فرهاد مجیدی در سوم ژوئن سال ۱۹۷۷ و یا بهتر بگوییم ۱۳ خرداد ۱۳۵۶ در تهران بهدنیا آمد. مجیدی در یک خانوادۀ اصیل با وضعیت مالی و اجتماعی خوب رشد کرد. کمکم به فوتبال علاقهمند شد. او در کنار دو خواهر و یک برادر بزرگ شد. برادر کوچکتر فرهاد را هم خوب میشناسید. فرزاد مجیدی که درست بسان فرهاد از بهمن به استقلال تهران پیوست. فرهاد از کودکی عاشق فوتبال بود. از تیمهای پایه کار خود را آغاز کرد. گرچه مادرش بهطور کلی مخالف حضور او در میادین فوتبال بود، اما پدرش از همه نظر یار و پشتیبان او بود. فرهاد مجیدی این روزها دوباره پیراهن استقلال تهران را برتن کرده است. پیراهنی که با آن به فرهاد مجیدی تبدیل شد و شاید با آن از دنیای فوتبال خداحافظی کند.
آغاز یک راه طولانی
اولین تیم رسمی و تقریباً مطرح او جوانان کشاورز بود. تیمی که با کمبود امکانات مواجه بود اما با این حال این مسأله باعث نشد تا فرهاد مجیدی فوتبال را کنار بگذارد. پس از حضوری تقریبا کوتاه در جوانان کشاورز در همان ردۀ سنی به تیم بهمن پیوست. وضعیت در تیم جوانان بهمن بهتر از کشاورز بود. روزی ۳ بار تمرین میکرد. تمرینهای سنگین و نفسگیر. برای حضور در مسابقات استانی به تیم صنایع پارچین پیوست و مدت کوتاهی به صورت بازیکن قرضی در این تیم توپ زد. درخشش او در تیم صنایع باعث شد تا مربیان تیم امید بهمن برای جذب دوبارۀ او تلاش کنند. پس از هشت ماه بازی در صنایع پارچین وارد تیم امید بهمن شد. او میدانست که اگر در ردۀ سنی امید موفق ظاهر شود میتواند به تیم بزرگسالان و مطرح بهمن راه پیدا کند. پس وقت تلاش بود! تلاشی برای رسیدن به یک آرزوی دیرینه! او پس از یک دورۀ کوتاه به آرزویش رسید و پیراهن تیم بزرگسالان بهمن را برتن کرد. آن روزها بهمن در شرایط خوب و آرمانی قرار داشت. او حالا آرزوهای بزرگتری در سر داشت…
حضور در استقلال
پس از درخشش در تیم بزرگسالان بهمن به استقلال تهران پیوست. تیمی که همیشه آرزوی پوشیدن پیراهنش را درسر داشت. فرهاد مجیدی میدانست که راه سختی در پیش دارد. راهی که به قلههای افتخار ختم میشد. او در استقلال به یک شاهمهره تبدیل شد! شم بالای گلزنی و هوش فوق العادۀ او باعث شد که به یکی از موفقترین و محبوبترین بازیکنان آن زمان استقلال تبدیل شود. بهواقع میتوان از فرهاد مجیدی بهعنوان یکی از ستارههای اواخر دهۀ هفتاد نام برد. وقتی میزد، یک دستش را روی سینه میگذاشت و دست دیگر را باز میکرد! حرکت او بعد از هر گل تکرار میشد. مجیدی سالها برای استقلال بازی کرد و درواقع همین مسأله باعث شد که حتی امروز محبوبیت خاصی بین هواداران استقلال داشته باشد.
