توصیه های بهداشتی در دوران قاعدگی

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از زنان همراه باشید :

 دوران قاعدگی, بهداشت زنان

 

به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگی توجه به بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و عدم رعایت بهداشت ممکن است باعث ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده گردد. برای رعایت بهداشت در این دوران رعایت چند نکته ضروری است، برای آگاهی بیشتر، خواندن این مطلب را به شما توصیه می کنم.

 

خانم ها در دوران قاعدگی یا یک هفته قبل، دچار تغییرات روحی نظیر: بدخلقی ، خواب آلودگی و بی حوصلگی و دردهای فیزیکی؛ سردرد، احساس خستگی ، حالت تهوع یا استفراغ ، احساس افسردگی و درد در قسمت زیر شکم ، کمر و پاها را دارند.

بیشترین میزان درد با شروع قاعدگی یا قبل از آن همراه است و هنگامیکه جریان خون به طور عادی آغاز گردید از شدت درد کم می شود. این اختلالات در اشخاص مختلف، متفاوت است.

 

● توصیه های بهداشتی در دوران قاعدگی

۱-همیشه پیشگیری راحت تر از درمان است با علم به این مسئله یکی از سندروم هایی که افراد به آن مبتلا می شون سندرم شوک توکسیک در دوران قاعدگی است که روز ۳ یا ۴ قاعدگی می شود و تب بالا نشانه آن می باشد عامل عمده آن استفاده از تامپون به جای نوار بهداشتی است که سبب زخم هایی می شود برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از نوارهای بهداشتی مناسب استفاده شود.

نوارهای بهداشتی مورد استفاده باید نرم و دارای لطافت لایه خارجی بوده و قادر به حفظ شکل در طول مصرف و جلوگیری از ایجاد بوی نا مطبوع باشند. بنابراین از تامپون، نوارهای بهداشتی و دستمال توالت معطر استفاده نکنید. از نوار بهداشتی استاندارد یا پارچه ی تمیز استفاده کنید.

 

۲ نوارها هر سه تا چهار ساعت عوض شود. از آنجایی که خون قاعدگی بوی نا مطبوعی دارد، بنابراین تعویض به موقع نوار بهداشتی در این دوران توصیه می گردد. نوار استفاده شده را در داخل کاغذ باطله پیچیده و در ظرف آشغال در دار بیاندازید

 

۳-در هر بار اجابت مزاج با آب ولرم خودتان را بشویید. همیشه نواحی تناسلی و اطراف آن را خشک و تمیز نگه دارید چرا که رطوبت رشد میکروب ها را سرعت می بخشد. عمل شستشو را ، از سمت جلو به عقب انجام دهید.

 

۴-بهداشت ناحیه تناسلی:در خانم ها به علت نزدیک بودن مقعد به فرج و نیز مجرای خروج ادرار، امکان انتقال انواع میکروب ها به دستگاه تناسلی وجود دارد، بنابراین برای پیشگیری از وقوع عفونت، به هنگام طهارت باید ابتدا فرج یا قسمت جلویی دستگاه خارجی تناسلی و سپس مقعد شسته شود. در دوران قاعدگی نیز باید پس از هر بار دست شویی رفتن به خصوص پس از اجابت مزاج، شستشو به طریقه فوق صورت گیرد و پس از شستشو، در صورت امکان با دستمال تمیز خشک شود. تا حد امکان سعی کنید برای طهارت از آب سرد استفاده نکنید، زیرا ممکن است سبب به وجود آمدن انقباض و درد زیر شکم شود. دقت کنید هیچگاه با دست کثیف یا آلوده طهارت نگیرید.

 

۵-لباس زیر نخی بپوشید وآنرا زود به زود تعویض نمایید.

 

۶-در دوران قاعدگی و هنگام خون ریزی حمام کردن روزانه نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید نیز است. این امر باعث کاهش درد، کاهش خستگی و کسالت شده و باعث از بین رفتن بوی بد می شود. در هنگام استحمام، شستشوی بدن باید به صورت ایستاده انجام گیرد و از نشستن در کف حمام و فرو رفتن در آب وان و استخر خودداری شود.

 

۷-از پرخوری در این دوران بپرهیزید و برای جلوگیری از یبوست در این دوران از میوه و آب ، به میزان فراوان استفاده نمایید. از گوشت ها، تخم مرغ ، جگر، سبزی­ها، حبوبات مثل عدس و لوبیا، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجیل و خشکبار استفاده کنید.

 

۸-فعالیت و ورزش سبک در این دوران نه تنها مانعی ندارد ، بلکه به عضلات آرامش می دهد و مشکلات جسمی و روانی قبل از قاعدگی را می کاهد. باید بدانید که بدترین کار، درازکشیدن روی تخت و بی حرکت ماندن است.

منبع:mihan24.com

امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید ، مجله چه نیوز بهترینها را برای شما آرزو دارد ، با ما در تازه ترین مطالب زنان همراه باشید.

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای زنان

مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up