شیرینی های سالم عید

با مجله اینترنتی برگک در یک مطلب تازه از آموزش شیرینی پزی همراه باشید :

 

سالم ترین شیرینی های عید,نکاتی برای تهیه شیرینی های عید

سالم ترین شیرینی های عید نوروز

 

برای افراد دیابتی شیرینی‌جات به دلیل داشتن قندهای ساده اصلا توصیه نمی‌شوند، بنابراین به افراد دیابتی پیشنهاد می شود از مصرف شکلات‌های معمولی و غیر رژیمی در مهمانی‌ها و شب نشینی‌ها خودداری کنند.

 

مسلما شیرینی های خانگی در مقایسه با شیرینی هایی که از قنادی خریداری می‌‌شوند، طعم بهتری دارند و سالم ترند. اما به عنوان یک مشاورتغذیه توصیه می‌کنم به دریافت غذایی خود در ایام نوروز بسیار توجه کنید تا دچار اضافه وزن و به دنبال آن بیماری های دیگر نشوید. پس توجه داشته باشید که مصرف کربوهیدرات های ساده مثل شیرینی‌ها را باید بسیارمحدود کنید. تنها کمتر از 10 درصد از سهم کربوهیدرات روزانه شما می تواند از شیرینی ها و قندهای ساده تامین شود. 

 

شیرینی ها  در بالای هرم راهنمای غذایی نشان داده می شوند و چون مواد غذایی داخل آن اکثرا پرچرب، شیرین یا شور هستند، حاوی کالری بالا و در عوض مواد مغذی اندک بوده و بنابراین مصرف آنها خصوصا به افراد علاقه‌مند به داشتن اندام متناسب، افراد چاق، بیماران قلبی – عروقی و افراد دیابتی توصیه نمی شود.

 

همچنین کاهش مصرف چربی ها و شیرینی ها به حفظ و طراوت پوست نیز کمک می‌کند. هرم غذایی راهنمایی برای کلیه افراد است که می تواند به راحتی روش صحیح تغذیه و سالم ماندن را در یک نگاه نشان دهد. در این هرم موادی که در راس هستند باید بسیار کم (هفتگی یا ماهانه) استفاده شوند.

 

همانطور که پیش از این نیز ذکرشد شیرینی‌ها نیز در راس هرم قرار دارند. با این وجود به دلیل طرفداران زیادی که این گروه مواد غذایی دارند و  با توجه به میزان کالری مورد نیاز روزانه تان و سهم محدود ذکر شده برای شیرینی‌ها، نکاتی را در مورد روش‌های بهبود کیفیت و سالم تر کردن شیرینی ها و همچنین استفاده صحیح از آنها در این مقاله آورده ایم:

 

دو نکته

انواع کاکائو‌های خالص می تواند برای سلامت بدن و قلب و عروق شما متناسب تر از شیرینی ها باشد.

 

اکثر شیرینی های صنعتی خصوصا شیرینی های تر از انواع روغن ها و چربی های جامد اشباع تهیه می‌شوند که عامل افزایش چربی‌های مضر خون هستند. بنابراین مصرف آنها خصوصا برای بیماران قلبی – عروقی و افرادی که چربی خون بالا دارند در حداقل مقدار توصیه می شود.

 

شکر و روغن شیرینی ها

شیرینی‌ها شامل انواع کیک ها، بیسکویت ها، دسرها و… هستند که در تهیه آنها از شکر استفاده شده است. توجه داشته باشید که مصرف مواد غذایی موجود در این گروه را، که در راس هرم قرار دارند، باید به حداقل برسانید. 

 

سعی کنید روغن مورد نیاز در شیرینی‌های خود را از چربی‌های چند غیر اشباع و تک غیر اشباع انتخاب  کنید.

 

روغن ها کالری زیادی دارند. برای حفظ سلامتی و تندرستی خود، میزان مصرف آنها را محدود کنید.

 

خرید شیرینی ها

برای جلوگیری از دریافت بیش از حد از این گروه، در هنگام خرید شب عید سعی کنید حداکثر از یکی دو نوع از انواع شیرینی ها، آن هم در سایز‌های کوچکتر خریداری نمایید. 

