السلام علیکِ یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها
چرا باید هر ساله اقامه عزا نمود و سوگواری کرد و به گفته مقام معظم رهبری و مراجع ، فاطمیه را عاشورایی برگزار نمود ؟ راز این همه اهتمام چیست ؟ پاسخ این پرسش را باید در دو نکته جستجو کرد.(پیشنهاد می کنیم با توجه به ضرورت بحث این یک صفحه مقاله را با ما دنبال نمائید.)
۱ . اختلاف دختر پیامبر با خلیفه وقت ؛ آغازین نقطه نزاع و اساس اختلافات دیگر بود .
۲ . به واقع زنده نگه داشتن این ایام ، زنده نگه داشتن خشم معصومانه فاطمه زهرا بر هیأت حاکمه وقت است و نشانه بطلان و فقدان مشروعیت آن .
این نکته توضیحی بیشتر می طلبد .
پیامبر اکرم در واپسین روز های عمر خود امت را برای روز های سخت آماده کرد و به آنان هشدار داد که پس از ایشان روز های پر فتنه در پیش است و از سوی دیگر برای هدایت آنان معیار معرفی نمود بر حسب معیار، روز های سخت فتنه و اختلاف ، فاطمه بود ، که حضرت در موردش فرمودند :
فاطمه بَضعَه منی فَمَن اَغضَبَها اَغضَبَنی(صحیح بخاری ، حدیث ش ۳۴۳۷)
فاطمه پاره تن من است هر کس او را به خشم آورد ، مرا به خشم آورده است .
و به گفته علامه امینی در روایت فوق العاده و حیرت انگیز دیگر فرمودند :
ان الله یَغضِبُ لِغَضَبِک و یَرضی لِرِضاک (المستدرک علی الصحیحین ، حاکم نیشابوری ، حدیث ش ۴۷۱۳)
خداوند به خشم تو ، خشمناک می شود و به خشنودی تو خشنود می گردد .
پس این پیامبر رحمت و حریص به هدایت امت ، آنان را در روزهای تاریک امتحان و اختلاف و فتنه ، بدون معیار رها نساخت و محک راه صحیح از درست را خشم و خشنودی معصومانه فاطمه زهرا بیان کرد .
ناگفته پیداست این بانو با خلیفه وقت در دو موضوع درگیری و نزاع داشتند .
۱ . غصب خلافت آن گونه که خانه اش محل تحصن سیاسی مخالفین شد .
۲ . فدک (ملک موهبتی پیامبر به ایشان) که از سوی حکومت وقت مصادره گشت .
بنابراین اصل غضب فاطمه بر حاکم وقت ، مقبول شیعه و سنی است و البته برخی از دانشمندان عامه می گویند این خشم ، موقت بوده چرا که ابوبکر و عمر از ایشان حلالیت طلبیدند و بضعه الرسول از آنان راضی شد و با خشنودی از آن دو دار فانی را وداع کرد اما صحیح بخاری (معتبرترین کتاب حدیث سنیان) می گوید :
فَوَجَدَت فاطمه علی ابی بکر فی دلک ، فَهَجَرَته فَلَم تُکَلِّمه حتی تُوُفِّیَت (حدیث بخاری ، حدیث ش ۳۹۱۳)
( در ماجرای اختلاف مالی و مواجهه با عکس العمل نا عادلانه خلیفه) فاطمه بر ابوبکر خشمگین شد ، پس با او قطع رابطه کرد و دیگر سخن نگفت تا از دنیا رفت .
و حتی به سفارش حضرت فاطمه (س) ، امیرالمومنین (ع) خلیفه را برای دفن و نماز خواندن بر بدن ایشان خبر نکرد و خود شبانه و مخفیانه بدن پاک همسرش را دفن نمود و بر آن نماز خواند .
اقامه عزا در ایام فاطمیه و بر افراشتن برچم عزا به واقع زنده نگه داشتن خشم فاطمه زهرا (س) بر ابوبکر (که خشمی معصومانه و امضا شده ی رسول خدا بود) و حفظ سند حقانیت شیعه و گم نشدن آن معیار معرفی شده ی رسول اکرم در هیاهوی اختلاف و چند دستگی هاست .
امید است ما نیز بزرگداشت این ایام حزن انگیز سهیم باشیم و در نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام با برهان های واضح و مبرهن شیعه و سنی کوشا باشیم .
ما تا ظهور ایستاده ایم
اللهم عجل لولیک الفرج