آشنایی با مرگبارترین جانوران استرالیایی

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از دانستنیهای گیاهان و حیوانات همراه باشید :

استرالیا یکی از شگفت انگیزترین و در عین حال زیباترین کشورهای دنیاست. به خاطر موقعیت جغرافیایی خاص این کشور، شاهد حضور جانوران بومیِ عجیب و منحصر به فرد در آن هستیم. برخی از این جانوران، نظیر کوآلا و کانگورو، بسیار دوست داشتنی و در ظاهر بی آزار هستند اما برخی دیگر در هنگام حمله یا دفاع بسیار مرگبار واکنش نشان می دهند.

 

زیستگاه جانوران مخوف استرالیایی متفاوت است. بعضی از آنها در دریا و عده ای دیگر در خشکی زندگی می کنند. اکثر این موجودات از خصوصیات مرگبار خود برای صید غذا استفاده می کنند؛ طعمه ای که می تواند یک جانور دیگر یا حتی یک انسان باشد!

 

در این بخش، ۱۰ مورد از مرگبارترین جانوران استرالیایی را انتخاب کرده و قصد داریم آنها را به شما معرفی می کنیم. با ما همراه باشید:

 

۱۰- ماهی سنگی

تصور این که یک ماهی نسبتاً کوچک بتواند مرگبار باشد کمی دشوار است. بسیاری از ما در خانه خود از ماهی های تزیینی نگه داری می کنیم و حتی اسم های جالبی نظیر «نمو» یا «دم قرمزی» به آنها می دهیم. اما «ماهی سنگی» با همه این ماهی ها تفاوت دارد. جانور مذکور با لقبی هراسناک شناخته می شود: «مرگبارترین ماهی دنیا».

 

نام «ماهی سنگی» کاملاً با ظاهر خاص آن تناسب دارد. شکل و شمایل این ماهی شبیه به یک قطعه سنگ است که این امر در استتار هر چه بهتر آن در صخره های مرجانیِ زیرِ آب مؤثر است. ماهی سنگی بر اساس محیط زندگی خود رنگ های گوناگون دارد.

 

معرفی مرگبارترین جانوران استرالیایی,شناخت مرگبارترین جانوران استرالیایی

ماهی سنگی مرگبارترین ماهی دنیا شناخته شده است

 

درست است که ماهی مورد اشاره ما تنها از ماهی های کوچک تغذیه می کند اما اگر به طور اتفاقی در حین شنا با آن تماس پیدا کنید سرنوشت شومی در انتظار شما خواهد بود. باله های پشتی ماهی سنگی مجهز به خارهایی بسیار تیز هستند؛ به قدری تیز که حتی توانایی سوراخ کردن کف یک چکمه را دارند (پوست انسان که جای خود دارد). خارهای مذکور حاوی کیسه هایی مملو از زهر هستند. اگر خارهای ماهی سنگی درون پوست فرو روند، چنان دردی ایجاد می کنند که اثر آن تا ساعت ها ادامه می یابد.

 

اما درد تنها بخش کوچکی از ماجراست. فرد آسیب دیده متعاقباً دچار شوک، افزایش بیش از حد فشار خون، فلج، و سرانجام مرگ خواهد شد. با این تفاسیر، اگر قصد ماهیگیری در سواحل استرالیا را دارید، به شدت مراقب باشید این ماهی در قلاب شما گرفتار نشود.

 

۹- عنکبوت پشت قرمز

«عنکبوت پشت قرمز» نخستین جانور هشت پایی است که در فهرست حاضر به آن خواهیم پرداخت. موجودی با ظاهری جذاب که زیستگاه آن در سراسر استرالیا پراکنده است. نام «عنکبوت پشت قرمز» برگرفته شده از رد قرمز رنگی است که در قسمت پشتی جنس ماده این جانور دیده می شود. این طرح هیچ معنایی جز اعلام خطر ندارد.

 

مرگبارترین جانوران استرالیایی,آشنایی با مرگبارترین جانوران

نیش عنکبوت پشت قرمز عواقبی وخیم به همراه دارد

 

نیش عنکبوت پشت قرمز عواقبی وخیم به همراه دارد: گرفتگی عضله، درد شدید، حالت تهوع، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، افزایش بیش از حد فشار خون، احساس ضعف و تعرق شدید. اگر در اسرع وقت پادزهر به فرد قربانی تزریق نشود، سم وارد شده به بدن باعث مرگ می گردد. از آنجایی که این عنکبوت ها جا و مکان خاصی برای سکونت ندارند، استرالیایی ها باید در مواجهه با هر شیء کوچک قرمز رنگ، به شدت احتیاط کنند.