 

شیرینی ها و کودکان

انواع شیرینی ها می توانند باعث کاهش اشتها مخصوصا در کودکان شوند. پس مصرف آنها در کودکان، بویژه کودکان بیش فعال و یا کودکان مبتلا به سوء تغذیه باید محدود شود. 

 

توصیه به دیابتی ها

برای افراد دیابتی شیرینی جات به دلیل داشتن قندهای ساده اصلا توصیه نمی شوند، بنابراین به افراد دیابتی پیشنهاد می شود از مصرف شکلات های معمولی و غیر رژیمی در مهمانی ها و شب نشینی ها خودداری کنند.

 

مواد لازم برای تهیه حدود 12 عدد بیسکویت جو :

جو دو سر خرد شده 90 گرم   270 کیلوکالری
آرد سبوسدار معمولی 50 گرم   150 کیلوکالری
شکر قهوه ای  20 گرم  70 کیلوکالری
روغن کنجد  20 میلی لیتر  180 کیلوکالری
عسل 20 میلی لیتر 60 کیلوکالری
شیر 30 میلی لیتر 15 کیلوکالری

 

روش تهیه بیسکویت جو :

جو دو سر خرد شده را با آرد الک شده و شکر در ظرف بزرگی بریزید و روغن را به آن بیفزایید و با چنگال مخلوط کنید. عسل و شیر را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا گرم شود. مخلوط شیر گرم را در مخلوط جو بریزید و با همزن برقی بزنید تا خمیر نرمی بدست آید. خمیر را به آرامی روی سطحی آغشته به آرد ورز دهید تا نرم و یکدست شود. 

 

خمیر را بین دو کاغذ شیرینی پزی باز کنید و با قالب گرد قالب بزنید و به فاصله 2 سانتیمتر از هم در سینی چرب شده فر بچینید.  با چنگال به آرامی روی آنها سوراخ ایجاد کنید. سینی را به مدت 12 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه‌ سانتیگراد بگذارید تا بیسکویت‌ها برشته شوند. اکنون بگذارید بیسکویت ها خنک شوند.

 

یادآوری: جو دو سر را درون کاسه دستگاه غذاساز بریزید. دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا جو کاملا خرد شود.

 

چند نکته برای تهیه شیرینی های خانگی

سعی کنید شیری را که برای تهیه شیرینی های خود به کار می برید، شیر بدون چربی باشد.

به جای شکر، از قند رژیمی استفاده کنید تا میزان کالری شیرینی‌ کاهش پیدا کند. به علاوه، می توانید از عسل طبیعی استفاده کنید. البته اشتباه نکنید، عسل به اندازه شکر کالری دارد، اما به غیر از آن، دارای خواص مفید دیگری هم هست.

 

با وجود اینکه آرد شیرینی پزی معمولا آرد بسیار سفیدی است، اما ما به شما توصیه می ‌کنیم از آرد کامل و سبوسدار استفاده کنید، ولی بدانید که شیرینی ها کمی تیره تر می شوند. این شیرینی ها برای کسانی که از یبوست رنج می ‌برند نیز می تواند موثر باشد.

سعی کنید در شیرینی های خود سهم بیشتری از میوه ها را بکار ببرید.

 

سعی کنید در شیرینی های خود از مغزها و دانه ها برای طعم دهی استفاده نمایید.

استفاده از زنجبیل در شیرینی ها می تواند بسیارمفید باشد. زنجبیل فواید زیادی در زخم معده، آرتریت، تهوع بویژه تهوع بارداری و سرماخوردگی و … دارد.

استفاده از جو، سیب و هویج در شیرینی ها می تواند سبب کاهش جذب قند و چربی شیرینی ها شود و همچنین طعم بهتری به شیرینی ها ببخشد.

 

منبع : zendegionline.ir

امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید ، بزودی با شما همراه خواهیم بود در یک مطلب تازه تر از دنیای شیرینی پزی

مجله اینترنتی برگک آرزوی بهترینها را برای شما دارد.

لینک منبع

امتیاز شما به این مطلب
keyboard_arrow_up