با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از دانستنیهای علمی و فناوری همراه باشید :
چند جهانی یکی از نظریات علمی-تخیلی میباشد که بسیار مورد توجه و علاقه قرار گرفته است. این پدیده را میتوان بدین صورت توصیف کرد: سفری به اندازهی کافی دور و یا به عبارتی سفری به درون یک کرمچاله و رو در رو شدن با یکی شبیه خودمان و یا یکی دیگر از خودمان در جهانی دیگر.
از هیجان انگیزترین موضوع در جهان علمی- تخیلی و در علم واقعی، مفهوم جهان های موازی می باشد
سوالی که پیش می آید این است که حتی اگر جهانهای موازی وجود هم داشته باشند، آیا ما قادر به دستیابی به آن ها خواهیم بود؟ دنبال کردن نظرات و گمان های فیزیکدانان با افکار منحصر به فردی که دارند، مانند همیشه جالب خواهد بود.
آیا کربن های شما در جایی دیگر کپی شدهاند؟
یکی از هیجان انگیزترین موضوعات هم در جهان علمی- تخیلی و هم در علم واقعی، مفهوم جهان های موازی می باشد. این موضوع بسیار شگفت آور است؛ این ایده که چندین کپی از شما هم زمان در چند مکان وجود دارد، بسیار هیجان انگیز و همچنین نگران کننده خواهد بود. ایدهی چند جهانی یک فرضیهی علمی نیست؛ بلکه همانگونه که اتان سیگل در مجلهی فوربس گفته است: یک نتیجهی فرضی است از چندین قانون فیزیکی که امروزه فهمیده شده است.
ایدهی آغاز منحنی فضا-زمان و کشیده شدن آن به سمت بینهایت به صورت ریاضی محدود به این میشود که در چند نقطه تکرار خواهد شد. از این نظریه گاهی تحت عنوان “جهان های در هم تنیده یا دوخته شده” نام برده میشود. میتوانید ایدهی تکرار کلونیهای کیهانی را فراموش کنید اما، احتمال دیگری وجود خواهد داشت. این احتمال به این صورت بیان میشود: چندین پدیدهی به صورت هم زمان رخ داده و چندین حباب فضا-زمان در چندین دریای کف آلود از پتانسیل بی نهایت بوجود آورده است.
سفر به جهان های موازی
چگونه به آنجا دست خواهیم یافت؟
آنچه ما میخواهیم بدانیم این است: آیا ما قادر هستیم به حباب دیگری از فضا-زمان دست یابیم؟ خب جواب این سوال بستگی دارد به اینکه ما کدام ایده را برای وجود جهان های موازی بپذیریم. فیزیکدان تئوری آمریکایی و نظریه پرداز نظریهی خارق العادهی ریسمان، “برایان گرین” از دانشگاه کلمبیا، این بحث را مطرح میکند که معقول بودن سفر بین جهانهای مختلف، با فرض اینکه پدیدهی چند جهانی و جهانهای موازی واقعا وجود داشته باشند، بر پایهی مفهومی میچرخد که شما با آن امکان وجود داشتن جهان های موازی را مطرح می کنید.
این نظریهپرداز میگوید: اگر شما مدافع وجود جهانهای موازی بر اساس رخ دادن چندین رویداد به صورت هم زمان هستید باید بدانید که این مفهوم بدین معنا است که ترک کردن جهانی که در آن هستیم و سفر به جهانهای دیگر همان قدر محتمل و ممکن خواهد بود که سفر در زمان به گذشته و حتی به پیش از رخداد پدیده ای که جهان ما را به وجود آورده است امکانپذیر باشد. حال اگر شما به نظریهی جهانهای موازی بر پایهی فیزیک کوانتومی اعتقاد داشته باشید، نیازی به سفر کردن به جهانهای دیگر نخواهید داشت، زیرا شما هم اکنون به صورت متناوب در چند جهان زندگی میکنید (اگرچه نه در تمام آنها). نمیتوانید تصمیم بگیرید که کدام لباس را بپوشید؟ اصلا مشکلی نیست؛ شما هر دو را خواهید پوشید اما در دو جهان موازی جدا از هم!
اثبات وجود جهان های موازی و پدیدهی چند جهانی
در هر حال، فیزیکدان نظری “میچیو کاکو” عقیده دارد که کیهان ما در نهایت به وسیلهی یک یخبندان عظیم پایان خواهد یافت و این تکنولوژی روزی به ما اجازه خواهد داد که در میان جهانهای مختلف سفر کنیم. از طرف دیگر، نیل دگراس تایسون میگوید که اگر شما از جهانی با ابعاد بزرگتر آمده باشید به آسانی قادر به سفر در بین ابعاد دیگر خواهید بود درست مانند اینکه از یک اتاق بزرگ به یک اتاق کوچک قدم بگذارید.
همچنین در نظریهی ریسمان (به عنوان یک نظریهی پیشرو که توانسته در رقابتی آشکار پلی بر فراز خلیج به ظاهر شکست ناپذیر مکانیک کوانتومی و نسبیت عام بگستراند) این فرض بیان میشود که در واقع در کیهان ما ابعادی بسیار بیشتر از آنچه در گذشته فکر میکردیم وجود دارد و ما فقط در آشکارسازی و شناسایی آن ها با شکست روبرو شدهایم. زیرا، این ابعاد در واقع بسیار کوچک، درهم تنیده در زمان بینهایت و در محدودهی زیر اتمی هستند و لذا دستگاه های ما قادر به آشکار ساختن آنها نمی باشند.
اما، ما چگونه میتوانیم هیچکدام از این بحثهای مطرح شده را ثابت کنیم بدون آنکه به اولین تجربهی عملی از آنها دست پیدا کنیم؟ بسیاری از جنبههای متعدد جهان ما هنوز برایمان ناشناس و مرموز باقی مانده، بنابراین در حال حاضر به نظر می رسد دستیابی به هرگونه دلیل موثق برای اثبات اینکه کدام یک از این فرضیات درست است وجود ندارد. در هر صورت، فارغ از اینکه ما دلایل قطعی برای اثبات وجود جهان های موازی و پدیدهی چند جهانی پیدا کرده باشیم و یا بتوانیم مسیر جا به جا شدن میان این جهانها را بیابیم، ناپدید شدن موضوعی به این مهیجی هم در علم ِ تخیلی و هم در علم ِ واقعی بسیار دور از دهن به نظر می رسد.
منبع: bigbangpage.com – futurism.com
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای علم و فناوری
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.