اروپا، مقصد بعدی فرهاد
درخشش او در بازیهای لیگ ایران و حتی در سطح آسیا با پیراهن استقلال باعث شد تا سران باشگاه راپید وین اتریش که با استقلال روابط حسنهای داشتند سخت بهدنبال جذب فرهاد باشند. فرهاد مجیدی تصمیم خود را گرفت و در زمان حضور فتحاللهزاده به اتریش انتقال داده شد. گرچه حضور او در اتریش چندان رویایی و همراه با موفقیت نبود، اما فرهاد همیشه از آن به عنوان یک تجربۀ طلایی یاد میکند. اختلاف در مبلغ قرارداد و همین طور یکی دو مصدومیت سنگین باعث شد تا فرهاد مجیدی فکر ادامۀ فوتبال در اروپا را از سر خود بیرون کند. رضایت نامۀ او بعد از یک فصل ناموفق در اتریش صادر شد …
امارات، نقطۀ آغاز …
شاید فکرش را نمیکرد که در امارات به آن همه موفقیت برسد. اولین تیم او در امارت، الوصل بود. پس از مدت کوتاهی با شرایط فوتبال امارات آشنا شد. کمکم به یک ستارۀ محبوب در بین شیوخ اماراتی تبدیل شد و پوسترهای او در سرتاسر امارات به چشم میخورد. سبک بازی او با دیگر بازیکنان آنقدر متفاوت بود که بازیهای او خیلی زود به چشم آمد. فرهاد مجیدی از نظر مالی نیز آنقدر تأمین بود که جایی را جز امارات ترجیح نمیداد. پس از الوصل، به الاهلی امارات پیوست. در آنجا نیز بازیهای خوبی بهنمایش گذاشت. اما در سال ۲۰۰۳ به عنوان بازیکن قرضی به تیم العین امارات پیوست تا در جام باشگاههای امارات به میدان برود. او آن سال در بازی نیمهنهایی جام باشگاههای آسیا و در برابر دالیان درخشید و به یک قهرمان تبدیل شد. گل رویایی او در آن بازی، العین را به فینال جام باشگاههای آسیا برد و در آخر، او با العین قهرمانی در آسیا را تجربه کرد. او دوباره به الاهلی پیوست. در طول مدت حضور در الاهلی حدود ۱۳۰ گل برای این تیم به ثمر رساند و در سال ۲۰۰۶ با این تیم قهرمان لیگ امارات شد.
حضور کمفروغ در ردۀ ملی
او در سال ۱۳۷۵ برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. محمد مایلیکهن، مربی وقت تیم ملی به تواناییهای فرهاد اعتقاد داشت. فرهاد مجیدی، اولین بازی ملی خود را در برابر کویت و در سال ۱۳۷۵ انجام داد. گرچه او همراه تیم ملی به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه هم رفت، اما از او به عنوان یک بازیکن کم فروغ در ردۀ ملی یاد میشود. او در حالی که در اوج بود و در امارات میدرخشید، خیلی کم به تیم ملی دعوت میشد و زمانی هم که به اردوها ملحق میشد، بهدلیل دوری طولانی از تیم ملی نمیتوانست به هماهنگی لازم برسد. او در طول دوران بازیگری خود ۴۱ بازی ملی انجام داده است و تنها موفق به ثمر رساندن ۱۰ گل ملی شده است.
بازگشت به استقلال …
مشکلات داخلی او با مدیران النصر امارات و فسخ قراردادش باعث شد تا در بدو ورود دوبارۀ مرحوم ناصر حجازی به استقلال، صحبت از بازگشت فرهاد مجیدی بهمیان آید. فرهاد مجیدی پس از کش و قوسهای فراوان، به استقلال پیوست تا به قولی که در زمان جداییاش از استقلال داده بود عمل کند. او در حالی به استقلال پیوست که مدیران پرسپولیس نیز بهدنبال جذب او بودند. فرهاد مجیدی پس از رفت و آمدهای فراوان بالاخره کارت آیتیسی خود را دریافت کرد تا به عنوان «شاهمهرۀ آبیها» از او یاد شود.
فرهاد مجیدی این روزها در تهران به همراه همسر و دخترش تیام زندگی میکند و می خواهد با درخشش در تیم محبوب و اسبق خود، بار دیگر به یک ستاره تبدیل شود. او آمده است تا خودی نشان دهد. بار دیگر با پیراهن استقلال، گلزنی کند و آن حرکات معروف خود پس از گلزنی را اینبار در استادیوم آزادی انجام دهد.