دکتر علی اکبر سهیلی آزاد متخصص تغذیه در گفت وگو با ایسنا در مورد خوراکیهایی که در آخرین شب پاییز به عنوان میوه، شام و تنقلات مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: میوهها، آجیل و مغزهایی که در این شب مورد استفاده قرار می گیرد ضمن اینکه سرشار از ویتامین و انرژی هستند دارای آنتی اکسیدان قوی بوده و ضد سرطان به شمار می روند.
وی در ادامه از سبزی پلو با ماهی یا کوکو و قرمه سبزی به عنوان غذاهایی که طبق رسوم در این شب مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: این غذاها معمولا از سبزیهایی تشکیل شده که سرشار از ویتامین هستند و علاوه بر آن شامل بهترین رژیم غذایی که ترکیبی از غذاهای حیوانی و گیاهی است به شمار می رود.
این متخصص تغذیه گوشت ماهی را سرشار از پروتیینها، کلسیم و فسفر دانست و گفت: چربی موجود در ماهیها از نوع اسیدهای چرب غیراشباع هستند که دارای چند پیوند دوگانه و غیرچرب هستند که در درمان بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون بسیار مفید است.
دکتر سهیلی آزاد از میوههایی نظیر مرکبات، سیب، انار و هندوانه که در این شب مورد استفاده قرار میگیرد نام برد و گفت: مرکبات شامل پرتغال، نارنگی و لیمو شیرین است که مقادیر زیادی ویتامین C، آب و ویتامینهای محلول در آن است.
این متخصص تغذیه با بیان این که از ویژگیهای هندوانه می توان به منبع غنی ویتامین A و ویتامین C آن اشاره کرد، گفت: این میوه پرفایده التهاباتی را که در بیماریهایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان روده و التهاب مفاصل وجود دارد را نیز از بین می برد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه انواع تنقلات مصرفی در این شب از قبیل تخم کدو، تخم هندوانه و انواع مغزها نظیر پسته، گردو، بادام، نخود، کشمش و انجیر خشک منبع خوب انرژی است، گفت: این مواد هریک به تنهایی مقدار زیادی انرژی دارند و هر کدام از آنها دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ هستند و این دانهها علاوه بر، داشتن ویتامین E خاصیت آنتی اکسیدانی نیز دارند و ضد سرطان هستند.
وی در پایان با اشاره به اینکه هنگام سوخت و ساز غذاهای مصرفی در بدن واکنش های بیوشیمیایی رخ می دهد که موجب آزاد شدن یون میشود، افزود: تکثیر این یونها خطر ابتلا به سرطان را در پی دارد که می توان با مصرف آنتی اکسیدان ها اثرات سوء این یونها را از بین برد و از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.
منبع : alamto.com