با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از آموزش آشپزی همراه باشید :
برترین ها: کوکو سبزی غذایی بسیار پر طرفدار و خوشمزه است که بسیار سریع و آسان هم تهیه میشود و معمولا غذای متداولی در سفره های ایرانیست. درماه مبارک رمضان هم میتوانید این کوکوی خوشمزه را برای سفره افطار تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای 4 نفر
- سبزی کوکو ( تره ، جعفری ، شوید ، گشنیز و کمی شنبلیله ) 500 گرم
- تخم مرغ ( سفیده و زرده با هم ) 2 عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
- شیر یک قاشق غذا خوری
- زرشک و مغز گردو (درصورت تمایل ) روی هم نصف فنجان کوچک
- برگ کاهو 1 عدد در صورت تمایل برای طعم بهتر
- سیر 2 پر
- روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه
1. سبزی کوکو را بعد از شستن کنار بگذارید تا کاملا خشک شود و بعد به همراه برگ کاهو و سیر ریز و یکدست خرد کنید سبزی کوکو می بایست از سبزی پلویی ریزتر خرد شود.
2. در دو قاشق روغن خوب سرخ کنید. توجه داشته باشید که سبزی شما در این مرحله باید خوب سرخ شود ، وگرنه در هنگام پخت نهایی در تاوه روی کوکوسبزی شما سیاه شده در صورتیکه مغز آن خام می باشد .
3. وقتی سبزی کاملا سرد شد در یک پیاله کوچک تخم مرغ ها را یکی یکی شکسته و پس از اطمینان از سالم بودن آنها ظرف مناسبی تهیه کرده و سبزی و تخم مرغها را در آن خوب مخلوط نمایید تا خوب پف نماید.
4. نمک ، فلفل ،زرد چوبه و بیکینگ پودر را به مواد اضافه نمایید . در صورت تمایل از نصف فنجان مخلوط زرشک و مغز گردو هم داخل مواد استفاده کنید.
5. و در آخر یک قاشق غذا خوری شیر را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یک دست شوند .
6. سپس روغن مخصوص سرخ کردنی را در تابه بریزید و بگذارید کاملاً داغ شود، در غیر این صورت کوکو به تابه می چسبد و موقع برگرداندن خرد می شود . بعد مواد را آهسته داخل تابه بریزید و کف تابه پخش کنید و با پشت قاشق آنرا صاف نموده و درب تابه را بگذارید تا کوکو مغز پخت شود . حرارت را ابتدا کمی زیاد کنید تا مواد خودشان را بگیرند و بعد زیر تابه را کم کنید تا یک روی مواد کاملا برشته شود ( حدود 15 دقیقه ) وقتی یک روی مواد کاملا برشته شد آنرا به شکل دلخواه برش داده کوکو را برگردانید طوری که خرد نشود . و دوباره حرارت را کمی زیاد کنید تا مواد خودشان را بگیرند و بعد اجازه دهید تا با حرارت ملایم روی دیگر کوکو هم برشته شود.
*میتوانید کوکو سبزی را در فر هم آماده کنید . در این صورت فر را از قبل با 350 درجه فارنهایت گرم کنید و کوکو را به مدت 40 دقیقه داخل آن قرار دهید تا کاملا برشته شود .
مدل های تزئین کوکو سبزی
برای تزیین کوکو سبزی باید کمی خلاقیت و ابتکار به خرج دهید و بدین طریق به سفره خود جلوه خاصی ببخشید. برای این منظور میتوانید از نان باگت، نان تست و یا قالبهایی به اشکال مختلف استفاده کنید. استفاده از سبزیجات رنگارنگ مختلف، یکی دیگر از مواردی است که میتوانید از آن نیز استفاده نمائید.
تزیین کوکو سبزی به شکل پروانه
برای این تزئین، کوکو را در قالب دایرهای درست کنید، آن را به دو نیمه تقسیم کرده و به شکل پروانه تزیین کنید.
کوکو را در قالب دایره ای درست کنید، به چهار قسمت تقسیم کرده و به شکل پروانه تزیین کنید.
کوکو را در دستگاه اسنک ساز درست کنید و با مثلث های حاصل به شکل یک پروانه زیبا تزیین کنید.
کوکو را با یک چاقوی نوک تیز، به شکل بالهای پروانه برش زده و با سس مایونز یا ماست چکیده تزیین کنید.
کوکو را به شکل بالهای پروانه برش زده و با سس مایونز، سس خردل، سس فرانسوی و زرشک تزیین کنید. به جای استفاده از سسهای رنگی میتوانید از رنگهای طبیعی مانند آب لبو، آب کلم قرمز و آب هویج برای رنگ کردن ماست چکیده یا سس مایونز استفاده کرده و رنگ دلخواه را تهیه کنید.
کوکو را در یک قالب دایرهای تهیه کنید، آن را به دو نیم تقسیم کرده و به شکل پروانه تزیین کنید.
تزیین کوکو سبزی به شکل گل
مایه کوکو را در قالب های سیلیکونی به شکل گل ریخته و به مدت 30 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید و برای سرخ شدن روی آن، 5 دقیقه دیگر در طبقه پایین فر قرار دهید. سپس آن را از فر خارج کرده، در ظرف مورد نظر قرار دهید و به سلیقه خود تزیین کنید.
کوکو را با قالب کاتر برش زده و به شکل گل تزیین کنید.
کوکو را در قالب مستطیلی یا مربعی درست کرده، به چهار قسمت تقسیم کنید و آن را به شکل یک گل زیبا تزیین کنید.
می توانید برای درست کردن کوکو از یک قالب دایرهای استفاده کرده، سپس آن را برش زده و با سبزیجات مختلف تزیین کنید.
کوکو سبزی را در قالب هایی با اشکال مختلف درست کنید. برای این منظور قالب را در روغن داغ داخل ماهیتابه قرار داده تا داغ شود و سپس از مایه کوکو در آن بریزید، وقتی یک طرف سرخ شد طرف دیگر را سرخ کنید.
تزیین کوکو سبزی به شکل ماهی
کوکو سبزی را در قالب دایرهای درست کرده و به شکل ماهی تزیین کنید.
تزیین کوکو سبزی در نان باگت و با نان تست
کوکو را به قطعات مربعی تقسیم کرده، روی تکههای نان تست قرار دهید و با یک خلال آن را فیکس کنید. سپس با یک تکه پنیر چدار و گوجه فرنگی تزیین کنید.
وسط نان تست را با یک قالب کاتر به شکل دلخواه درآورده و سپس در روغن قرار دهید و از مواد کوکو وسط آن بریزید. زمانی که یک طرف کوکو سرخ شد پشت و رو کرده و طرف دیگر را سرخ کنید.
نان باگت را به صورت حلقه های 3-2 سانتیمتری برش زده، وسط آن را خالی کنید، حلقههای نان باگت را در روغن قرار داده و از مواد کوکو وسط آن بریزید. زمانی که یک طرف کوکو سرخ شد پشت و رو کرده و طرف دیگر را سرخ کنید.
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای آشپزی
مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.