مواد لازم: برای 4 نفر
برنج خیسانده : 3 پیمانه
زرشک پلویی : 2 لیوان خیس شده
سینه یا ران مرغ : یک تکه کامل از هر کدام
شکر : 1 قاشق غذاخوری (بسته به نوع مزاج)
زیره : یک قاشق چایخوری
زعفران : یک استکان دم کشیده
نمک و روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیۀ زرشک پلو، مرغ را نمک میزنند و در روغن تفت میدهند تا طلایی شود. زرشک و زیره و شکر را اضافه میکنند و روی مرغ محلول زعفران میریزند. برنج را مانند چلو ساده آبکش میکنند. نیم پیمانه آب روغن در دیگ داغ میکنند و تهدیگِ نان لواش یا سیب زمینی میچینند. نیمی از برنج را ریخته و مرغ یا گوشت آماده را روی برنج میگذارند و باقی برنج را روی آن میریزند. دیگ را روی شعله میگذارند تا دَم بدهد بعد نیم پیمانه آب روغن روی برنج میدهند. دم کنی میگذارند و شعله را ملایم میکنند. بعد از یک ساعت زرشکپلو دم کشیده است. هنگام کشیدن زعفران را در آب داغ حل میکنند و زرشک و یک کفگیر برنج را با آن مخلوط کرده و روی پلو میریزند.
مرغ یا گوشت را میتوان زیر لایهای از پلو در دیس گذاشت یا در ظرف جداگانهای کشید.