مواد لازم برای چهار نفر:
گوشت خورشتی (گوشت گوسفند) بدون استخوان و چربی : 200 گرم
لپه : یک لیوان
رب گوجه فرنگی : 3- 2 قاشق غذاخوری
لیمو امانی: 2 تا 3 عدد
سیب زمینی : 1 عدد بزرگ
پیاز : یک عدد متوسط
نمک و فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه:
لپه را از قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید.
پیاز را خرد کنید و در کمی روغن همراه مقدار زردچوبه سرخ کنید تا طلایی شود بعد گوشت خرد شده را به آن بیفزائید و کمی تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود، 4 لیوان آب روی آن بریزید و اجازه دهید حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزد (بدون نمک) بعد از یک ساعت لپه و لیمو امانی را به مواد اضافه کنید. تا دو تا سه ساعت خورش جابیفتد ، بعد رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه کمی سرخ کنید و در قابلمه خورش بریزید.
سیب زمینی را خلال کنید و جداگانه سرخ کنید. وقتی خورش کاملاً جا افتاد (به روغن افتاد( نیمی از سیب زمینی های سرخ شده را در داخل آن بریزید و هم بزنید و بعد نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و در ظرف مناسب سرو کنید و نیم دیگر سیب زمینی را روی آن بریزید.
نکته:
اگر می خواهید یک غذای سالم بخورید و ناراحتی هایی مثل فشار خون و چربی خون و … دارید بهتر است از روغن در غذا استفاده نکنید . گوشت را با پیاز خرد شده درون قابلمه بریزید ، کمی روی حرارت کم تفت دهید و ادویه به آن اضافه کنید(به جز نمک) و آب بریزید تا بپزد . یک ساعت که گذشت لپه را اضافه کنید و یک سیب زمینی را به صورت نگینی خیلی ریز به آن اضافه کنید تا لعاب دار شود و نیم ساعت آخر پخت یک سیب زمینی را پوست بگیرید و خلال کنید و به آن اضافه کنید و اگر به جای رب از گوجه استفاده می کنید 6 تا 7 گوجه را میکس کنید و کمی داخل روغن سرخ کنید و در آن بریزید. از گوشت مرغ هم می توان به جای گوشت قرمز استفاده کرد.
لیمو امانی را از وسط نصف کنید و هسته های آن را در بیارید، داخل خورش بریزید چربی و روغن غذا را به خود می گیرد پس از خوردن لیمو امانی در غذا صرف نظر کنید.