 

۸- مار خشکی تایپان

«مار خشکی تایپان» تنها در کشور استرالیا یافت می شود. رنگ قهوه ای این مار در تعامل با محیط زندگی آن که اغلب مناطق کویری است بسیار سازگار می باشد. طول مارهای تایپان گاهاً به ۲/۵ متر نیز می رسد.

 

تصاویر خطرناک ترین جانوران استرالیا, معرفی مرگبارترین جانوران استرالیا

یک قطره از سم مار تایپان می تواند باعث مرگ ۱۰۰ انسان شود

 

یک قطره از سم تایپان می تواند باعث مرگ ۱۰۰ انسان شود. این سم درون دندان هایی به طول ۱۲ میلیمتر نهفته است. اگر مار تایپان یک انسان را نیش بزند، ضربان قلب فرد قربانی به تدریج کاهش می یابد و احتمال وقوع سکته بسیار بالا می رود. خوشبختانه این مارها در مکان هایی زندگی می کنند که انسان ها زیاد در آن ها تردد ندارند. البته این مسئله از مخوف بودن مار خشکی تایپان چیزی نمی کاهد.

 

۷- کوسه سفید بزرگ

«کوسه سفید بزرگ» از آن دسته از جاندارانی است که دیدن آن مدت ها حس رعب و وحشت به همراه خواهد داشت. این موضوع را افرادی که فیلم سینمایی معروف «آرواره ها» را دیده اند بهتر درک می کنند.

 

طول کوسه های سفید بزرگ گاهاً به ۶ متر هم می رسد؛ وزن آن ها نیز گاه از ۱۸۰۰ کیلو فراتر می رود. با این تفاسیر، احتمالاً متوجه شده اید که چنین جانداری به راحتی توانایی دریدن توأمان چندین انسان را دارد. تاکنون در استرالیا دست کم ۷۰۰ نمونه حمله ناگهانی کوسه گزارش شده که در تعداد زیادی از آنها کوسه های سفید بزرگ دخیل بوده اند. بد نیست بدانید، از بین این حملات، ۲۰۰ عدد مرگبار بوده و ۴۰۰ عدد جراحات شدید بر جای گذاشته اند.

 

خطرناک ترین ماهی استرالیا,آشنایی با کشنده ترین مارهای استرالیا

کوسه سفید بزرگ از جاندارانی است که دیدن آن مدت ها حس رعب و وحشت به همراه دارد

 

ناگفته نماند، کوسه سفید بزرگ مجهز به بیش از ۱۰۰ دندان بزرگ تیز است. هر یک از این دندان ها به مانند چاقوهایی مرگبار هستند که توانایی دو نیم کردن یک انسان در کسری از دقیقه را دارند.

 

۶- مار سیاه شکم قرمز

در عالم طبیعت، معمولاً مشاهده رنگ قرمز در پیکر یک جاندار، نشان دهنده این است که جانور مذکور بسیار مرگبار می باشد. «مار سیاه شکم قرمز» نیز از این قاعده مستثنی نیست. زیستگاه این مار، سواحلی شرقی استرالیاست و طول آن تا ۲ متر هم گزارش شده است.

 

رنگ سیاه مار مورد بحث، برای استتار در شب ایده آل است؛ به همین خاطر است که این جاندار شب ها به شکار می پردازد. غالباً قورباغه ها صید معمول مار سیاه هستند اما این بدان معنا نیست که انسان ها از گزند نیش مرگبار آن در امانند.

 

شناخت مرگبارترین جانوران استرالیایی, کشنده ترین جانوران استرالیا

نیش مار سیاه شکم قرمز، باعث مرگ آنی سلول های پوست می شود

 

جالب است بدانید، شکم قرمز رنگ این گونه از مار، شب ها به مانند چراغ های نئونِ پرنور می درخشد. نیش مار سیاه شکم قرمز، باعث مرگ آنی سلول های پوست می شود. پس از انتقال زهر به بدن، در صورتی که در اسرع وقت پادزهر تزریق نشود، فعالیت کلیه ها از کار می افتد و مرگ به سراغ قربانی می آید.

