آشنایی با رشته هنر اسلامی

honareslami

ویژگی‌های هنر و فرهنگ اسلامی ایران در ادوار اسلامی ، زاده تلاش و فعالیت‌های هنرمندانی است که در دامن فرهنگ اسلامی پرورش یافته‌اند. ویژگی‌های فنی و زیبایی‌شناسی آثار دوران اسلامی همواره منطبق با جهان‌بینی هنرمند مسلمان بوده است. هنرمند مسلمان در پی ایجاد تفاهم و تعامل میان صورت و معنا و برآوردن نیازهای مادی و معنوی انسان در مرحله آفرینش اثر هنری مهارت فنی را با معرفت دینی درمی‌آمیزد و بدین‌ترتیب اثر هنری ضمن دارابودن وجه مهم کاربرد، دارای وجه باطنی و مفاهیم دینی نیز می‌گردد.واژهء سنت به مفهوم وسیع کلمه دین از دلالت‌های مهم نحوه حضور هنر ایران در دوران باستان و اسلامی به شمار می‌رود.

برنامه درسی کارشناسی هنر اسلامی مبتنی بر هنرهایی است که ریشه در اعماق دین اسلام دارد. دوره کارشناسی هنر اسلامی به منظور احیاء- توسعه- ترویج و تقویت هنرهای اسلامی در جامعه ایران و تربیت کارشناسانی آگاه و متخصص در یکی از زیر مجموعه‌های هنر اسلامی یعنی هنرهای صناعی در پنج گرایش: شیشه، سفال،‌ هنر و صنایع چوب، نگارگری، هنر و صنایع فلز طراحی گردیده است.

رشته هنر اسلامی, معرفی رشته

دانشجویان پس از گذرانیدن دروس پایه- اصلی و تخصصی مشترک با انتخاب یکی از گرایش‌ها واحدهای تخصصی مربوطه را که به آموزش نکات فنی اختصاص یافته می‌گذراند. امید است با عنایات و توفیقات حق تعالی و همت و تلاش مسئولان و دست‌اندرکاران با اجرای مناسب و هماهنگ برنامه طراحی‌شده بتوان گامی مؤثر در اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی‌مان برداریم.

* تعریف و هدف:

دوره آموزش کارشناسی هنر اسلامی یکی از دوره‌های آموزشی عالی است که هدف از برگزاری این دوره ترتیب افراد متخصص، پژوهشگر و ژرف‌اندیش است که ضمن آگاهی به مبانی نظری و عملی هنر اسلامی، موجبات تقویت و تحکیم آن را فراهم آورند.

* اهمیت و ضرورت:

1- احیاء و توسعه فرهنگ و هنر اسلامی ایران

2- وسعت بخشیدن به پژوهش در زمینه هنر اسلامی در جهت رقاء و اعتلای فرهنگ اصلی و حاکم ایران

3- تکیه و تأکید بر حفظ و صیانت اصالت‌ها و ارزش‌های حاکم بر هنر اسلامی

4- ضرورت پژوهش و تحقیق نظری و عملی در هنر اسلامی به منظور تطبیق با شرایط و نیازهای جامعه امروز

5- فراهم آوردن زمینه‌های تداوم هنر اسلامی و حیات گسترده آن در آینده

6- اهمیت جایگاه هنر اسلامی با توجه به وجود آثار گرانبها و در دسترس- اساتید هنرمند و کهنسال- منابع حوزه‌ای- نسخ خطی و کتابخانه‌ای کشور

* نقش و توانایی:

1- تربیت کارشناسانی آگاه و محقق که ضمن شناخت نسبت به مبانی نظری و عملی موجبات احیاء و تقویت و تحکیم هنر اسلامی را فراهم سازند.

2- توانایی در بررسی- تحلیل و شناخت طرح‌ها و نقوش اصیل و نسبت آنها با فرهنگ و تفکر اسلامی.

3- توانایی در ارزیابی- ارزشیابی و کارشناسی هنر اسلامی.

4- کسب مهارت در اجرای مراحل مختلف ایجاد و ساخت یکی از رشته‌های هنر اسلامی از مرحله طراحی تا انتخاب مواد اولیه، شکل‌بخشی و مراحل تکمیلی آن.

5- توانایی در همکاری با واحدهای دولتی و خصوصی.

6- توانایی در اداره یک واحد و یا کارگاه از اولین مرحله تا آخرین مراحل پایانی.

7- توانایی شناخت اقتصاد و بازار جهانی به منظور عرضه آثار هنری به بازارهای جهانی.

* گرایش های رشته هنر اسلامی

گرایش نگارگری

گرایش سفال

گرایش هنر و صنایع فلز

گرایش هنر و صنایع چوب

گرایش شیشه

منبع : simia.ac.ir

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up