[ad_1]
با مجله اینترنتی گلثمین در یک مطلب تازه از آموزش شیرینی پزی همراه باشید :
اگر از سرماخوردگی و آنفلوآنزا عاجز هستید و دلتان میخواهد بدون قرص و شربت شیمیایی حالتان خوب شود، به توصیههای درمانگران طب سنتی توجه کنید. دکتر سعید صانعی، مشاور گیاهدرمانی 4دمنوش ویژه معرفی میکند که میتوانید با آنها به جنگ سرماخوردگی بروید.
یک دمنوش جادویی
دمنوشی برای سرد مزاجها
افرادی که مزاج سردی دارند سرماخوردگیشان با آبریزش بینی، خوابآلودگی، لرز و دمای پایین بدن همراه است. بهترین دمنوشها برای این دسته از افراد دارچین، زنجبیل و نعناع است.
مواد لازم:
- چوب دارچین: 2عدد کوچک
- برگ نعناع: 3 تا 4عدد
- زنجبیل تازه: یک قاشق چایخوری
- برگ آویشن: 2 تا 3عدد
طرز تهیه:
همه این مواد را با آب دم کنید و بعد از دم کشیدن آن را صاف کرده و بنوشید. انتخاب با خودتان است؛ هم میتوانید هر یک از این مواد را بهطور جداگانه دم و میل کنید یا هر سه مورد را با هم ترکیب و دم کنید. آویشن برای درمان سرفه بسیار موثر است. اگر دوست دارید کمی دمنوشتان را شیرین کنید، توصیه میشود از نبات استفاده کنید. این دمنوش را چهاربار در روز بنوشید.
معجونی برای کاهش خشکی چشم
توصیه میشود افرادی که طبع گرمی دارند با نبات دمنوشهای خود را شیرین نکنند و بهجای آن از شکر استفاده کنند. این دمنوش را در چهار نوبت در طول روز بنوشید.
دمنوشی برای گرم مزاجها
افراد گرم مزاج در مواقع سرماخوردگی بیشتر با تب، گلودرد، سرخی صورت و چشم و سرفههای خشک مواجه هستند. اما با کمک دمنوشی که معرفی میشود، میتوان سرماخوردگی را در این افراد درمان کرد.
مواد لازم:
- گلگاوزبان: یک چنگه (زمانی که گلها حجیم و پوک باشند از قاشق استفاده نمیشود بلکه از واحد چنگه استفاده میشود. چنگه یعنی یک مشت بسته)
- لیموعمانی: یک تا دو عدد (بهتر است روی لیموها چند عدد سوراخ کوچک ایجاد کنید)
- گل بنفشه: یک چنگه
- گل پنیرک: یک چنگه
طرز تهیه:گل پنیرک برای سرفههای خشک بسیار مفید است. همچنین افرادی که براثر سرماخوردگی دچار سوزش و خشکی پوست، چشم و بینی میشوند، میتوانند از فواید گل بنفشه در این زمینه بهرهمند شوند.
در مواقعی که به آنفلونزا دچار شدید، بهتر است تا جایی که امکانش هست این دمنوش را در طول روز بنوشید تا کوفتگی و دردهای عضلانی خود را تسکین دهید.
درد بدن را فراموش کنید
بهتر است بدانید که انواع آنفلوآنزاها معمولا طبع گرمی دارند. با این حال توصیه میشود در این دوران یعنی زمان ابتلا به آنفلوآنزا از این دمنوش بیشتر استفاده کنید.
مواد لازم:
- گل ختمی: یک چنگه
- گل پنیرک: نصف چنگه
- گل بنفشه: یک چنگه
- چوب دارچین: نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه:اگر بدن درد شدید دارید برای کنترل این مشکل، میتوانید از آب کدوحلوایی هم کمک بگیرید (کدوحلوایی را با پوست در مخلوطکن بریزید و آب آن را بنوشید). همچنین میتوانید برای کاهش بدن درد، با روغن گل بنفشه یا روغن سرخ بدن خود را ماساژ دهید. همانطور که گفته شد چون طبع آنفلوآنزا گرم است، بهتر است بهجای شکر از نبات برای شیرین کردن دمنوش استفاده شود.
شربت گلاب و تخم بالنگو
آنفلوآنزا بیماری است که با بدن درد شدید، تب، سرفههای خشک و حتی تهوع و استفراغ همراه است. برای دفع سموم میتوانید از نوشیدنی تخم بالنگو و شربت گلاب استفاده کنید.
تخم بالنگو؛ بهترین درمان آنفلوآنزا
مواد لازم برای 8 تا 10لیوان:
- شکر: 6پیمانه
- آب: 3پیمانه
- گلاب: یکپیمانه
- تخم بالنگو: 7 تا 8قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
6پیمانه شکر را با 3پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کاملا حل شود. سپس گلاب را به آن اضافه کنید. در آخر تخم بالنگو را به شربت اضافه کنید و بگذارید حل شود. این نوشیدنی باعث میشود سموم بعد از مدتی از بدن خارج شود.
برای دم کردن گیاهان دارویی توصیه می شود؛ گیاه یا ترکیب گیاهی مورد نظر را در قوری استیل بههمراه آب بریزید و بگذارید بین یک تا دو دقیقه بجوشد. بعد از زمان اعلام شده توصیه می شود قوری را روی کتری قرار دهید و بگذارید به آرامی تا 20دقیقه گلها دم بکشند.
اما به طور کلی باید بدانید که گل ها نباید بیش از اندازه دم بکشند زیرا در این صورت خواص زیادی از آن ها باقی نماند. به خصوص در مورد دم کشیدن گل گاوزبان هم توصیه میشود این گیاه بیشتر از یک الی دو دقیقه جوشانده نشود. در صورتی که برخی از افراد به اشتباه فکر می کنند جوشاندن زیاد گل ها تاثیر مثبتی دارد.
زنجبیل را در روزهای سرماخوردگی فراموش نکنیدافرادی که مزاج سردی دارند اغلب در مواقع سرماخوردگی دچار ضعف بدنی همراه با آبریزش بینی و گلودرد میشوند. این گروه غالبا بهدلیل سرد مزاجی تب ندارند و برعکس بیشتر دچار لرز میشوند. زنجبیل میتواند در این شرایط نقش بسزایی داشته باشد. زنجبیل با طبع گرمی که دارد در بدن فرد گرما ایجاد میکند و باعث میشود فرد عرق کند که یکی از راههای خروج سموم از بدن، عرق کردن است.
زنجبیل را میتوانید به دو صورت استفاده کنید، اگر طعم آن زیاد باب میلتان نیست، اما میخواهید از خواص آن برخوردار شوید، توصیه میشود زنجبیل تازه رنده شده را همراه با چای ساده دم کنید. اما بهترین نوع مصرف زنجبیل در زمانهای سرماخوردگی به این صورت است که 15گرم زنجبیل را در آب جوش بریزید و بگذارید در قوری حدود نیم ساعت بجوشد. بعد از نیم ساعت توصیه میشود روزانه سه وعده از این دم کرده بنوشید.
منبع:
http://www.bartarinha.ir/fa/news/277742/با-دمنوشهای-گیاهی-به-جنگ-آنفلوآنزا-بروید
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای شیرینی پزی
مجله اینترنتی گلثمین آرزوی بهترینها را برای شما دارد.