 

۵- اختاپوس حلقه آبی

ظاهر عجیب «اختاپوس حلقه آبی»، تا حد زیاد، تداعی گر شمایل موجودات ناشناخته فیلم های علمی-تخیلی است. این جانور آبزی مجهز به دهانی منقار مانند و بازوانی کشیده است ولی اکثر اوقات در یک گوشه می نشیند و کار خاصی انجام نمی دهد.

 

البته شرایط فوق تا وقتی پابرجاست که اختاپوس مذکور احساس خطر نکند. در صورت ورود به شرایط اضطراری، به مانند یک گلوله آتشِ برافروخته شروع به نورافشانی می کند و با نشان دادن حلقه های آبی رنگ بدن خود به دشمن، وضعیتی کاملاً تدافعی به خود می گیرد.

 

شناخت مرگبارترین جانوران استرالیایی, کشنده ترین جانوران استرالیا

هنوز برای زهر اختاپوس حلقه آبی مرگبار هیچ گونه پادزهری ساخته نشده است

 

در صورتی که این اخطارهای تهدیدآمیز، نتوانند باعث عقب نشینی مهاجم شوند، نوبت به استفاده از نیش زهرآگین می رسد. سم اختاپوس حلقه آبی، پس از تماس با بدن انسان، علائمی نظیر ضعف شدید عضلات، اختلال در عملکرد دستگاه تنفسی و مرگ احتمالی را به همراه خواهد داشت.

 

جالب است بدانید، هنوز برای زهر این جانور مرگبار هیچ گونه پادزهری ساخته نشده است.

 

۴- عنکبوت تار-قیفی

«تار-قیفی» (یا «تار-مخروطی») را نفرت انگیزترین عنکبوت دنیا می دانند. این جاندار گونه های بسیار متفاوت دارد اما باید اذعان کرد، گونه ای که در شهر سیدنی زندگی می کند از سایر همنوعان خود مرگبارتر است.

 

عنکبوت های تار-قیفی معمولاً در اندازه های ۱ الی ۵ سانتیمتری و در رنگ های گوناگون (اغلب قهوه ای یا سیاه) دیده می شوند. آنها با برخورداری از بدنی پر مو و نیش های بزرگ، ابهتی کم نظیر دارند. زهر عنکبوت های تار-قیفی بر سیستم عصبی انسان تأثیر می گذارد. دهان کف آلود و اسپاسم عضلانی گاه و بی گاه، از مشخصه های قربانی این موجودات است. در صورتی که در اسرع وقت، اقدامات درمانی لازم برای فرد گَزیده شده انجام نشود، مرگ اجتناب ناپذیر خواهد بود.

 

تصاویر کشنده ترین جانوران استرالیا, تصاویر خطرناک ترین جانوران استرالیا

عنکبوت تار-قیفی را نفرت انگیزترین عنکبوت دنیا می دانند

 

بد نیست بدانید، زهر پس از ورود به بدن، تنها دو ساعت برای مرگ آفرینی زمان نیاز دارد. شاید برای ساکنان استرالیا بهتر باشد، پیش از خواب، زیر تخت های خود را وارسی کنند تا از گزند این موجودات اهریمنی در امان باشند.

 

۳- تمساح آب شور

شاید در دنیا هیچ چیز به اندازه آرواره های تمساح آب شور مرگبار و مخوف نباشد. در رودهای آب شور استرالیا، بیش از ۱۰۰ هزار تمساح زندگی می کند. در این بین، تعداد گونه های «تمساح آب شور» رو به افزایش است که این امر کمی ترسناک و نگران کننده به نظر می رسد.

 

هیولای مورد بحث ما، در سن بلوغ، طولی حدود ۷ متر و وزنی بالغ بر ۱۰۰۰ کیلوگرم دارد. این جانور خزنده مجهز به ۶۸ عدد دندان بزرگ است. اگر یک انسان بین این دندان ها گیر کند، باید منتظر اجرای حرکتی سریع و هولناک موسوم به «پیچش مرگبار» از سوی تمساح باشد. این حرکت دَوَرانی، در کوتاه ترین زمان ممکن، زمینه ساز تکه تکه شدن و نابودی کامل قربانی می گردد.

