما کاملا گرم شود. بعد با اضافه کردن آب لیمو اجازه دهید تا مخلوط کامل جوشیده و به قوام آید. در مرحله آخر، کدو تنبل، کره ذوب شده، نیمی از تخم مرغ و حدود چهار قاشق غذاخوری آب ماکارونی را به این مخلوط اضافه نموده و در نهایت، ماکارونی آبکش شده را به آن اضافه کنید. مخلوط را خوب به هم بزنید تا مواد آن کاملا با هم مخلوط شود. در آخر کار، با افزودن مقداری نمک و فلفل غذای خود را طعم دار کنید. البته، بیشتر زنان حامله ترجیح می-دهند که این غذا را با اضافه کردن پنیر پارمسان رنده شده مزه دار کنند.
در نهایت به خاطر داشته باشد هرچند گفته می شود که مصرف کدو تنبل و دانه آن برای همه افراد در هر سنی، حتی در دوران بارداری بسیار مفید است، اما زنان حامله باید قبل از مصرف آن با دکتر معالج خود مشورت کرده و سعی کنند که طبق دستورالعمل های او پیش بروند.
منبع: mamanam.com
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.