کفیر، نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانههای کفیر است که سرمنشاء آن کوههای قفقاز در روسیه است.
مصرف نوشیدنیهای تخمیری با وجود انواع ویتامینها و مواد مغذی میتواند جانشین مناسبی برای نوشیدنیهای مصنوعی که با انواع رنگهای مصنوعی، شکر و مواد شیمیایی تولید میشوند، باشد، چون علاوه بر اینکه خطرات آنها را ندارد، منافع زیادی برای سلامتی دارد.
دانههای کفیر، در ظاهر شبیه تکههایی از گل کلم یا مرجان و رشتهای از دانهها با قطر دایره 20- 3 میلی متر هستند.
کفیر بر گرفته از کلمه کف« Kef » در زبان ترکی است و به معنای خوشی و لذت است.
خواص درمانی کفیر:
اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک
افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست
جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
درمان آلرژیها
درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده
درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمیتوانند شیر بخورند
درمان بیماریهای گوارشی
درمان فشارخون
درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپراکتیویتی
رشار از ویتامینهای گروه ب مانند نیاسین ، پیردوکسین و اسید فولیک
غنی از کلسیم ، فیبر و پروتیئن
مؤثر در زیبایی پوست ( مورد استفاده در کرمها و پاک کننده های آرایشی)
مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا
ممانعت از نفخ رودهای
ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک
هضم راحتتر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
• فرآیند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت میباشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.
منبع:pcparsi.com