ادویه ی خوش رنگ برای بهبود حافظه

adviye
نتایج پژوهشی که اخیرا در Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف میزان کمی زردچوبه در روز باعث بهبود جنبه های مختلفی از حافظه ی کاری افرادی می شود که قند خون نسبتا بالایی دارند.

زردچوبه جزو ادویه هایی است که در کشورهای آسیایی کاربرد ویژه ای دارد. رنگ زرد – نارنجی آن ناشی از رنگدانه ای به نام کورکومین است. این رنگدانه خطر ابتلا به دمانس یا همان زوال عقل را کاهش می دهد.

در این پژوهش که توسط محققان تایوانی انجام شده است، 48 داوطلب بالای 60 سال با قند خون نسبتا بالا(غیردیابتی) شرکت داشتند.

این افراد به 4 گروه 12 نفره تقسیم شدند. محققان صبح ها برای صبحانه به این افراد 119 گرم نان تهیه شده از آرد سفید در نظر گرفتند.

به گروه اول روزانه یک کپسول حاوی 1 گرم زردچوبه، به گروه دوم کپسول حاوی 2 گرم دارچین، گروه سوم هر دو کپسول و به گروه چهارم دارونما داده شد.

محققان نان تهیه شده از آرد بدون سبوس را انتخاب کردند تا نتایج تاثیر این داروها را بهتر ارزیابی کنند.

دارچین باعث کاهش قند خون می شود و می تواند خطر بروز بیماری های نورودژنراتیو را کاهش دهد. به همین دلیل در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت.

محققان حافظه ی کاری این شرکت کننده ها را قبل و 6 ساعت بعد از غذا مورد بررسی قرار دادند. حافظه ی کاری توانمندی ذهنی افراد است که به تفکر، حل مشکلات و برنامه ریزی مربوط می شود.

همچنین باید بدانید که رنگدانه ی کورکومین موجود در زردچوبه می تواند نقش موثری در مکانیسم های بیولوژیکی بدن داشته باشد. این ترکیب همچنین برای مقابله با افسردگی نیز مفید است چون خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد

محققان بعد از بررسی های لازم به این نتیجه رسیدند حافظه ی کاری افرادی که زردچوبه مصرف کرده اند افزایش پیدا کرده است اما با مصرف دارچین تغییری در آن مشاهده نمی شود.

باید بدانید که بهبود حافظه ی کاری ارتباط عکسی با حالت مقاومت سلول ها به انسولین دارد. در نتیجه محققان معتقدند که این ادویه ی خوش رنگ باعث بهبود حافظه می شود.

همچنین باید بدانید که رنگدانه ی کورکومین موجود در زردچوبه می تواند نقش موثری در مکانیسم های بیولوژیکی بدن داشته باشد. این ترکیب همچنین برای مقابله با افسردگی نیز مفید است چون خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد.

علاوه بر این ها کورکومین خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. محققان توصیه می کنند در تهیه ی غذاها و نوشیدنی ها از زردچوبه در نهایت استفاده بشود. می توانید در چای یا دمنوش‌هایتان مقداری زردچوبه اضافه کنید.

افرادی که از سنگ کلیه رنج می برند باید از مصرف زیاد این ادویه خودداری کنند چون میزان اسید اگزالیک ادرار را بالا می برد.

منبع : tebyan.net

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up