 

معرفی مرگبارترین جانوران استرالیا,خطرناک ترین ماهی استرالیا

طبق گزارشات، یک سوم از حملات تمساح ها در استرالیا منجر به مرگ شده اند

 

طبق گزارشات، یک سوم از حملات تمساح ها در استرالیا منجر به مرگ شده اند. علی رغم این آمار، از سال ۱۹۷۱ میلادی، این حیوان در فهرست جانوران تحت حفاظت قرار گرفته است.

 

۲- عروس دریایی ایروکانجی

با شنیدن واژه «مرگبار» ذهن ما به هیچ وجه به سمت جانوری کوچک که در اعماق آب آسوده خاطر پرسه می زند، نمی رود. با این وجود، اگر پوست شما با «عروس دریای ایروکانجی» تماس پیدا کند، قطعاً در دیدگاه خود تجدید نظر خواهید کرد.

 

نام «عروس دریایی ایروکانجی» از نام اطلاق شده به مردم بومی یکی از مناطق استرالیا الهام گرفته شده است. نیش جانور مذکور باعث انتقال سمی می گردد که سندرومی موسوم به «ایروکانجی» را پدید می آورد. از علائم این سندروم می توان به افزایش استرس، ایجاد حالت تهوع، استفراغ، درد اعضای بدن و مشکلات تنفسی اشاره کرد. دیگر نشانه بارز سندروم مورد اشاره، ایجاد اختلال در تبادل جریان های الکتریکی قلب است.

 

خطرناک ترین ماهی استرالیا,آشنایی با مرگبارترین جانوران

نیش عروس دریایی ایروکانجی سندرومی موسوم به «ایروکانجی» را پدید می آورد

 

بد نیست بدانید، تمامی علائم فوق الذکر در بازه زمانی ۲۰ الی ۴۰ دقیقه ظهور پیدا می کنند، بنابراین، فرد قربانی باید در سریعترین زمان ممکن تحت درمان قرار گیرد.

 

سم عروس دریایی ایروکانجی ۱۰۰ مرتبه از زهر یک مار کبرا مرگبارتر است اما یک عامل مهم باعث کم توجهی به این جانور مخوف شده است: گونه ایروکانجی هم اندازه ناخن یک انسان است!

 

۱- چیرونِکس فلِکِری (زنبور دریایی)

«چیرونِکس فلکری» (Chironex Fleckeri) نوعی عروس دریایی اصطلاحاً «جعبه ای» است که به «زنبور دریایی» نیز شهرت دارد. زیستگاه این جاندار در سراسر سواحل دریایی استرالیا گسترده است. نیش زنبور دریایی با چنان قدرتی بر قربانی وارد می شود که باعث شکافته شدن پوست و انتقال سریع سم می گردد. پس از ورود زهر به بدن، مشاهده آنی علائمی نظیر کاهش شدید فشار خون، درد، بافت مردگی، اختلالات قلبی و عروقی، و در نهایت ایست قلبی مورد انتظار است.

 

آشنایی با کشنده ترین مارهای استرالیا,مرگبارترین جانوران استرالیایی

نیش زنبور دریایی باعث شکافته شدن پوست و انتقال سریع سم می گردد

 

«عروس دریایی ایروکانجی» را شاید بتوانیم کوچک ترین گونه از «عروس های دریایی جعبه ای» قلمداد کنیم، اما اوضاع در مورد زنبور دریایی کاملاً متفاوت است. این موجود، در سن بلوغ اندازه ای نزدیک به اندازه یک توپ بسکتبال دارد. این بدان معناست که در هنگام نیش زدن، حجم بیشتری از زهر به بدن قربانی وارد می شود و آسیبی چندین برابر به دستگاه عصبی او تحمیل می گردد.

 

با توجه به این که اکثر قربانیان نیش زنبور دریایی تنها دقایق پس از گزش جان سپرده اند، می توان پی برد که خطر این جاندار به مراتب از هم نوعان خود بیشتر است. بدین منوال، بسیاری از انسان های قربانی حتی فرصت نمی یابند به بیمارستان انتقال یابند و در همان آمبولانس جان می سپارند.

 

منبع : rooziato.com

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up