با کدو حلوایی، سوپهای متنوعی میتوان درست کرد ولی این سوپ که در کشورهای مدیترانهای آن را با زیره سبز، سیر و زنجبیل طعمدار میکنند، مزه متفاوت و خاصی دارد.
در ضمن باتوجه به اینکه معمولا این سوپ را به طور سنتی در قابلمههای سرامیکی میپزند، مدت زمان طولانیای برای پخت سنتی آن نیاز است.
مواد لازم برای 4 نفر :
کدو حلوایی | 900 گرم (پوست بکنید و تخمهای داخل آن را خارج کنید) |
روغن زیتون | 2 قاشق سوپخوری |
تره فرنگی | 2 عدد (خرد شود) |
سیر | یک حبه (رنده شود) |
زنجبیل تازه | یک قاشق چایخوری رنده شده |
آب مرغ | 3 پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
ماست | 4 قاشق سوپخوری |
روغن | به مقدار لازم |
گشنیز | چند برگ برای تزئین |
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی :
با استفاده از یک چاقوی تیز، کدو حلوایی پوستگرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنید، سپس آنها را در قابلمهای حاوی مقداری آب ریخته و روی شعله اجاقگاز بپزید.
کمی روغن در تابه بریزید و سیر و ترهفرنگی خردشده را در آن تفت دهید، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
زنجبیل و زیره سبز را به سیر و ترهفرنگی سرخشده اضافه کنید و چند دقیقه همراه آنها تفت دهید. سپس این مخلوط را به قابلمه حاوی کدوحلوایی نیمپز شده منتقل کنید. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
در قابلمه را بگذارید و شعله اجاقگاز را کم کنید. پخت این سوپ معمولا 4 تا 5 ساعت طول میکشد.
وقتی سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به مایهای صاف و یکنواخت تبدیل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانید و برای یک ساعت دیگر روی اجاقگاز حرارت دهید.
در پایان ماست را روی سوپ ریخته و با چند برگ گشنیز آن را تزئین کنید.
نکته یک : اگر میخواهید این سوپ با سرعت بیشتری آماده شود، از دیگ زودپز استفاده کنید.
نکته دو : درصورتی که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولانی، زیاد شد، آن را با اضافهکردن کمی آب جوشیده رقیقتر کنید.
منبع : hamshahrionline.com